Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Côtes du Rhône

Fottur i Frankrike -Côtes du Rhône

Oppdag en av Frankrikes mest prestisjefylte vin landsbyer, Chateauneuf du Pape og spasere under den varme Provencalske solen. Den beste måten å få utforsket dette området på er nettopp – til fots.

Programmet dag for dag

Dag 1, Avignon

Mulig å fly til både Nice eller Marseille,

Utforske en av de vakreste byene i Provence, Avignon. Overnatting her.

Dag 2, Chateauneuf de Pape 14km.

Etter frokost blir dere hentet og kjørt til Chateauneuf de Pape for dagen vandretur. Dere blir tatt med i hjertet av Chateauneuf de Pape, ett hav av vingårder som ligger i bølgende åser. Dere vil gå forbi Chateau Mont Redon hvor dere enten kan ha en vinsmaking eller ta med en flaske til pikniken?

Overnatting i Chateauneuf de Pape.

Dag 3, Chateauneuf de Pape- Séguret 7km.

Mellom flotte lokale vingårder før dere kommer til den pittoreske byen Séguret. Byen er anerkjent som en av de vakreste landsbyene i Frankrike og er ganske unikt, bygd inn i fjellet. Med ett innbyggertall på 798, er det en veldig liten by, men dere finner fortsatt noen butikker som selger lokale produkter samt gallerier og Santos workshop, her produserer de små fargerike dukker. Kopier av helgener.

Overnatting i Séguret

Dag 4, Séguret – Vacqueyras 17km.

Frokost på hotellet før dere begynner på dagens vandring. I dag skal vi til Vacqueyras og på veien kommer dere til foten av fjellkjeden Dentelles de Montmirail. Dette er den høyeste fjelltoppen i Provence. Navnet «dentelles» betyr knipling og refererer til den svært taggete formen på toppen. Den er bare 8 km bred, og er godt kjent blant turgåere og fjellklatrere. Overnatting i Vacqueyras      

Dag 5, Vacqueyras – Le Barroux 15 km.

I dag har dere muligheten til å utforske fjellkjeden «Dentelles de Montmirail» litt nærmere. Ruten tar dere med opp til toppen der det ligger en liten landsby, «Le Barroux». Her besøker dere ett slott fra 1200 tallet. Dette er ganske imponerende. Slottet ble ødelagt under den franske revolusjonen, men ble restaurert i 1929, før det ble ødelagt igjen i 1944. Da var det tyskerne som hadde skylden. I dag fremstår det like fint. I 1960 ble slottet igjen restaurert som den gang det ble bygget og er absolutt verdt ett besøk.

Overnatting i Le Barroux

Dag 6, Le Barroux – Malaucene 13 km.

I dag tar turen deg nærmere den mektige Mont Ventoux. Med sine 1 909 meter over havet, er det det største fjellet i området, og har fått tilnavnet «Giganten i Provence». Dere vandrer nedenfor fjellet og opplever kontrastene mellom sedertrær og grønn skog mot den nakne toppen av kalkstein. Dere ankommer Malaucene og overnatter her.

Dag 7, Malaucene – Vaison la Romaine 18km.

Siste dagen med oppdagelser og vandring tar deg fra Malaucéne mot Vaison la Romaine. Vekk fra de vanlige og typiske turist stiene finner dere mange små landsbyer gjemt vekk. Når dere kommer til Le Crestet, en av de nydeligst byene i Provence regionen avsløres det vakre historiske bygninger og flotte fontener. Så videre til neste by -Vaison la Romaine der dere overnatter siste natten.

Dag 8, Vaison la Romaine.

Fotturen er over. Dere kommer dere påegenhånd frem til flyplass.

 

Priser og betingelser 2017

Pris for fotturen

Kr  7 900,- pr person fra 2 personer i dobbeltrom.

 

Prisen inkluderer

  • 7 netter på 2 eller 3 hoteller/gjestehus med frokost
  • Bagasjetransport
  • Veibeskrivelse og detaljerte kart
  • Telefonassistanse

 

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart