Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

I HJERTET av Sør-Tyrol

Fottur i HJERTET av Sør-TYROL. Her vandrer dere mellom Brixen, Bolzano og Meran. Langs fargerike kastanjelunder og svimlende utsikt mot Dolomittene kommer dere opp til Ritten, høydeplatået som en gang var sommerstedet til rike borgere i Bolzano. Vinmarker og frukthager, slott og borger, setrer og fjellgårder følger deg videre gjennom et av de vakreste områdene i Sør-Tyrol. Den kjente innsjøen Kaltern er neste høydepunkt før dere ender opp i den vakre kurbyen Merano. Her smelter alpetysk og italiensk kultur sammen på hyggelig vis. Sørsiden av Alpene er kjent for sine mange soldager.

Høydepunkter og severdigheter underveis

 • Byen Brixen
 • Kloster Säben ligger på en bratt fjellklippe rett ovenfor Klausen
 • Typiske sørtyrolske fjellgårder
 • Høyplatået Ritten
 • Innsjøen Kaltern
 • Provinshovedstad Bolzano med sin middelalderbebyggelse og omgitt av høye fjell
 • Messners fjellmuseum i Castel Firmian
 • Frukthager og vingårder langs vinveien
 • Den vakre Tappeiner veien og Slottet Tirol
 • Kurbyen Meran med sin middelhavsstemning
Program dag for dag

Dag 1: Ankomst Brixen

Den mer en 1100 år gamle byen, preget av beliggenheten mellom to elver, Eisack und Rienz, har mye å by på. Ta en spasertur rundt i den middelalderske bydelen med sine arkader, la deg fascinere av katedralen, klosteret og herregården til biskopene.

Dag 2: Brixen – Klausen, ca +640hm / -690hm    5-6 timer

Fra Brixen vandrer du opp til Pfeffersberg. Over høydedraget passerer du små fjellgårder og i sør har du hele tiden utsikt over de mektige fjelltoppene i Dolomittene. Langs “Keschtnweg”- kastanjelunder til landsbyen Feldthurns, kjent blant turister for sine hyggelige Törggelen-måltider på høsten. Ny vin og druemost, skinke, ristete kastanjer og godt humør. Etter et besøk på Kloster Säben går vandringen ned til byen Klausen. Her finner du mange gjestehus i byens trange gater og smug. På hotellet samles dere til et informasjonsmøte om turen.

Dag 3: Klausen – Ritten – Bolzano, ca +730hm / -290hm   5-6 timer

Dagen starter med buss til Barbian. Herfra går turen opp på Ritten, et høydeplatå ovenfor Eisackdalen med enorm utsikt over Dolomittene. De små landsbyene, Klobenstein og Oberbozen, var kjent som sommerresidens for rike borgere av Bolzano. Derfra kan du ta den historiske jernbanen og taubanen ned til Bolzano på ettermiddagen. Ingen andre steder er den italienske og sørtirolske kulturen så nær hverandre som her. Provinshovedstaden Bolzano har en hyggelig gammel bykjerne med brosteinsgater og smale smug, livlig markedsplass og hyggelige restauranter.

Dag 4: Bolzano – Kalterer See og omegn, ca 410hm / -460hm     ca 5 timer

I dag vandrer dere gjennom den kjente vinregionen rundt innsjøen Kaltern. Her er det ikke bare vingårdene som imponerer, men også de tallrike slott, kirker og fjellgårder. Et must for alle vinelskere er et besøk i vinmuseet i Kaltern, som gir et innblikk i historien til sørtyrolske viner.

Dag 5: Kalterer See – Tramin – Kalterer See, ca 470hm / -490hm   4 timer

Du følger den Sørtirolske vinveien i fascinerende landskap. Besøk gjerne en av de mange vingårdene som du vandrer forbi og nyt utsikten fra landsbyen Altenburg utover hele vinregionen.

Dag 6: Kalterer See – Lana – Meran, ca 340hm / 330hm ca 6-7 timer

Dagen starter med transport til Lana. Her starter den kjente «Marlinger Waal» veien. Opprinnelig 250 år gamle vanningskanaler og i tillegg ble det laget en smal sti langs kanalene for tilsyn og vedlikehold. I dag er disse stiene kjente turstier som snor seg gjennom vinmarker og frukthager. Ruten fortsetter nedenfor «Schloss Tirol» og på «Tappeiner Weg» mot Meran. Denne veien er kjent som en av de vakreste turveier i Europa og byr på en blanding av alpin- og middelhavsvegetasjon kombinert med en eventyrlig panoramautsikt. Turen avsluttes i den keiserlige kurbyen Meran, kjent for sitt milde klima og 300 soldager i året. Her kan du rusle rundt i de mange velholdte parker med både palmer og sypresser.

Dag 7: Avreise

Individuell avreise eller forlengelse av oppholdet.

Priser og betingelser 2017

Pris for fotturen

Kr 6900,- pr person fra 2 personer frem til 23.07

Kr 7 500,- pr person fra 2 personer frem til 23.07

Kr 5 900,- kun med ankomst fra 2 personer 23.04

kr 1 100,- i enkeltromstillegg

 

Prisen inkluderer

 • 6 overnattinger på gode hoteller med frokost
 • Personlig turinformasjon i Klausen, dag 2
 • Bagasjetransport
 • Billetter til transfer som i program
 • Kart og detaljert rutebeskrivelse på engelsk
 • 24 timers servicetelefon

Ikke inkludert

 • Fly
 • transfer
 • turistskatt

 

Turen arrangeres fra 23.04.2016 til 15.10.2017

Ankomst søndager

Valgfri ankomstdag fra 5 personer.

Spør gjerne om tilbud på ekstra overnatting i Brixen eller i Meran.

Forslag til transport

Fly og ankomst:

 1. Direkte fly til München flere ganger om dagen. Flere muligheter med tog/buss til Brixen. Buss http://www.altoadigebus.com direkte fra flyplassen til Brixen flere ganger per dag – ca 3,40 timer. Tog (www.bahn.de) fra flyplassen i München til Brixen  ca 4 timer (lokaltog inn til sentralstasjonen i München – 40 min, tog til Brixen – 3,17 timer (4 ganger daglig).
 2. Fly til Innsbruck Gode muligheter med buss/tog til Brixen. Buss http://www.altoadigebus.com direkte fra flyplassen til Brixen 2 ganger daglig – 1,21 time. Tog til Brixen – 1,30 timer fra Innsbruck HBH (hver tredje time)

Avreise:

Buss http://www.altoadigebus.com fra Meran og direkte til flyplassen i Innsbruck 3 timer /München 4,55 timer flere ganger per dag

Tog Meran – Bolzano 40 min, tog til Innsbruck (2 timer), tog til München (4 timer)

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart