Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Comosjøen – Italia

Firmatur til Comosjøen

En av de 5 italienske innsjøene som gjemmer seg bak Alpene, holder på varmen og pynter seg med sitrontrær, vinranker, bouganvillas og palmer. Kjenn på Milano før du ruller 2 dager langs kanalen og elva inn til Lecco ved sydkysten av Comosjøen. Langs flate sykkelstier og rolige veier vekk fra travle turistveier, en svært lettsyklet weekend med gode opplevelser.

Programmet dag for dag

Dag 1: Ankomst Milano

Ankomst Milano flyplass og transfer til hotellet i sentrum av Milano (ca.1 time). Byen har en vakker gamleby, med bl.a. Santa Maria delle Grazie-katedralen, den tredje største katedralen i verden med da Vincis “Siste måltid”. Hyggelige små gågater og vakre parker. Middag på restaurant og overnatting i sentrum av byen.

Dag 2: Milano – Gorgonzola – Fara Gera D`Adda, 40 km

Fra hotellet sykler vi gjennom parker, smug og småveier til sykkelstien langs kanalen Martesana eller Navaglio piccolo som den også kalles. Pikniklunsj i parken i landsbyen Gorgonzola. Videre sykler vi til vesle Fara Gera d’Adda, hvor kanalen møter elven Adda. Ei lita historisk sykkelreise langs vannveien som har drevet møllene, irrigert åkrene og transportert godset i 400 år. Den leder oss gjennom bynære scener og ut på landsbygda. Forbi vakre villaer og historiske bygninger, hele tida trafikkfritt langs vannet. Gjennom Inzago og Groppello d’Adda før vi krysser elva som kommer fra Comosjøen. Noen kilometer øst for elva finner vi en sjarmerende agriturismo hvor vi nyter dagens middag og overnatter.

Dag 3: Fara Gera D’Adda – Lecco, 51 km

På sykkelsti langs elva Adda opp til Comosjøen og byen Lecco. En sykkelstudie i gammel kraftverksarkitektur. Vi tar en stopp i Paderno d’Adda, hvor man i 1889 bygde ei 226 meter lang jernbro over den dype og trange elvedalen. Vi er i gamle grensetrakter mellom fordums stormakter lenge før Italias samling i 1861; Republikken Venezia og Habsburgerriket med Milano som et av maktsentra. Derfor herskapshus og festningsverk i variert og vakker natur, hvor selv Leonardo da Vinci fant motiver til sine tegninger og malerier. I Imbersago konstruerte geniet sogar en egen båt som snodde seg tvers over elva tross den sterke strømmen. Lunsj og videre på sykkel de siste kilometerne langs vesle Lago di Garlate og inn til Lecco by og den omvendte Y’en som Comosjøen danner. Overnatting i Lecco.

Dag 4: Lecco – avreise fra Milano

Priser og betingelser

Pris for firmaturen

kr 9400,- pr person i dobbeltrom fra 10 personer

kr 1100,- i enkeltromstillegg

 

Endelig pris vil være avhengig av hotellvalg, ledig kapasitet og valg av restauranter.

 

Prisen inkluderer

  • Transfer fra/til flyplass
  • 3 overnattinger på gode hoteller m/frokost
  • 3 middager m/vin og vann
  • 2 lunsjer hvorav 1 piknik m/vin og vann
  • Følgebil
  • Sykkel m/utstyr
  • Engelsktalende Olivenguider

 

Ikke inkludert

  • Flyreisen

 

Turen kan forlenges og det kan arrangeres fottur eller annen aktivitet på innsjøen.

Turen kan også sykles andre veien.

HELÅRSTURKALENDER
Kart