Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Emilia-Romagna – Gastronomi og kunst langs Via Emilia

Emilia-Romagna er en av de rikeste regionene i nordøst Italia. Området, med Bologna som hovedstad, er også et kulturelt og gastronomisk kraftsenter. Her fristes du av verdensberømt Parmigiano ost, balsamico, parmaskinker, DOCG-klassifiserte viner og tradisjonelt håndlaget og fylt pasta. Samtidig lokkes du til kunsten og historien i området, arkitektoniske perler og kulturarv datert tilbake til Ducal-perioden (1600-tallet).

Via Emilia, veien som ble anlagt av romerne i 187 f. Kr., ga opphav til viktige byer som Bologna, Modena og Parma i en tid da de største kunstnerne og arkitektene dominerte området. Du vil oppleve Parma med sin katedral og abbedissens rom med Correggio-fresker. Modena med sitt middelalder-sentrum og romanske katedral. Og til slutt Bologna; rik på palasser, middelalderarkitektur og sjarme.

Emilia-Romagna er ensbetydende med bevaring av historisk og kunstnerisk arv, gleden over det gode måltidet og en spesiell kjærlighet til musikk. Ja, for vi nevnte vel at Giuseppe Verdi ble født her?

Programmet dag for dag

Dag 1: Parma

Individuell ankomst. Besøk gjerne sentrum som byr på det meste for de fleste sanser. Overnatting.

Dag 2: Parma –Soragna – Fontanellato – Parma, 57 eller 70km

Etter frokost, på sykkel i landlige omgivelser forbi Paradigna Cicterienseklosteret. Videre til San Secondo Parmense hvor du bør besøke et av ysteriene som produserer parmesan; smaking påbudt! Soragna innbyr til neste stopp med sitt Paramigiano Reggiano-museum, fresker av Nicola dell’Abate fra Modena, og den engelske hagen i kunstmuseet Rocca Meli Lupi. Fortsett mot Fontanellato hvor du finner den mektige San Vitale-festningen; et slott som kan dateres tilbake til 1300-tallet og hjem for et stort Parmigianino-maleri. Overnatting i Parma.

Dag 3: Parma – Langhirano – Reggio Emilia, 59 eller 71 km

Velkommen til Parmaskinkens sentrum! Besøk en «Prosciutto» i Langhirano for en saftig smak av denne herligheten. Med på dagens ferd får du også gode smakebiter av historien; Terrechiara slott, på landsbygda til festningen Montechiarugola med utsikt over elven Enza og Montecchio-slottet. Avslutt dagen med en tur gjennom Reggio Emilia for å nyte de vakre bygningene og kirkene i gamlebyen. Overnatting i Reggio Emilia.

Dag 4: Reggio Emilia – Carpi – Modena, 57 km

Dagens etappe bukter seg gjennom landskapet i Po-dalen og byr på mange muligheter for syns-, smaks- og luktesans. Fra renessanseplassen Correggio (etter den berømte maleren) via vingårdene til Lambrusco di Santa Croce DOP på vei til Carpi. Bruk gjerne noe tid i denne perlen av en renessanseby datert tilbake til middelaldren. Herfra 18 km videre til Modena; byen som har Piazza Grande som sitt pulserende hjerte, og som er et av byens mange UNESCO-bevaringer. Vi foreslår middag på en lokal Trattoria for å teste ut den typiske retten «Gnocco e Tigella». Overnatting.

Dag 5: Modena – Vignola – Castelvetro – Modena, 65 km

Ut av byen på sykkelvei i historiske jernbanespor til Spilamberto; stolt produksjonssted for Balsamicoeddik rangert i verdenstoppen. Videre til Vignola, «Kirsebærbyen», hvor du bør smake den berømte Barozzikaken på det velrennomerte Gollini konditori. På småveier videre til Castelvetro med mulig stopp på vingård, og retur til Modena etter å ha passert Formigine. Overnatting i Modena.

Dag 6: Modena – Nonantola – Bologna, 68 km

Ut fra Modena på sykkelvei langs bredden av elva Secchia, på landsbygda og gjennom vingårdsområder. Stopp i Nonantola for et besøk i klosteret datert til 1100-tallet. Dette romanske mesterverket ligger langs Romea Nonantolana, leden pilegrimer vandret fra cirka år 1000 på vei til Roma. Området innbyr også til hyppige smaksstopp på vei til San Giovanni in Persiceto. Følg den idylliske sykkelveien langs kanalen gjennom Sala Bolognese inn til Bologna. Her bor dere to netter.

Dag 7: Bologna 20km

I dag kan dere velge om dere vil bli kjent med byen på sykkel eller til fots.

 

Dag 8: Frokost og hjemreise

 

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

kr 9 800,- pr person

kr 1 900,- i enkeltromstillegg

Leie el-sykkel kr 1 200,-

Prisen inkluderer

  • 7 netter på 3 stjerners hotell med frokost
  • 21 gir hybridsykkel
  • 3 middager
  • Rutebeskrivelse, kart og sideveske.
  • Bagasjetransport mellom hoteller
  • Telefonassistanse

Ikke inkludert

  • Fly
  • Transfer
  • Turistskatt
  • Middag,lunsj

 

Turen kan sykles med ankomstdag lørdag så fremst hotellene har ledig kapasitet. Anbefales ikke i juli og august pga varmen.

Løypelkategori: Enkel

 

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart