Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Provence og Riviera

Fottur i Frankrike; Provence & Riviera

 

Bak den franske rivieraen stiger Alpene dramatisk. Middelalderlandsbyene i baklandet er befridd fra glitter og glamour. Vi vandrer på århundregamle stier fra landsby til landsby, med svimlende utsikt mot fjellene og Middelhavet for så å ende i Menton, en av de vakreste kystlandsbyene. Videre langs kysten og du vil kjenne atmosfæren bare Côte d’ Azur kan tilby. Vi nyter det franske kjøkken og ikke minst vinen.

 

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo – Nice

Transfer til Nice. Byen som kombinerer det beste av det gamle og det moderne. Den gamle bydelen er en labyrint av smale og brosteinsbelagte gater med små restauranter og kafeer, barokke bygninger og kirker, mens den nye Place Massena-torget er et av de største og vakreste i Europa. Felles middag.

Dag 2: Nice – La Brigue, 4 timer, 12km, +/- 550m

Fjellene stiger bratt rett bak kystlinjen. Vi tar et lokalt tog som snirkler seg oppover Royadalen til byen La Brigue hvor vår vandring starter. Så oppover i vill og vakker natur med duftende lavendel og timian. Vi passerer ruinene av steinboliger ved passet Boselia og begynner på en storslått nedstigning langs skråningen mot Tende, siste by før den italienske grensen. En velfortjent pause i landsbyen, før vi vandrer tilbake til La Brigue hvor vi spiser middag og overnatter. Hele landsbyen er blitt klassifisert som et historisk monument, ta dere tid til en rundtur her.

Dag 3: La Brigue – Sospel, 5, ½ time, 15km, + 600m/-550m

Vi starter dagen med en kort togtur til byen Breil sur Roya lenger nede i dalen. Landsbyen Breil, med gamle, trange gater og pent restaurerte hus, inneklemt mellom fjellene og elven Roya. Fra Breil fører en sti oss oppover gjennom eldgamle terrasser av olivenlunder. Vi kommer til lille landsbyen Piene Haute, en sjarmerende steinlandsby med en fastboende befolkning på bare 30 sjeler. Beliggenheten er spektakulær. Herfra ned til en dal smykket med gamle oliventrær og nær grensen mellom Frankrike og Italia. Vi kan ta en liten avstikker til den sjarmerende italienske landsbyen Olivetta for lunsj, før vi vandrer over en spektakulær kløft til Sospel, som føles som en fjellby med sin brusende elv og tettbygde gamle bygninger, selv om dalen er bred og flat her. Middag på egen hånd denne dagen.

Dag 4: Sospel – Sainte Agnès4 timer, 10km, + /-500m

En kort tur med taxi til Col de Castillon-passet, hvor vi får et første glimt av Middelhavet. Vi følger stien i skyggen av en askeskog, så går det i sikksakk oppover til toppen av Mont Ours (1200moh) med sin storslåtte panoramautsikt: hele rivieraen og i klarvær til og med øya Korsika. Vi ser også dagens mål, Sainte Agnès liggende som et ørnerede mellom oss og havet. Her skal vi spise middag og overnatte. Sainte Agnès sies å være en av de vakreste landsbyene i Frankrike, med sine trange brosteinsbelagte gater. Kun 3 km fra sjøen i luftlinje og 800 moh, er Sainte Agnès oppført som Europas høyeste kystlinje-landsby. Det eneste som “redder” Sainte Agnès fra turiststrømmen er ca 12 km smale og svingete fjellveier med bil fra rivieraen.

Dag 5: Rundtur Sainte Agnès4 timer, 10km, + /- 450m

Vi vandrer oppover fra Sainte Agnès på en lite brukt sti. Granittfjell går over til kalkstein når vi begynner nedstigningen mot landsbyen Gorbio, en liten middelalderlandsby som synes å ha stått uendret i århundrer, ingen butikker i sikte. Få turister drar ut til landsbyene bak Rivieraen, og enda færre til denne. Vår rundtur tar oss tilbake til Sainte Agnès for middag og overnatting på hotellet.

Dag 6: Sainte Agnès – Villefranche-sur-Mer, 4 timer, 14 km, +250 m/-950m

Vi forlater Sainte Agnès og kommer ned i en frodig dal til den søvnige landsbyen Castellar på toppen av et bratt, smalt høydedrag. Det siste stedet preget av ro før vi kommer ned til Rivieraen. Fra Castellar finner vi en gammel og svingete sti, og snart når vi de historiske steintrappene rett over strandbyen Menton.  Byen er full av fargerike gamle bygninger og trange gater. Vi tar oss tid til å se oss rundt før vi tar tog videre til Villefranche-sur-Mer for  overnatting. Middag på egen hånd.

Dag 7: Villefranche-sur-Mer, 3½ time, 11km, kystlinje

Dagens vandring er på kysten, ruslende rundt på halvøya Saint Jean Cap Ferrat. Flere bademuligheter. På en lett tursti langs den taggete kystlinjen ser vi noen av de dyreste villaer i verden, som villaen bygd av Madame de Rothschild i 1905 omgitt av herlige hager.  Overnatting og avskjedsmiddag i Villefranche-sur-Mer.

Dag 8: Villefranche-sur-Mer – Oslo

Etter frokost buss til flyplassen.

Moderat løype.

Priser og betingelser 2018

Pris for fotturen

Kr 16 500,-

Kr 14 700,- uten fly

kr 2 200,- i enkeltromstillegg

 

Prisen inkluderer

  • Fly t/r Oslo-Nice
  • Transfer fra/til flyplass
  • 7 netter med frokost på gode hoteller
  • 5 middager med vin/vann
  • 6 piknik med vin/vann
  • Engelsktalende lokal vandreguide
  • All transfer som nevnt i program
  • Bagasjetransport dag 4-7
  • Kart

Antall middager oppgitt i katalog er ikke korrekt.

Fly

Provence og Riviera 25.08-01.09 2018

Vi flyr med SAS t/r.

SK4701  25AUG OSLO – NICE 1715  2015
SK4700  01SEP   NICE – OSLO 2105  2355

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

 

 

Se våre gruppeturer her

Frankrike - Provence og Riviera

Provence og Riviera fottur 25.08 - 01.09.2018
Kart