Skip to main content

Cuba

Opplev den dramatiske historien, smilene, de stemningsfulle piknikene og hverdagsmenneskene på denne fargerike øya. Opplev den fra sykkelsetet. Langs rolige veier er du nært på det frodige landskapet, dagliglivet, havet, musikken og varmen. Vi gir deg det autentiske Cuba og den uforlignelige atmosfæren. Kanskje blir du både klokere og gladere på vår klassiske Cubareise? 

Fulltekstsøk

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 

 

Ta kontakt med oss for pris uten fly. 
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.

Prisen inkluderer: 

 • Fly tur/retur Oslo – Havana
 • 11 overnattinger
 • Transfer
 • Godt og vel halvpensjon
 • Syklende guider: Norsk Oliven Guide og engelsktalende cubansk guide
 • Sykkel mekaniker med minibuss
 • Følgebuss under hele turen
 • Inngang / omvisning som i program
 • Sykkel med utstyr

 

 

Ikke inkludert:

 • Hjelm
 • Drikke til maten
 • Visum (Utstedes av Oliven Reiser)  kr 900,- 

 

Visum kr 900,- 

kr 2 500,- i enkeltromstillegg

Transport og fly

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo-Havanna

  Ankomst Havanna på kvelden. Innlosjering på hotell sentralt i Havanna. Lett kveldsmat på restaurant nær hotellet.

 • Dag 2: Havanna – Soroa – San Diego De Los Baños 58 km

  Avreise med buss kl. 09.00 for transfer ca. 1,5t time vestover til Soroa, en vakker palmekledd dal kalt Cubas regnbue, 250 m.o.h. Vi sykler i relativt flatt terreng gjennom små landsbyer med ekte cubansk bygdestemning. Vesle San Diego ønsker oss velkommen på hotell Mirador, et klassisk lite 1950 -talls hotell hvor amerikanske spa-turister svippet over Floridastredet i før-revolusjonær tid. Svømmebasseng og hyggelige hage ved foten av Sierra del Rosario, i provinsen Pinar del Rio. Allerede i 1842 reiste det første hotellet seg her; forfattere, musikere og cubanske boksere søkte den vesle idyllen og dens «mirakuløse kilder».

 • Dag 3:  San Diegos De Los Baños – Viñales 48 km

  Transfer ca. 25 km før vi sykler nordvestover på rolige veier gjennom Viñales-området, en naturperle som rører ved den mest reisevante globetrotter. Den okerfargede jorda, det irrgrønne landskapet og de unike fenomenene av soppformede fjellformasjoner (Mogotes) er god mentalpleie for en syklist. Lunsj etter ca 30 km, hvor en liten veikro varter opp med kortreist mat. Barstopp ved inngangen til Vinales. Vi er i sigarriket, tobakkplantasjenes landskap. Landsbyen har tiltrukket seg økoturisme i titalls år og generert gode penger til lokalbefolkningen. Vi sykler inn til tradisjonsrike hotell La Ermita på høyden over småbyen, med deilig uteområde, vidunderlig utsikt over dalen og et stort basseng.

 • Dag 4: Viñales – Cayo Levisa – Viñales 30 km

  Nordøstover mot Atlanterhavskysten og koralløyene. Vi ruller ned og inn i den gyldne dalen, passerer bittesmå tettsteder hvor livet går sin unorske gang, alt så såre enkelt og likevel så vakkert. Vinker til smilende småbarn, kjenner på om vi savner biter som forsvant med velstanden vår, fordi dette landet tar litt tak i oss der og da- på sykkelsete. 

  I la Palma plukker bussen oss opp slik at vi rekker ferja vår og dermed den sukkerhvite stranda, den ene restauranten og øyopplevelsen som topper sykkeldagen. Båt og buss hjem til Vinales. Grisebonden Alberto lager gårdsmiddag til oss på kvelden - ofte med en hæl eller to i taket - på tunet.  Smågris og congris. Sigarføring, salsa og rum.

   

 • Dag 5: Vinales-Santa Clara-Sancti Spiritus.

  Transportdag fra vest til det sentrale Cuba. Først Santa Clara med Che Guevara; monumentet og museet/mausoleet samt tur i byen med god tid til lunsj. Santa Clara bærer revolusjonshistorien på 50-tallet med verdighet. Sein ettermiddag kan vi glede oss over en liten perle av en annen by; Sancti Spiritus (Den Hellige Ånd) og et vakkert restaurert hotell sentralt beliggende. Det lokale salsastedet rett ved vil alltid noen av oss stikke innom etter middag på hotellet.

