Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Andalucia – Olivenolje-traseen

Sykkeltur i Andalucia – Olivenolje-trasèen.

I 1893 kjørte de første tog gjennom Jaén på vei til Puente Genil. En av de viktigst varene den nye jernbanen fraktet var olivenolje i egne tankvogner. Transporten av olivenolje var så viktig at jernbanestrekningen kom til å bli kjent som “Olivenolje-toget”, et navn som vår sykkelrute langs «Via Verde» i dag har arvet.
På denne sykkelreisen som starter i Malaga, kan du nyte stranden, besøke et museum, shoppe eller vandre gatelangs og gjennom byparken.
Deretter beveger du deg innover mot Subbetica-fjellene; her sykler du to dager langs den vakre nedlagte jernbanetraseen i flatt og frodig terreng. Gjennom nasjonalparkene Laguna Honda og Laguna Saboral hvor du kan se flamingoer og langs sjarmerende hvitkalkede landsbyer som Zuheros og Cabra. Du kan også kombinere dette med vandring langs elva Bailon, eller besøke den imponerende Flaggermushulen med sine kjente hulemalerier.

Programmet dag for dag

Dag 1: Ankomst Málaga

Taxi til hotellet fra flyplass (20-25 minutter). Besøk for eksempel katedralen, Picasso-museet eller Pompidou-senteret for kunst som åpner sommeren 2015. Lukt og se alle slags matvarer på Atarazanas-markedet, ta en tur på stranden eller kanskje shoppe litt? Hvis du reiser med barn, er det verdt å ta en spasertur langs den gamle havnen hvor du kan se en kopi av et seilskip fra det 18. århundre, og fortsette deretter til lyshuset. Malaguetastranden er familievennlig; ideell for unger! På kvelden kan du også gjøre som lokalbefolkningen: Spaser langs “Paseo del Parque”; beplantet med palmer og grønne skyggetrær som omkranser fontener og en stor lekeplass med klatrestativ, husker og sklier. Overnatting: 4-stjerners hotell i sentrum.

Dag 2: Transfer Málaga-Zuheros, sykkel Zuheros-Cabra-Zuheros, 30 km

Først en transfer (eller du henter din leiebil typen Renault Scenic eller Ford Galaxy) til hotellet ved Zuheros (ca 1,5 time). Hotellet er en ombygd gammel gård med herlig beliggenhet, den nedlagte jernbanetraséen rett ved siden av og omgitt av olivenlunder. Utsikten mot landsbyen Zuheros er forlokkende. På hotellet mottas syklene og du starter syklingen mot den fantastiske byen Cabra på «grønne veier / “Vía Verde” uten motorisert trafikk. I Cabra kan du spise lunsj i den gamle jernbanestasjonen omgjort til restaurant og museum hvor barna kan lære mer om det gamle damplokomotivet. Eller du kan besøke det historiske sentrum med den typiske andalusiske arkitekturen og nyte en ekte spansk lunsj før du drar tilbake mot den romantiske landsbyen Zuheros og overnatting. I det sjarmerende 4-stjerners hotellet har dere tilgang på svømmebasseng og arabiske bad (også mulighet for massasje), eller bare nyte den deilige utsikten over olivenlunder og Zuheros (se www.haciendaminerva.com) Middag inkludert.

Dag 3: Zuheros-Luque-view point-Zuheros, fra 25 km (kan gjøres lenger)

Etter frokost fortsetter du på «Via Verde», men i motsatt retning (nord-øst) og passerer de vakre naturreservatene Laguna Honda og Laguna Salobral hvor du kan se flamingoer. På vei tilbake til hotellet kan lunsj inntas i en av de gamle trevognene parkert ved den tidligere togstasjonen i Luque. Ettermiddagen på hotellet byr fortsatt på arabiske bad og massasje (valgfritt) Middag inkludert.

Dag 4: Zuheros til Malaga flyplassen

Hvis du har tid før avreise, anbefales en liten spasertur langs Bailon-elven eller et besøk til Flaggermushulen; her har man funnet spor av mennesker fra yngre steinalder og fortsatt kan du se hulemalerier. Under borgerkrigen ble dessuten hulen brukt som tilfluktssted for republikanerne. Deretter transfer (eller i leiebil) til flyplassen i Malaga (1,5 timers tur)

Priser og betingelser 2017

Pris for sykkelturen

kr 7 200,- pr person

kr 3 500,- for barn under 12 år ( i samme rom som voksen)

kr 300,- tillegg for høysesong 01.04-03.06. 

 

Barn under 3 år bor kostnadsfritt i samme rom som foreldrene.

 

 Prisen inkluderer

  • 3 netter med overnatting på et svært godt 4 stjerners hotell med frokost
  • 2 middager
  • Detaljerte kart.
  • Veibok på Engelsk.
  • Akutt støtte/ hjelp ved skade eller uhell
  • Transfer fra Malaga til Zuheros og tilbake (eller leiebil i 3 dager)

 

Mot et lite tillegg kan dere velge disse aktivitetene

  • Arabiske bad og massasje på hotellet
  • Olivenolje og vinsmaking
  • Besøk i Flaggermushulen i Zuheros

 

Mulig å forlenge turen om dere ønsker. Ta kontakt med oss for mer informasjon rundt dette.

Enkel løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart

Hovedstad: Madrid
Språk: Spansk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 40 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Kan drikkes fra spring, men bruk gjerne flaskevann
Religion: Katolisisme

Strøm: 230 V