Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Dresden

Sykkelweekend i Dresden

I dag framstår Dresden som Tysklands aller vakreste by. Barokkbyen ble fullstendig utbombet i 1945 – og nå 60 år senere – på det nærmeste ferdig gjenoppbygd. Dresden er full av historie og arkitektur. En lokal guide viser dere de vakreste byggverkene som Semper-operaen, det barokke Zwinger og ikke minst den berømte Frauenkirche. Dresden som også med god grunn er kjent som Nord-Europas Firenze, imponerer uansett hvor du ser.

Tyskland har vært svært så framtidsrettet når det gjelder sykkelveier. På begge sider av elven Elbe, i mil etter mil ruller dere lettsyklet og uforstyrret gjennom frodig landskap og gemyttlige små landsbyer.

 

Program dag for dag

Forslag til tur –

Turprogrammet kan endres etter ønske.

Dag 1, Berlin – Dresden

Ankomst flyplass Berlin Schönefeld, transfer (2 timer) med buss til Dresden. Guidet gåtur eller opplev Dresden fra elven på en historisk dampbåt for å bli kjent. 60 år med gjenreisning av den 800 år gamle byen har gjort underverker!

Dag 2, Dresden – Bad Schandau – Dresden ca 40 km

Syklene står klare etter frokost og dere starter på fredfulle sykkelveier langs elva Elbe til dagens mål, kurbyen Bad Schandau. Lunsj i Rathen og etterpå er det 20 minnutters gåtur opp til Basteiaussicht for herlig utsikt over de kjente sandstein-formasjonene i Sächsische Scweiz. Tilbake til Dresden med S-Bahn eller sykkel. Middag kan arrangeres på hyggelig restaurant.

Dag 3, Dresden – Meissen – Dresden ca 27 / 50 km

I dag sykler dere på «Elberadweg» langs elva til porselen- og vinbyen Meißen. Rett ved Radebeul er det obligatorisk å sykle innom det vakkert restaurerte sentrum av Altkötschenbroda. Fremme i Meißen er det en liten byvandring før dere sykler til vinsmaking og lunsj på vingård i nærheten. Dere er i Sachsens tradisjonsrike vinområde og sykler på «die sächsische Weinstrasse». Her er vinmarker og en stolt vinkultur, som i dag byr på det absolutt beste av tysk hvitvin. Tilbake til Dresden med sykkel eller S-Bahn. Middag på en av byens gode restauranter kan arrangeres.

Dag 4, Dresden – Berlin

Avreise og transfer til flyplassen.

 

Priser og betingelser

Pris for sykkel-weekend m/guide på forespørsel

Turen inkluderer

  • 3 overnattinger på 4* hotell m/frokost sentralt i Dresden
  • 2 lunsj med vin/vann
  • 1 vinsmaking
  • Transfer til fra flyplass
  • Lokal engelsktalende sykkelguide
  • Sykler med utstyr, kart og rutebeskrivelse

 

Turen kan også sykles uten guide

Pris for sykkel-weekend u/guide på forespørsel

Turen inkluderer

  • 3 overnattinger på 4* hotell m/frokost sentralt i Dresden
  • 1 vinsmaking
  • Sykler med utstyr, kart og rutebeskrivelse

 

Se våre gruppeturer her
Kart