Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Kroatia: Biograd – Nyhet!

Bli med til den vakre kystbyen Biograd, Nord Dalmatias riviera! Vi sykler på de vakre øyene Pasman, Ugljan, Dugi Otok og Pag, samt langs kyst og litt innover i landet. Dere bor på Hotel Palma hele uken, som ligger sentralt i Biograd. Jasmin og hans team vil være deres vert skap og guider under turen. I Biograds finnes en strand for enhver smak og vannet er herlig turkist! I sentrum er det en hyggelig havnepromenade og utsikten over havet og øyene rundt er nydelig. Det er mange kafeer og restauranter i byen og de serverer gjerne fersk, nygrillet fisk på menyen. Historien har preget området fra tidlige tider og frem til nå, og Jasmin forteller dere gjerne om det.

Program dag for dag

Dag 1: Oslo – Split/Zadar – Biograd na Moru

Ankomst Split og transfer til hotellet i Biograd. Innsjekk og deretter velkomstmiddag på hotellet.

Dag 2: Pasman – Ugljan – Pasman, ca 59km

Dagen starter med en kort fergetur til øya Pasman. Pasman er kjent for å være en av de grønneste øyene i Kroatia, her sykler vi gjennom landsbyen ved samme navn, og over til øya Ugljan. Underveis stopper vi for pikniklunsj. Ferge tilbake til hotellet.

Dag 3: Biograd – Skabrnja – Biograd, ca 49km

Vi sykler fra hotellet til landsbyen Skabrnja, og Jasmin vil fortelle dere om hva som skjedde her under Balkan krigen på 90 tallet. Deretter blir det stopp på den prisvinnende økologiske vingården Skaulj. Her smaker vi på vin sammen med ost og skinke. På sykkel tilbake til Biograd og hotellet.

Dag 4: Dag på egenhånd

Denne dagen kan dere disponere som dere ønsker. Slapp av på hotellet i Biograd, eller bli med på en av de guidede turene som vil bli foreslått. Vi gjør oppmerksom på at utflukter/guidede turer denne dagen ikke er inkludert i prisen.

Dag 5: Dugi Otok; Brbinj–Veli Rat–Saharun–Bozava–Brbinj, ca 25km

Dagen starter med fergetur til Dugi Otok. Her finner vi pittoreske landsbyer og bortgjemte strender, majestetiske klipper og frodig vegetasjon. Pikniklunsj underveis. Vi besøker noen av øyas attraksjoner, Adriaterhavskystens høyeste fyrtårn samt stranden Saharun.

Dag 6: Smilcic –Vrsi – Nin –Kozino –Zadar, ca 27km

Transfer til Smilcic hvor sykkelturen starter. Vi besøker byen Nin, Kroatias krybbe, hvor vi finner verdens minste katedral, vakre strender og ser den tusen år gamle saltarbeidstradisjonen som foregår her. Deretter på sykkel til den livlige byen Zadar.

Dag 7:Pag; Razanac–Pag– Kolan, ca 32km

Transfer til Razanac der vi starter sykkeldagen. Deretter mot øya Pag med sitt landskap ulikt noe annet. På rolige veier blant fuglereservater og i Kolon besøker vi meieriet som lager den berømte Pagosten.

Dag 8: Biograd na Moru–Split/Zadar–Oslo

Transfer fra Biograd til flyplassen for hjemreise.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Priser og betingelser 2018

Pris for 2018 kommer.

Du kan forhåndsreservere til gruppetur allerede i dag. Det er ingen bindende påmelding og vi vil ta kontakt før vi fakturer for å opplyse om prisen. Meld deg på under “datoer og påmeldinger”.

Fly
Se våre gruppeturer her
Kart