Skip to main content

Det uberørte Spania - fra Parador til Parador

Regionen Extremadura og begrepet Parador er kanskje ikke det du umiddelbart forbinder med Spaniaferie. Vi har gledet oss med begge i 15 år. På sykkel. På uvanlig rolige veier gjennom landskap og middelalderbyer, som virkelig gir deg følelsen av å oppleve noe ekstraordinært. Når dagen toppes med å rulle inn til et vakkert kloster, et herskapshus, en kirke eller et palass - ombygd for overnatting og servering under samlebegrepet Parador - så vil du virkelig kjenne på det unike ved denne turen.
Alle bygninger bygget på gullet fra Latin-Amerika, av erobrerne som nettopp kom fra denne regionen. Byene Plasencia, Trujillo og Caceres er arkitektoniske skatter som du må inn i det indre av Spania for å oppdage. Og mellom dem, svalende kulturlandskap og landsbyer som tar deg tilbake i tid. For å si det med andre ord, en liten luksustur!  

✓ Husk! Denne turen kan også settes opp til vennegrupper etter din/deres ønsket avreisedato.
Fulltekstsøk

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 


Sjekk flytider under «Transport og fly»

Turen uten fly koster minus kr 2.000, -
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.
Ta kontakt for tilbud om dere ønsker å endre dato for flyreisen (f.eks. forlenge reisen).

Prisen inkluderer:

Fly t/r Oslo-Madrid
Transfer fra/til flyplass
Transfer som nevnt i program
6 netter på svært gode paradorer med frokost
1 natt på hotell med frokost
6 middager og 6 lunsjer med vin/vann
Guider
Følgebil
Bagasjetransport
Sykkel med utstyr

Pris for leie av El-sykkel kr 1 500,-

Transport og fly

Her er flytidene til turene våre:

22.09.2022  OSL  MUC   MAD  11.35  17.45   LH1804
29.09.2022  MAD  MUC  OSL   15.15  22.15  LH1803

 

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Madrid - Oropesa

  Transfer til Oropesa, ca 2 timer. Paradoren vi bor på i Oropesa ble bygget i det 13. århundre og reist på tuftene av det gamle palasset som ble ødelagt i løpet av gjenerobringen. Inntil det 18. århundre var det hjemmet til Álvarez de Toledo familien, grevene av Oropesa. Palasset ble omgjort til en Parador i 1930, det første historiske og kunstneriske monument i Spania som blir brukt på denne måten. Oropesa er en liten hyggelig by med utsikt til landskapet vi skal sykle gjennom neste dag. Og ikke minst Sierra de los Gredosfjellene. Før middag på paradoren kan dere ta en tur på det vesle torvet i byen for forfriskninger.

 • Dag 2: Oropesa - Jarandilla de la Vera 65km

  Etter en god frokost får dere utdelt syklene. Etter litt testing og tilpassing starter vi på dagens sykkeletappe. Dette er absolutt den lengste sykkeldagen. Vi sykler ut av byen Oropesa og ned på det storslåtte slettelandet mot de imponerende fjellene i Gredos. Dette området, like sør for fjellkjeden, er bare rundt 400 meter høyt og kjennetegnes for sin rikdom på vann og behagelige, milde vintre. Slettelandet er svært frodig, med stor grønnsaksproduksjon og tobakkplantasjer, okser og sau. Vi sykler på rolige veier og kommer nærmere og nærmere de høye fjellene i Gredos, som er 2592 meter på sitt høyeste ved Almanzor.

 • Dag 3: Rundtur til Monasterio de Yuste 24 eller 38km

  Før vi forlater byen, ruller vi ned til en vakker romersk bro og derfra opp til hovedveien og langs foten av fjellene Gredos. Etter vel 10 km har vi en liten stopp i Cuasco, før det bærer opp 2 km til klosteret Monasterio de Yuste. Klosteret ble grunnlagt i 1408 av en gruppe munker og senere fikk det kongelig tilknytning. Det var her Carlos den V hvilte de siste årene av sitt liv etter at han hadde overlatt tronen til sin sønn Felipe II. Klosteret holder stengt på mandager.Derfra videre inn i et populært og svært frodig vandreområde, hvor alle elvene kommer ned fra fjellene. Vakkert og vilt landskap så ta dere god tid. Videre mot vesle Garganta la Olla. Pikniklunsj i hagen til hyggelig familie underveis. For de som vil slippe lange bakker tilbake til Paradoren, er det transfer med privat buss den siste strekningen av turen. Middag på egen hånd.

