Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Oxford – Bath

Sykkeltur i Oxford, Syd-Cotswolds og Bath

Våre velvalgte traséer i denne idylliske delen av England vil imøtekomme de fleste ønsker for deg med sans for deilig landsbyliv, romersk historie, nye og velkjente scenebilder fra populære film- og TV-produksjoner. Hver dag med korte sykkelavstander til gode lunsjsteder og andre duggfriske fristelser.

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

Pris for 2018 kommer.

Du kan forhåndsreservere til gruppetur allerede i dag. Det er ingen bindende påmelding og vi vil ta kontakt før vi fakturer for å opplyse om prisen. Meld deg på under “datoer og påmeldinger”.

kr 3 500,- i enkeltromstillegg

kr 1 100,- leie av El-sykkel

 

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo -London
 • Lokal engelsktalende sykkelguide
 • Transfer t/f flyplass
 • 7 netter med frokost på hotell
 • 5 lunsjer u/drikke
 • 4 middager u/drikke
 • Følgebil
 • Bagasjetransport
 • Sykkel m/utstyr
 • Mappe med detaljerte kart og rutebeskrivelser
 • Inngang til Chedworth Roman Villa og Corinium Museum
 • Inngang til Collage i Oxford

Ikke inkludert

 • Drikke til maten
 • Inngang til Lacock Abbey-Fox Talbot Museum og landsby
 • Inngang til Stonehenge guidet med lydopptak

 

NB: Kun lokalguide på denne turen

 

Moderat løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

 

Fly

Bagasjeinfo

Flyselskapene oprerer ofte med ulike bagasjeregler. Se nedenfor hva som gjelder for din tur.

SAS

 • 1 stk. innsjekket bagasje: maks. totalvekt 23 kg
 • 1 stk. håndbagasje: maks. 55x40x23 cm
 • 1 liten ekstra eiendel: maks. 40x15x30 cm
 • Maks. total vekt: 8 kg

Oxford – Bath

Vi flyr med SAS tur/retur.

SK 809  21 juli 2018  Oslo – London  15:05 – 16:25
SK 804  28 juli 2018  London – Oslo  10:20 – 13:30

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

 

 

Program dag for dag

Dag 1: Oslo – Oxford

Ved ankomst hotellet nær Oxford, vil all nødvendig informasjon for sykkelturen gis. Velkomstdrikke og middag nytes på den lokale puben «Rose & Crown».

Overnatting på Linton Lodge, https://www.bestwestern.co.uk/

Dag 2: Oxford – Burford   42km

Ut på sykkel for å utforske Oxfords spennende historie og lete opp dens skjulte perler, besøke universitetsbygninger og beundre utsikten over byens mange spir. Så ut av byen langs rolige kanalveier, gjennom landsbyer datert tilbake til saksisk tid. Lunsj ved et av de mange vertshus underveis. Videre langs fredelige veier inn i Cotswolds for overnatting i Burford; en av Englands vakreste middelalderbyer.

Overnatting på The Lamb Inn, https://www.cotswold-inns-hotels.co.uk/the-lamb-inn/

Dag 3: Burford – Bibury   37km

Reisen fortsetter i Cotswolds, via idylliske og godt bevarte landsbyer, med kurs for Northleach; grunnlagt så tidlig som i første århundre. Northleach var en gang en summende handelsby, viden kjent i Europa som hovedsete for Cotswolds ullhandel. Lunsj her og anledning til å besiktige byen. Videre langs bedagelige landeveier mot Chedworth Roman Villa; en arkitektonisk skatt og blant de største romerske ruiner i Storbritannia. Du avslutter dagen rullende langs elven Coln til Bibury for overnatting.

Overnatting på The Swan Hotel https://www.cotswold-inns-hotels.co.uk/the-swan-hotel/,

Dag 4: Bibury – Tetbury   40km

Dypere inn i distriktet, gjennom pittoreske landsbyer til livligere Cirencester; den største byen i Cotswolds. Tre viktige romerske veier møttes her og byen hadde et forum, en basilika og et amfiteater. Sistnevnte ligger i dag i utkanten av byen og har vært gjenstand for utgravinger på 1800-tallet og 1960-tallet. Ull, veving og handel med ullstoffer har, sannsynligvis siden romersk tid, vært kilden til byens rikdom. Lunsj her før veien går videre i fredfullt landskap til Tetbury og overnatting her. Tetbury er kjent for sitt store og mangfoldige utvalg av spesialbutikker, mange er høyt verdsatt og priset for sin kvalitet og personlige service.

Overnatting på The Snooty Fox,  https://www.snooty-fox.co.uk/

Dag 5: Tetbury – Chippenham   46km

En sykkeldag for utforsking av byer og landsbyer i distriktene Gloucestershire og Wiltshire, aldri langt unna den romerske veien «The Fosse Way» (strekker seg fra Lincoln til Bath). Veien utgjør grensen til den gamle saksiske landsbyen Norton, dagens lunsjstopp. Turen fortsetter mot Chippenham og underveis vil du oppleve noen av de sjeldne og bortgjemte perlene denne delen av landet kan by på. I livlige Chippenham venter en god aften med lokal mat, dertilhørende drikke og overnatting.

Overnatting på The Methuen Arms: http://themethuenarms.com/

Dag 6: Chippenham – Bath   42km

Fra Chippenham er det kort sykkelavstand til den autentiske landsbyen Lacock, kjent som kulisse fra en rekke TV-produksjoner og storfilmer; «Downton Abbey», «Stolthet og fordommer» og «Harry Potter» – for å nevne noen. Flere valgmuligheter for lunsj i området.

Videre i sjarmerende omgivelser til den herlige byen Bradford-upon-Avon. Her kan du ta deg god tid til shopping i det store utvalget butikker. Deretter følger du kanalen videre, kanskje med et stopp eller flere, ved et av de mange vannhull langs vannveien, før ankomst Bath og overnatting.

Overnatting på The Country Hotel, http://www.thecountyhotelbath.co.uk/

Dag 7: Bath

En dag til fots i denne aristokratiske byen. Her kan vi anbefale å nyte byens rike historie og kanskje ta et bad i en av byens naturlige varmekilder, oppdaget av kelterne og romerne for mer enn 2000 år siden. Ellers i vakre Bath er det hyggelig å rusle rundt i parker, gågater, langs elven eller i butikker. Muligheten til å besøke Stonehenge denne dagen, mot et tillegg i prisen. Vi tipser deg også gjerne om gode lunsj- og middagsteder, sjarmerende puber og annet du måtte begjære denne siste turdagen. Overnatting på The Country hotel også i natt.

Dag 8: Bath – Oslo

Hjemreise

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

 

Se våre gruppeturer her
Kart

Hovedstad: London

Språk: Engelsk

Valuta: Britisk pund
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 61,5 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Religion: Protestantisk (anglikansk) kristendom
Strøm: 240 V