Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Costa De La Luz – Lysets kyst

Spanjolenes eget ferieparadis, der strendene fortsatt er jomfruelige og det genuint spanske  i all sin prakt er rådende, dette er Costa de la Luz (Lyskysten). Langs Andalucias sydvestlige hjørne, retning Portugal, gjennom provinsene Cadiz og Huelva. Okerfargede klipper, velholdte historiske fiskerlandsbyer fri for uregulert byggevandalisme og de mest verdsatte strender i Spania. Sjømat og leskende Manzanilla fra tallrike lokale sherrybodegaer nyter du ute fra februar til langt ut i november. Spania fra sin absolutt vennligste side-på alle måter. Og de færreste har oppdaget det-bortsett fra spanjolene sjøl. Da er det svært hyggelig å være en fremmed på besøk i området.

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo–Malaga-Sevilla (eller Jerez)

Ankomst Malaga og transfer på egenhånd til Sevilla eller Jerez. Fra Malaga går det tog både til Sevilla og Jerez.

Dag 2: Sevilla/Jerez – Vejer

Frokost på hotellet og mulighet for å utforske Sevilla eller Jerez på egenhånd. På ettermiddagen reiser dere videre til Vejer de la Frontera på egenhånd med buss eller tog. Vejer ligger fint til å toppen av en klippe og blir beskrevet som en av de vakreste hvite landsbyene i Andalucia. Overnatting på sjarmerende 3-stjerners hotell i det historiske sentrum.

Dag 3: Vejer- Rundtur til Barbate, 22km

I dag henter dere syklene og starter med en enkel løype til Barbate. En fiskerlandsby kjent for sin tunfisk. Her finner dere ikke mange utenlandske turister, men heller en god del spanjoler på ferie. Dere sykler i flatt landskap langs elven Barbate. Langs elven finnes et yrende fugleliv og kanskje ser dere noen som plukker skjell. Ta gjerne lunsjen i Barbate før dere sykler tilbake til Vejer de la Frontera.

Dag 4: Vejer-Novo Sancti Petri, 38 km

Vi beveger oss mot kysten og stranden El Palmar, kjent for sine gode surfebølger. Videre mod Conil de la Frontera, et godt sted for lunsj. Så oppover for å bli belønnet med utsikt over Atlanterhavet og fyret El Roche. Hotellet ligger kun 100m fra stranden La Barrosa, med sin gyldne sand og vakre solnedgang.

Dag 5: Novo Sancti Petri-Cadiz, 40 km

Dagen starter med et besøk i fiskerlandsbyen Sancti Petri og båt til øya Sancti Petri. Øya består nesten kun av et gammelt slott, med en fascinerende historie. Dere sykler til byen Chiclana og videre til Cadiz. Overnattingsstedet ligger i  den gamle bydelen.  Man mener at Cadiz er den eldste byen i den vestlige verden og kan dateres tilbake til ca 1100 f.Kr. Byen ble valgt av Colombus som utgangspunkt for sin andre reise til den nye verden. Dette førte senere til mye handel med det amerikanske kontinentet som igjen førte til en epoke av økonomisk oppgang og kulturell prakt hvor barokkpalasser med sine karakteristiske tårn og fantastiske utsikt ble bygget.

Dag 6: Cádiz – ferge til Rota – Sanlucar, 30km

Båttur til Rota og deretter på sykkel via gamle nedlagte jernbanespor til Sanlucar de Barrameda. Her er det verdt å ta en liten omvei til Chipiona og besøke det høyeste fyret i Spania. Herlig utsikt. En forfriskning ved stranden hvor dere kan se båtene forsøke å komme inn til elven Guadalquivir. De siste km til Sanlucar sykler dere langs stranden. I Sanlucar kan dere smake på “Manzanilla” vin og herlige kongereker mens dere skuer utover elven.

Dag 7: Sanlucar de Barrameda – Lebrija, 42km

Hvorfor ikke starte dagen med besøk på en Bodega før dere starter syklingen til Lebrija. Først sykler dere forbi steder som utvinner salt, videre gjennom furuskog i nasjonalparken Donana. Videre langs elven Guadalquivir mens du nesten garantert vil se vakre flamingoer vandre omkring. Etter hvert forlater dere elven og sykler innover i landet. I Librija finnes fremdeles spor etter maurerne. Blant annet ruinene etter et gammelt maurisk slott og kirken Santa Maria de la Oliva.  Kirken var opprinnelig en moske, men ble tatt over som et kristent tempel i 1249.

Dag 8: Lebrija-Sevilla/Jerez-Malaga-Oslo

Frokost på hotellet og tid for hjemreise. Dere kan ta toget til Sevilla (ca 50min) eller til flyplassen i Jerez (ca 10min)

 

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen 2018

kr 10 400,- pr person fra 2 personer

kr 2 000,- i enkeltromstillegg

kr. 600,- pr person i høysesongstillegg 22.04-07.05/24.-28.05

kr 1 300,- leie av El-sykkel

Turen kan sykles på ønskede datoer så fremst hotellene har ledig kapasitet

Prisen inkluderer

  • 7 overnattinger med frokost på hotell
  • Sykkel m/utstyr
  • Kart og veibeskrivelse
  • Bagasjetransport
  • Følgebil

Ikke inkludert:

  • Fly
  • transfer retur til flyplassen

 

Enkel løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

Se våre gruppeturer her
Kart

Hovedstad: Madrid
Språk: Spansk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 40 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Kan drikkes fra spring, men bruk gjerne flaskevann
Religion: Katolisisme

Strøm: 230 V