Skip to main content

Atlanterhavsveien

Bli med oss til den spennende romsdalskysten! Syklingen starter på Atlanterhavsvegen, deretter øyhopping. Vi holder oss på rolige veier hvor bare blankskurte svaberg skiller oss fra storhavet. Lukten av tang og tare vil følge oss. Vi avslutter i Molde, som med sin lune beliggenhet har fått tilnavnet «Rosenes by».

Fulltekstsøk

Priser

Prisen for turen kr  10 900,- pr person i dobbeltrom. 

Turen inkluderer: 

4 overnattinger med frokost på Håholmen havstuer, Bryggjen havhus, Finnøya havstuer og Molde fjordstuer.

4 middager

3 lunsj

Lokalkjent og erfaren sykkelguide; Egil Heggen

Transfer som i program

 

Enkeltromstillegg kr 1900,- 


Leie av el-sykkel  kr 2 100,- 

Leie av sykkel - offroad  kr 1 200,- 

Guide

Guide
Egil Heggen

Egil er født og oppvokst i Romsdal. Men det er ikke grunn nok til at han ønsker å sykle sammen med Oliven-gjester på romsdalskysten. Han føler seg trygg på at denne lille, vestvendte biten av kyst-Norge vil vekke begeistring. Egil kjenner ruta og vet mye om den rike historia til de små lokalsamfunnene vi besøker. Med godt humør og stort engasjement har han siden 2006 vært reiseleder på en rekke av våre turer i andre land.

Dagsprogram

 • «Den stor løyndommen i Romsdal er lyset», sier forfatter Edvard Hoem.
  I mer enn 1000 år har ferdselen gjennom Romsdalen knyttet kysten til innlandet. Handel med fisk og korn, salt og godsaker har gitt impulser til økonomi og talemål. Fra spisse tinder og høgfjell i øst flater det romsdalske landskapet ut mot vest – og smuldrer opp i holmer og skjær i møtet med det tidvis brutale Norskehavet, som er en del av Atlanterhavet.
  Bli med oss til den spennende romsdalskysten!
  Vi avslutter i Molde, som med sin lune beliggenhet har fått tilnavnet «Rosenes by». Syklingen starter på Atlanterhavsvegen, deretter øyhopping. Vi holder oss på rolige veier hvor bare blankskurte svaberg skiller oss fra storhavet. Lukten av tang og tare vil følge oss.

 • Dag 1: Ankomst/overnatting Håholmen havstuer

  Individuell ankomst til det verneverdige fiskeværet Håholmen. Hotellet er flott plassert på en liten øy utenfor Atlanterhavsveien og er en perle ute i havgapet. Å få oppleve kystkulturen og naturen på denne måten, er overveldende. Vi samles til middag. Håholmen er kjent for sin utsøkte mat.
  Kostnadsfrie parkeringsplasser finner dere på nærliggende Geitøya. Båttransport (ca 10 min) til og fra øya er inkludert i prisen.

 • Dag 2: Geitøya – Hustadvika - Bud 40 km

  Etter frokost tar båten oss tilbake til Geitøya, og vi setter oss på syklene. Ruta følger den berømte turistmagneten Atlanterhavsveien. Av britiske «The Guardian» er den kåret til verdens vakreste bilreise. Inntrykkene blir ikke mindre spektakulære fra sykkelsetet.
  Vi følger Atlanterhavsveien til Bud. Stopp og lunsj på Hustadvika Gjestegård. Området har en rik historie, ikke minst om drama på Hustadvika, en av kystens mest farefylte strekninger.
  Videre langs kysten til Bud, et sjarmerende fiskevær som ligger vakkert til ut mot havet og byr på storslagen natur. På 1500-tallet var Bud et av de største handelsstedene mellom Bergen og Trondheim. Vi får tid til å utforske natur eller kultur i Bud; det kommer an på været. Middag på restaurant Bryggjen, kjent for tradisjonskost fra havet. Vi overnatter i havhus/rorbuer.

 • Dag 3: Bud – Finnøya 63 km 2 ferger

  Fra ett fiskevær til et annet. Sykkelruta går langs fjorder før vi dreier rett vest ut i havet. Pikniklunsj før vi ankommer Hollingsholmen og tar ferge over til Aukra. Den flate øya Gossen er et lite sykkeleventyr i seg selv med mange fine avstikkere. Vi tar den korteste veien til Småge fergekai. På Finnøya ligger hotellet på kaia i lokalene til det gamle handelsstedet og fiskemottaket. «Håp i havet» heter hotellets badeland som kan benyttes og nytes. Middag på hotellets restaurant «Sjøhuset» som har en forkjærlighet for lokale råvarer.

 • Dag 4: Finnøya – Molde 50 km 2 el. 4 fergeturer

  Enda mer øyhopping denne dagen: vi krysser fem øyer på to hjul (Finnøya, Harøya, Dryna, Midøya og Otrøya)
  Vi passerer mye industrihistorie før vi kommer til fergen som bringer oss fra Harøya til Dryna. Lunsjen tar vi underveis. Enda en ferge tar oss med fra Otrøya tilbake til fastlandet, hvor det gjenstår knappe 10 kilometer langs Romsdalsfjorden med praktfullt utsyn sørover til det kjente Moldepanoramaet. Siste kveld og vi samles til hyggelig middag på hotellet i Molde.

 • Dag 5: Molde

  Transport til Geitøya for de som har bilen stående der.

Kart

Kontakt oss