Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Sächsische Schweiz

Fottur i Sächsische Schweiz

Vi tar deg med til den vakreste delen i Sächsische Schweiz som ligger i grenseområdet mellom Tyskland og Tsjekkia. For oss nordmenn er dette særegne fjell-landskapet med sine mer enn tusen store og små sandsteinklipper fremdeles en ukjent perle. Du kan enkelt kombinere fotturen med et besøk i Berlin, i Dresden og/eller i Praha.

Allerede på 1900-tallet inspirerte fjellpartiet Sächsische Schweiz malere som Caspar David Friedrich, vår egen nasjonalromantiker Johan Christian Dahl, Ludwig Richter og Adrian Zingg. På “Malerweg”-fotturen oppdaget de den unike naturen i nasjonalparken Sächsische Schweiz med sine ville og romantiske daler, majestetiske fjell og fantastisk utsikt.

Program dag for dag

Dag 1: Individuell ankomst i Lohmen og valgfri tur til “Liebethal” ca 11 km)

Individuell ankomst til Pirna. Her blir du hentet og kjørt 10 min til hotellet i Lohmen. Den lille landsbyen, ca 30km sør for Dresden, er et ideelt utgangspunkt for vandring på den kjente Maler-veien. Hvis du har tid til en første bli-kjent-tur, kan du følge stien gjennom Liebethal; en vakker, trang dalkløft til du møter det største Richard-Wagner monumentet i verden. Du kan også se på slottet i Lohmen som ligger på en bratt klippe over byen og var et kjent motiv for mange kunstmalere. I dag huser det turistinformasjon, kommune-kontor og biblioteket.

Overnatting i Lohmen på hyggelig gjestehus.

 

Dag 2: Lohmen – Wehlen – Bastei – Rathen (ca 10 km) ca 4 timer

Skogsveien slynger seg vakkert gjennom trange fjellkløfter og taggete klipper til den hyggelige feriebyen Wehlen med sine maleriske hus ned langs Elbe. Videre følger dere Maler-veien til den mest besøkte fjellformasjonen i Sächsischen Schweiz, «Bastei».En imponerende bro høyt over Elbe-dalen gir en svimlende utsikt over nasjonalparken. Omgitt av fjelltopper fører Maler-veien deg videre ned til Rathen, en liten og rolig landsby, delt i to av Elbe. Ferjen over elven binder landsbyen sammen. En kveldstur til Amselsee «Svarttrost-vannet» kan være en god opplevelse. Overnatting i Rathen

 

Dag 3: Rathen – Königstein – Gohrisch (ca 17 km), ca 6 timer

Maler-veien er overalt godt skiltet, og fra Rathen stiger stien oppover til Weißig og Thürmsdorf. Her kan du nyte utsikten over de kjente fjellformasjonene „Lilienstein“ und „Königstein“. Over landsbyen Königstein troner en av Europas største fjellfestninger. Hvis du ønsker å besøke den nesten 800 år gamle festningen, bør du beregne to timer ekstra.

Malerveien loser deg videre til neste storslåtte utsikt. Platået ” Pfaffensteine” er viden kjent blant fjellklatrere. Gjennom „Reich der Steine“ når du dagens mål, Gohrisch, etter en noe krevede tur. «Luftkurstadt» Gohrisch ligger på en høyde 300 m over Elbe.

 

Dag 4: Gohrisch – Bad Schandau (ca. 9 km), ca 3 timer

Dagens etappe på Maler-veien starter med å gå opp til to kjente utsiktstopper “Gohrischfelsen” og “Papststein”. Deretter nedstigningen til Krippen og på den andre siden av elven, Bad Schandau. Dette har vært et kjent turiststed i over 100 år. Ettermiddagen kan eventuell nytes i termalbadet i byen. Kildene har tiltrukket seg helseturister helt fra 1730-tallet. Overnatting i Bad Schandau.

 

Dag 5: Bad Schandau – Hohnstein (ca 17 km), 5,5 timer

Fra Bad Schandau vandrer du på panoramaveien til Altendorf. Her går Malerveien oppover og nedover på stier i fjellkløfter, over vakre utsiktstopper og gjennom små landsbyer. Du overnatter i landsbyen Hohnstein, herfra kan du se den imponerende slottsborgen høyt over dalen. Etter en lang og begivenhetsrik historie rommer slottet i dag et museum og et hotell.

 

Dag 6: Hohnstein – Lohmen (ca 14 km) ca 5 timer 

Først nedover i Polenztal, så oppstigningen gjennom den ville og dramatiske “Wolfsschlucht” som ender med en fantastisk utsikt over den canyon-lignende dalen Polenz. Det går behagelig videre og ned til den lille landsbyen Rathewalde. Med sin flotte beliggenhet kan det passe med pause i Rathewalder Mühle. Noe senere vandrer du forbi flere små fosser og den legendariske “Amselfall”. Det mest spektakulære stykket i dag er den smale stien gjennom “Schwedenlöcher”. De imponerende steinformasjonene i den trange dalen stikker mer enn 50 meter opp. Etter flere hundre trinn er toppen nådd og utsikten fra «Kleiner Gans» kan nytes. «Svenskehullene» er egentlig trange juv, dannet ved erosjon av den myke sandsteinen. De fikk navnet etter 30-års krigen, da svenske tropper i 1639 overfalt og utryddet landsbyene rundt. Bøndene gjemte seg og sine eiendeler her og kom i sikkerhet. Snart er du tilbake i Lohmen. Siste overnatting her.

Dag 7: Individuell avreise fra Lohmen

Transfer til togstasjonen i Pirna, eller med et lite tillegg til Bad Schandau.

Kanskje tar du deg litt ekstra tid i Pirna, en lun liten Dorf med store historiske kontraster. Her malte venezianske Canaletto de vakreste landskapsmotiver, og her gjennomførte nazistene sitt eutanasiprogram og likviderte 15000 mentalt syke på pleieanstalten Sonnenstein. I dag er det museum og minnested.

Priser og betingelser 2017

Pris for fotturen

Kr 6 400,- per person (min 2 personer)

kr 1 100,- i enkeltromstillegg

 

Prisen inkluderer

  • 6 overnattinger på gode hoteller m/ frokost
  • Bagasjetransport fra hotell til hotell
  • Kart og reisebeskrivelse på engelsk eller tysk
  • 24 timers telefonassistanse

 

Turen kan kortes ned eller forlenges etter ønske.

 

Sykkel og fottur

F. eks: Dag 1 – dag 4: fottur og to dager på sykkel med overnatting i Dresden.

Dag 6 og dag 5 http://olivenreiser.no/sykkeltur-uten-guide-langs-elbe-wittenberg-meissen-dresden-bad-schandau/

 

Storbyferie

Du kan fint kombinere fotturen med besøk i Berlin, i Dresden og/eller i Praha.

 

Anbefalt reiserute

er fly til Berlin og et par timer med tog eller buss til Dresden, hovedstad i delstaten Sachsen. I dag en av de vakreste byer i Tyskland. 60 år med gjenreisning av den 800 år gamle byen har gjort underverker. Dresden med sin dramatiske historie er i dag en perle. Ikke minst den berømte Frauenkirche. Kirken ble lagt i grus sammen med resten av det vestlige sentrum under det uforståelige allierte bomberaidet februar 1945.

Du kan også forlenge turen inn i Tsjekkia. Under to timer med tog til Praha. Byen har blitt en av de mest kjente turistmålene i Europa. Den gamle bydelen er godt bevart, og det er en fornøyelse å bare vandre rundt i byen og beundre arkitekturen. Praha har de meste; Natur, kunst, fantastisk arkitektur, og en unik ølkultur.

 

Tog

Pirna – Dresden: 20 min med S-Bahn (lokalt tog)

Dresden – Berlin: buss eller tog (ca 2 timer)

Bad Schandau – Praha: direkte tog 1,50 time

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart

Hovedstad: Berlin
Språk: Tysk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort
Folkemengde: ca. 82 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Vann fra spring
Religion: Katolisisme/ protestantisk
Strøm: 220 V