Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Costa de la Luz – Cadizprovinsen

Spanjolenes eget ferieparadis, der strendene fortsatt er jomfruelige og det genuint spanske  i all sin prakt er rådende, dette er Costa de la Luz (Lyskysten). Langs Andalucias sydvestlige hjørne, retning Portugal, gjennom provinsene Cadiz og Huelva. Okerfargede klipper, velholdte historiske fiskerlandsbyer fri for uregulert byggevandalisme og de mest verdsatte strender i Spania. Sjømat og leskende Manzanilla fra tallrike lokale sherrybodegaer nyter du ute fra februar til langt ut i november. Spania fra sin absolutt vennligste side-på alle måter. Og de færreste har oppdaget det-bortsett fra spanjolene sjøl. Da er det svært hyggelig å være en fremmed på besøk i området.

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo–Malaga-Medina Sidonia

Ankomst Malaga og transfer til Medina Sidonia, middelalderbyen ansett som en av byene i Sør-Spania med eldst tradisjoner. Medina Sidonia har beholdt sin genuine sjarm. Overnatting på Hotel Medina Sidonia rett ved kirken Santa Maria la Coronada.

Dag 2: Medina Sidonia-Vejer, 32 km

Vi sykler på rolige landeveier omgitt av typiske oksefarmer til Vejer de la Frontera. Gamlebyen omringet av bymur med et slott i enden, kirker, palasser og nyere arkitektur, er verdt et besøk. Vandre rundt i byen eller besøke en vindmølle. Middag og overnatting på Hotel La Casa del Califa.

Dag 3: Vejer-Novo Sancti Petri, 43 km

Vi beveger oss mot kysten og stranden El Palmar, kjent for sine gode surfebølger. Videre mod Conil de la Frontera for lunsj. Så oppover for å bli belønnet med utsikt over Atlanterhavet og fyret El Roche. Hotellet vårt ligger kun 100m fra stranden La Barrosa, med sin gyldne sand og vakre solnedgang. Overnatting på Hotel Novmar.

Dag 4: Novo Sancti Petri-Cadiz, 37 km

Dagen starter med et besøk i fiskerlandsbyen Sancto Petri og båt til øya Sancti Petri. Øya består nesten kun av et gammelt slott, med en fascinerende historie. Vi sykler til byen Chiclana og videre til Cadiz. Overnattingsstedet ligger i  den gamle bydelen. Her skal vi bo i to netter. Man mener at Cadiz er den eldste byen i den vestlige verden og kan dateres tilbake til ca 1100 f.Kr. Byen ble valgt av Colombus som utgangspunkt for sin andre reise til den nye verden. Dette førte senere til mye handel med det amerikanske kontinentet som igjen førte til en epoke av økonomisk oppgang og kulturell prakt hvor barokkpalasser med sine karakteristiske tårn og fantastiske utsikt ble bygget.

Dag 5: Cadiz

Dagen på egenhånd. Man kan for eksempel besøke katedralen, Tavira-tårnet, rusle rundt i den gamle bydelen eller benytte dagen på den vakre bystranda.

Dag 6: Cadiz -Rota – Sanlucar, 30 km

Båttur til Rota og deretter på sykkel via gamle nedlagte jernbanespor til Sanlucar de Barrameda. Vi tar en liten og vel verdt omvei til Chipiona og besøker det høyeste fyret i Spania. Herlig utsikt. En forfriskning ved stranden hvor vi ser båtene forsøke å komme inn til elven Guadalquivir. De siste km til Sanlucar sykler vi langs stranden.

Dag 7: Sanlucar-National Park of Doñana, Sanlucar ca 18 km

Dagen starter med en besøk  på en Bodega der vi lærer om Sanlucars historie og deres lokale stolhet; Manzanilla-vin. Når tidevannet er lavt tar vi ferje  over elven til Huelva. Herfra på sykkel i nasjonalparken Doñana til strandbyen Matalascañas. Etter en stopp og kanskje et bad tar vi ferja tilbake til Sanlucar. Avskjedsmiddag i byen.

Dag 8: Sanlucar-Malaga-Oslo

Transfer til flyplassen.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen 2018

kr 19 700,-

kr 17 700,- uten fly

kr 1 900,- i enkeltromstillegg

kr 1 500,- leie av El-sykkel

 

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo–Malaga
 • Transfer t/r flyplassen
 • 7 overnattinger med frokost på hotell
 • 6 piknik/lunsjer med vin/vann
 • 6 middager med vin/vann
 • Båtbillett
 • Sykkel m/utstyr
 • Guider
 • Bagasjetransport
 • Følgebil

 

Enkel løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

Fly

Bagasjeinfo

Flyselskapene oprerer ofte med ulike bagasjeregler. Se nedenfor hva som gjelder for din tur.

SAS

En gruppereise med SAS gir mange fordeler:     

 • 1 Bagasje à 23 kg
 • 1 håndbagasje à 8kg inkludert i prisen (ekstra bagasjekvote kan kjøpes)
 • EuroBonuspoeng
 • Gratis kaffe og te

 

Costa de la Luz – Cadizprovinsen

SK4679   20OKT   OSLO-MALAGA      1550-2000
SK4680   27OKT   MALAGA-OSLO      2055-0055+1

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Se våre gruppeturer her
Kart