 • Dag 4: Jarandilla de la Vera - Plasencia 50km

  Det går opp og ned de første 14 km fra Jarandilla til Jaraiz de la Vera. Så flater det ut og landskapet forandrer seg. Gjennom vesle Torremenga og nedover til Tejeda de Tietar, hvor vi nyter god mat i olivenhagen til bareieren. Før mat kan man ta en rusletur i vesle Tejeda eller bare strekke ut i hagen. Herfra er det stort sett enkelt sykkelterreng mot Plasencia. I første rundkjøring ved ankomst til byen samler vi gruppa. Derfra er det kort vei inn til nok en gammel vakker paradorbygning i gamlebyen. Vi tar en rundtur i Plasencia før middag på paradoren.

 • Dag 5: Plasencia - Monfragüe 38km

  Vi begynner dagen med transfer med privat buss ut av byen og opp bratte bakker til høydene og inngangen til nasjonalparken. Dette er et av de absolutt mest ettertraktede og beskyttede områder i Spania (for fugle-interesserte; Ta med kikkert!). Stopp på et par utsiktspunkter. Keiserørn, svart stork og diverse gribbarter er blant attraksjonene her. Vi stopper i Villareal de San Carlos for piknik. Så ned til elva Tejo, en av de to store elvene som renner ut i Atlanterhavet på Portugals vestkyst rett syd for Lisboa. Fra broa i dalbunnen går det svakt opp til Gribbfjellet, hvor vi stopper ved utsiktspunktet her. Derfra relativt flatt, svingete, smalt og flott til landsbyen Torrejon. Overnatting og middag på Hospederia de Monfrague, nær Torrejon del Rubio.

 • Dag 6: Monfragüe - Trujillo 40km

  I dag tar vi en enkel og vakker sykkeltur på en nesten trafikkfri vei i flott naturlandskap, preget av vakre blomster og fugler. Et flott område med gressganger preget av eike- og korketrær. Dette er det typiske langstrakte, om vinteren ugjestmilde, om sommeren gloheite Extramadura. På vår årstid helt annerledes. Piknik lunsj nær Torrejon del Rubio.

  Vi får kvelden til å utforske fantastiske Trujillo! Du blir nok overrasket over å finne en slik by; full av historie og skjønnhet midt i et svært tynt befolket område. Trujillo ble velstående takket være at mange av de første oppdagelsesreisende og conquistadorene av Amerika opprinnelig var fra dette området. Da de kom tilbake viste de generøst sin rikdom og suksess. Vi tar en guidet tur før vi nyter middagen på restaurant på torget i Trujillo.

 • Dag 7: Trujillo - Cáceres 43km

  Ut av Trujillo, 9 km mot Cumbre. Vakkert, flatt landskap på smale idylliske veier innrammet av steingjerder. Raskt er vi ute på landet. Vi stopper for en tidlig forfriskning i Cumbre. Herfra sykler vi mot Santa Marta de Magasca. Fincaene ligger som små husklynger spredt over dette for oss, litt sjeldne landskapet. I Santa Marta de Magasca stopper vi for piknik før vi sykler ned mot elva Santa Maria. Etter ca 45 km når vi hovedveien. Herfra blir det privat buss inn til Cáceres.
  I Cáceres vandrer vi gjennom gamlebyen og tar en stopp på en av de gamle tavernaene. Cáceres opplevde sin storhetstid under den katolske kong Ferdinand og dronning Isabell, da byen spilte en viktig rolle under oppdagelsen av Amerika. I byens gamle bydel finner vi flere palass og herskapshus omringet av mauriske murer bygget av de arabiske Almohadene, og ved siden av disse finner man romerske ruiner. Dette har gjort at Cáceres har blitt kategorisert som ”World Heritage City” av Unesco, som den tredje største samlingen av monumenter i Europa. Cáceres er også en universitetsby med viktige musikk- og teaterfestivaler. Middag på paradoren.

 • Dag 8: Cáceres – Oslo

  Frokost på hotellet og transfer til flyplassen i Madrid for hjemreisen.

Kart

Kontakt oss