 • Dag 6: Sancti Spiritus-Trinidad 53 km

  10 min transfer ut av byen. Vi sykler til Sukkermølledalen og den gamle plantasjen Iznaga hvor minnene fra rovdriften på tusenvis av slaver gjør inntrykk. Her tar vi også dagens lunsj. Mange handler vakre duker her av lokale syersker. Så inn til gamlebyen i Trinidad, en by som betar de fleste med sin koloniale spanske arkitektur og samtidig er vitnesbyrd om rikdom tuftet på det hvite gullet og slaveriet. Med en uforlignelig atmosfære forsterket av et yrende musikkliv.

  Privat innkvartering i Casa Particulares i den nye bydelen, en svært hyggelig privat overnattingsvariant.  Middag på familierestaurant i sentrum.

 • Dag 7: Trinidad-Anconstranda-Trinidad 30 km

  Morgenvandring med guide i Trinidad. Deretter sykler vi til havet for timer ved stranda. Sykkel tilbake til Trinidad sein ettermiddag. Olivenguiden arrangerer felles middag for de som ønsker. Byen byr på en rekke hyggelige musikksteder og roligere restauranter.

 • Dag 8: Trinidad-Cienfuegos 50 km

  Transfer ut av byen. Mot Cienfuegos stort sett langs kysten med de vakre Escambray-fjellene som bakteppe, og som stedvis skyver veien nesten ut i havet. Lunsj etter 30 km på hyggelig uterestaurant. Ellers gode stopp og forfriskninger på vannhull langs havet. Nær Serrita stopper vi for transfer til Cienfuegos. Ønsker noen ytterligere 25 km på sykkel, er det særs velkomment.

  Innlosjering på hotell Jagua ute ved bukta. Et hotell vi har brukt i 22 år. En kveldsvandring langs lagunen inn mot sentrum hvor Plaza Mayor ligger, er å anbefale.

 • Dag 9: Cienfuegos - Faro Luna strand-Cienfuegos 36 km

  Vi sykler inn til sentrum, besøker byens sigarfabrikk og peiler oss inn på Karibien 18 km ut i flatt lende. Reinspikka idyll, små forhold, ei vakker lita vik og strandbar, hvor vi avtaler med Marie Esther på forhånd om at vi er i løypa, slik at fersk sjømat og kald drikke kan inntas hos henne. Du velger sykkel eller buss tilbake for sein ettermiddagsslentring med eventuelt besøk på vakre hotell Union, den ærverdige gamle Yachtklubben fra Batista-epoken eller bare nyter fortausmusikken og uteservering på Rådhusplassen, der nasjonens og alle cubaneres store helt Jose Marti troner i parken.

 • Dag 10: Cienfuegos - Grisebukta-Playa Larga-Havanna

  Transfer til Playa Giron/Grisebukta for museumsbesøk og innblikk i de dramatiske dagene i april 1961, da området var krigsskueplass mellom amerikanske leiesoldater og Fidels revolusjonshær. Noe som igjen ledet til Cubakrisen i oktober 1962. Herfra sykler vi nær havet 17 km til Cueva de los Peces, hvor vi tar en dukkert. Så videre noen km til Playa Larga for lunsj på Paladar (privat restaurant). Deretter transfer til Havanna for ankomst sein ettermiddag. Reiseleder til disposisjon for kveldsvandring i Havanna og valg av spisested.

 • Dag 11: Havanna

  Guidet formiddagstur til fots og med buss i Gamlebyen, til festningsverket Cabana og videre til Hemingways tidligere hjem. Derfra til Ritas vakre hage rett utenfor sentrum. Her dekker våre cubanske venner gjennom mange år opp til avslutningsmåltid i hagen. Olivens lokale husorkester forsterker den gode stemningen, og nok et godt Cubaminne kan tas med hjem til gamlelandet. Returen til hotellet vil du elske!

 • Dag 12: Havanna-Oslo

  Dagen til fri disposisjon i Havanna. Eventuelt på sigarfabrikk, rommuseum, kunstmuseum eller kanskje en siste skål på den gamle seilerkneipa «Dos Hermanos / To brødre» nede ved havna, hvor mang en norsk sjømann har tatt seg en støyt. Reiseleder gir deg de siste tips.

  20 minutters transfer til flyplass.

 • Dag 13: Ankomst Norge.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien