Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

The Cotswolds

Sykkeltur i England

Utforsk den vakre landsbygda i Oxfordshire og Cotswold. På rolige veier opp til storslått utsikt, gjennom idyll av landsbyer og det landlige England vi kjenner fra utallige TV-serier. En øl på det vertshuset du så gjerne skulle hatt som stamsted hjemme, natur og arkitektur i vidunderlig harmoni og hoteller du vil nyte å komme til. Vi gir deg mulighet til å oppdage den virkelige landsbygda!

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo – Oxford

Ankomst London og transfer til hotellet i Oxford. Kanskje blir det tid til en «pint» før middag.

Overnatting på Parklands eller Linton Lodge, http://www.parklandsoxford.co.uk/, https://www.bestwestern.co.uk/

Dag 2: Oxford – Minster Lovell 38 km

På sykkel med vår lokale guide gjennom den historiske byen Oxford. Dere besøker noen av byens eldste college og bibliotek, samt det viktorianske markedet. Videre til «Cherwell Boathouse», et meget kjent knutepunkt i Oxford. Her har de håndlaget trebåter siden de ble etablert i 1904. Guiden tar dere med på en liten båttur(punting). Ved Port Meadow følger dere Themsen gjennom Lewiss Caroll og stopper på elvepuben «The Trout» for a pint. Så langs Oxfordkanalen hvor kanalfolket steller sine fargerike husbåter. Videre gjennom landsbyen i West Oxfordshire til «Minister Lovell» og overnatting på et typisk landsens hotell.

Overnatting på The Old Swan eller Eynsham Hall, http://www.oldswanminstermill.co.uk/, http://www.eynshamhall.com/

Dag 3: Minster Lovell – Bourton-in-the-Water 29 km

På sykkel inn i fantastiske Cotswolds med sitt vakre og kuperte landskap. Pittoreske landsbyer, krydret med de mest innbydende vertshus, strengt pålagt den samme lokale byggestein og farge gjennom generasjoner. Liten stopp i Swinbrook før dere ruller inn i Burford. Byen kjent som «porten inn i Cotswalds». Burford var et grunnet dens geografiske beliggenhet, et naturlig knutepunkt for handel. Fremdeles finner vi restauranter og vertshus som stammer fra denne tiden. Her er det tid for vandring, og lunsj på vertshuset «The Lamb Inn» fra 1300-tallet, opprinnelig en gammel vevstue. Etter lunsj fortsetter dere dypere inn i Cotswolds. Kulturlandskapet og husenes sandsteinnyanser inngir velvære og fred i sinnet. Videre mot byen Bourton-in-the-Water, Cotswolds svar på Venezia. Overnatting her.

Overnatting på The Old Manse eller Chester House, https://www.oldenglishinns.co.uk/our-locations/the-old-manse-hotel-bourton-on-the-water, http://www.chesterhousehotel.com/

Dag 4: Bourton-in-the-Water – Moreton-in-Marsh 43 km

På sykkel i kupert, bølgende landskap. Igjen fantastisk utsikt over de frodige dalene og de typiske engelske landsbyene. Gjennom lavendelmarker opp til «Saxon Broadway Tower» med dets fenomenale utsikt over kulturlandskapet og Shakespeareland. Så til Chipping Campden, et sjarmerende gammelt handelssted for ullvarer, og rykte på seg for å ha landets vakreste hovedgate. Dette markeres med pubbesøk. Derfra til Moreton-in-Marsh for hyggelig hotell i nok en trivelig landsby. På sykkel i kupert, bølgende landskap. Igjen fantastisk utsikt over de frodige dalene og de typiske engelske landsbyene. Vi besøker en av Englands «Double Thankful Villages» eller «Blessed Villages» som er en av få landsbyer med tilknytning til 1. verdenskrig. Videre til «Hollow Bottom Inn» for lokal lunsj og hygge. Etter lunsj sykler dere gjennom praktfulle lavendelmarker opp til «Saxon Broadway Tower». Her kan dere nyte fenomenal utsikt fra tårnet, over kulturlandskapet og Shakespeareland. Videre på sykkel til Chipping Campden som tidligere var kjent handelssted for ullvarer. Dette er en gammel sjarmerende by, med variert arkitektur og har et misunnelsesverdig rykte på seg for å ha englands vakreste hovedgate. Dette markeres med pubbesøk. Derfra til Moreton-in-Marsh for hyggelig hotell i nok en trivelig landsby. Kvelden til å utforske byens mange spennende puber og restauranter.

Overnatting på The Manor House eller the Redesdale Arms, https://www.cotswold-inns-hotels.co.uk/the-manor-house-hotel/, http://www.redesdalearms.com/

Dag 5: Moreton-in-Marsh — Stratford 38 km

Naturen endrer seg når vi trår nordover; bølgende åser avbrutt av små landsbyer. Disse gammeldagse jordbruksbygder er nesten uendret fra de som Shakespeare ville ha reist gjennom for fire hundre år siden. Rullende inn i Shakespeare-land oppleves det landlige livet i Cotswolds. Inn i Stratford langs populære turveier hvor også hestene får plass, deretter videre til sentrum av byen. Den virkelige fascinasjon for Stratford selvfølgelig, er at det er der Shakespeare levde og skrev. Se gatene han har vandret og beundre hans geni mens du grubler over å være – eller ikke være…

Overnatting på The Grovesnor eller The Falcon, https://www.bestwestern.co.uk/, https://www.falconstratfordhotel.com/

Dag 6: Stratford — Kingham 53 km

Tilbake sydover inn i hjertet av Cotswolds, gjennom historiske Tudor-landsbyer. Vi ruller forbi majestetiske herregårder og normanniske bygninger til Rollright Stones. Steinsirklene er yngre steinalder- og bronsealdermonumenter kjent som «the King’s Men, the King Stone and the Whispering Knights» er rik på folkloristisk myte. Fritt til å beundre den fantastiske utsikten. Videre til markedsbyen Chipping Norton, en hyggelig plett som de siste årene har blitt beryktet for “Chipping Norton set”; en gruppe media-, politiske- og showbusinessbekjentskaper med boliger i området. Avslutter dagen i Kingham med middag på en prisbelønt pub. Kokken benytter bare de beste lokale ingredienser, noe som kan forklare Michelinguide-anbefaling av stedet; atmosfæren og maten er superbra!

Overnatting på The Kingham Plough eller the Wild Rabbit, https://thewildrabbit.co.uk/, http://www.thekinghamplough.co.uk/

Dag 7: Kingham — Woodstock 44 km

På sykkel nyter vi utsikten, på vei tilbake mot Oxfordshire. Vi ankommer «Great Tew» en hyggelig liten landsby, med flotte vannmøller, små hus, verneverdige bygninger og kun 156 beboere. Lunsj nytes på hyggelig pub fra 1600-tallet. Videre ruller vi nedover gjennom den vakre byen Sandford St. Martin. Videre på små sykkelstier til vi når vår endestasjon, den historiske og pittoreske byen Woodstock. Tid til å utforske byen eller besøke Blenheim Palace, det eneste ikke-kongelige slottet som holder tittelen «Palace». Blenheim Palace er også på UNESCOS verdensarvliste.

Overnatting på The Feathers eller The Kings Arms, http://www.feathers.co.uk/, http://www.kingshotelwoodstock.co.uk/

Dag 8: Woodstock — Oslo

Frokost på hotellet før transfer til flyplassen og avreise hjem til Norge.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Priser og betingelser 2017

Pris for sykkelturen

kr 19 400,-

kr 17 400,- uten fly

kr 3 400,- enkeltromstillegg

kr 1 100,- leie av El-sykkel

 

Prisen inkluderer

 • Lokal Engelsktalende guide
 • Flyreisen t/r Oslo – London
 • Transfer fra/til flyplassen
 • 7 overnattinger med frokost på hotell
 • Velkomstdrink
 • 6 lunsj og 4 middager uten drikke
 • Sykkel med utstyr
 • Følgebil
 • Bagasjetransport
 • Mappe med kart og rutebeskrivelse
 • Inngang College i Oxford
 • “Punting” i elvebåt

Ikke inkludert

 • Inngang til Blenheim Palace og William Shakespeares fødested
 • Drikke til maten

 

NB: Kun lokalguide på denne turen

 

Moderat løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

 

Fly

Bagasjeinfo

Flyselskapene oprerer ofte med ulike bagasjeregler. Se nedenfor hva som gjelder for din tur.

SAS

 • 1 stk. innsjekket bagasje: maks. totalvekt 23 kg
 • 1 stk. håndbagasje: maks. 55x40x23 cm
 • 1 liten ekstra eiendel: maks. 40x15x30 cm
 • Maks. total vekt: 8 kg

 

Se våre gruppeturer her

Sykkeltur i England

Kart

Hovedstad: London

Språk: Engelsk

Valuta: Britisk pund
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 61,5 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Religion: Protestantisk (anglikansk) kristendom
Strøm: 240 V