Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Firenze via Siena til Pisa

Her er indrefileten av Toscana; Regionen er kjent for sine viner, dens byer er umåtelig rike på kunst og innbyggerne hilser deg varmt velkommen. Den beste kombinasjonen perfekt sammensatt og klar for å oppdages fra sykkelsetet. Fra Piazza della Signoria til Piazza dei Miracoli via Siena, San Gimignano og Volterra.

Programmet dag for dag

Dag 1: Firenze

Ankomst Firenze; juvelen i middelalderens og renessansens kunstverk. Overnatting.

Dag 2: Firenze – Greve in Chianti 40 km

Gjennom hjertet av Toscana som er rik på kunst og tradisjoner. Avreise med sykkel fra Firenze til Impruneta hvor du kan besøke gamle villaer og basilikaen. Etter ca 10 km kommer du til Mercatale; en liten by omgitt av Chiantiåser og med mulighet for å smake tre forskjellige viner, samt andre produkter i området fra vinkjelleren i Palagio-slottet. Overnatting i Greve in Chianti.

Dag 3: Greve in Chianti – Radda in Chianti 33 km

Langs vinveien, med avgang fra Greve in Chianti til middelalderlandsbyen Montefioralle for deretter, etter de fantastiske landsbyene i Panzano, ankommer du Radda in Chianti. Den Klassiske Chianti-veien, mellom Firenze og Siena, framstår som et kupert landskap med store variasjoner og i mange fargevalører. Her ble den berømte vinen født under den etruskiske tidsalder. I Radda in Chianti er det mulig å beundre Pretorio-palasset, datert tilbake til 400-tallet, hvor ruinene av vegger og de middelalderske tårnene gir deg følelsen av den tids storhet. Overnatting på hotellet i nærheten av Radda in Chianti.

Dag 4: Radda in Chianti – Siena 39 km

Første stopp får du på Meleto-slottet; en gammel festning omgjort til en fantastisk flott villa typisk for det toskanske. Videre over landsbyen Castagnoli til det berømte slottet Brolio, rikt på detaljer fra antikken. Her er det mulig å få til en prøvesmaking i Ricasolis vinkjeller. På ettermiddagen ankommer du Siena, berømt for sin Palio. I byen vil du ellers oppleve noen av de mest berømte monumentene i Italia: blant annet Piazza del Campo, Buonsignori-palasset med all sin kunst, og katedralen fra 1200-tallet som er dekket av gull, hvit og mørkegrønn marmor. Overnatting i Siena.

Dag 5: Siena – Colle Val d’Elsa 28 km

På sykkel langs småveier passerer du landsbyer som Sovicille, før du når Abbadia a Isola. Underveis kan du skimte Monteriggioni slott, tidlig oppdaget av Dante. Videre til Colle Val d’Elsa; byen er et kunstnerisk og kulturelt senter i regionen, og vel verdt et dypdykk. Overnatting her.

Dag 6: Colle Val d’Elsa – Volterra 47 km

Først til San Gimignano, grunnlagt i det 3. århundre som en liten etrustisk landsby på toppen av en 334 meter høy kolle over Val d’Elsa, er et glimrende eksempel på godt bevart middelalderby og mest berømt for sine mange tårn. Videre sykling til du ankommer Volterra, en by med ca 3000 år gammel historie og kjent for sine alabastarbeider. Du kan besøke Acropoli, det romerske teateret, og følge bymurene rundt det historiske sentrum. Overnatting.

Dag 7: Volterra – Pisa 51 km


Fra Volterra til Ghizzano, en landsbyen omkranset av vingårder. Videre til Calcinaia, deretter Pontedera. Togreise herfra til Pisa, byen med det skjeve tårnet. Overnatting.

Dag 8: Pisa


Avreise

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

kr 9 100,- pr person

kr 2 200,- i enkeltromstillegg

kr 1 200,- leie av El-sykkel

Ankomstdag lørdager fra April til Oktober. Ønsker dere å ankomme på en annen dag koster dette kr 700,- pr person.

Prisen inkluderer

  • 7 netter på 3 stjerners hotell med frokost
  • 21 gir sykkel med sideveske
  • Kart og rutebeskrivelse
  • Bagasjetransport mellom hoteller
  • Telefonassistanse

 

Ikke inkludert

  • Fly
  • Transfer t/ f flyplass
  • Tog transfer
  • Turistskatt

Moderat løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart