Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Fra Venezia til Trieste og Istria

På sykkel fra strendene i Adriaterhavet i Nord-Italia til Slovenia og Kroatia.

Besøk tre land på en uke! Lettsyklet i Italia, litt mer kupert i Slovenia og Kroatia, valgfri totallengde fra 255 til 430 km langs eller nær kysten — husk badetøy!
Utgangspunktet for denne sykkelturen er «la Serenissima», Republikken Venezia, der Venezia troner ved Adriaterhavet. Med sykling langs strendene i de klassiske feriestedene Jesolo og Caorle vil muligheten for en forfriskende dukkert i sjøen alltid by seg.
Foruten disse strendene, byr Friuli-Venezia Giulia regionen på utallige steder med særegen sjarm som venter på å bli oppdaget. Middelalderske festningsbyer, romerske arkeologiske utgravninger, typiske italienske piazzaer og byggverk med sterk venetiansk påvirkning gjør at den besøkende glemmer tid og sted. På den ene siden strekker Adriaterhavet seg dovent, mens De Juliske Alpene ruver majestetisk mot nord. Turen avsluttes nedover den vakre kroatiske halvøya Istria via en snartur innom Slovenia.

Programmet dag for dag

Dag 1: Ankomst Venezia/Mestre

Ankomst hotellet på fastlandet Mestre. «La Serenissima» med alle sine flotte bygninger inviterer til et inngående besøk. Både hotellet og byen Venezia er lett tilgjengelig med buss og tog.

Dag 2: Venezia/Mestre – Jesolo/Caorle, ca 35 km eller ca 80 km, avhengig av valgt rute

Denne dagen har du to muligheter; enten sykler du langs demningen og lagunen inn til Venezia eller du kan sykle gjennom uberørt natur langs elven Sile for å nå Jesolo.

De første kilometerne fra hotellet inn til Venezia på sykkel. Så ferge over til Punta Sabbioni (fergebillett ikke inkludert). På de endeløse strendene ved Litorale di Cavallino, en landtunge nord på lagunen, omgis du av tallrike fiskebåter og suvenirboder. Før du forlater Venezia gjennom «bakdøra», kan du sykle ut til fyret på den ytterste enden av øya for et siste utsyn over lagunen, byen og  øyene rundt. På vei til Jesolo anledning til en forfriskende dukkert.

Skulle du velge den lengre ruta gjennom vakker og uberørt natur, sykler du langs elven Sile. Her flyter vannet stille, derav navnet avledet fra det latinske ordet «silet» som betyr «tie». Du passerer ruinene av Torre Caligo; et tårn fra middelalderen som ligger i nærheten av kanalen «Caligo», og kommer deretter ut til kystbyen Jesolo. Overnatting i Jesolo eller Caorle.

Dag 3: Jesolo/Caorle – Concordia Sagittaria/Portogruaro, ca 30-50 km

Løypa går først langs kysten, og etter å ha passert de siste rorbuene ankommer du Caorle, en herlig, liten badeby med et historisk senter. Her forlater du havet for en stund med Slovenias Julian-alper ruvende i horisonten. Opp i vakkert innland på rolige veier og dyrket landskap.
Fra tiden under det venetianske riket ble Portogruaro oppfattet som en svært viktig by i «La Serenissima». Selv i dag er det innbyggere i Portogruaro som ser byen sin som den mest venetianske. Du vil selv oppdage hvorfor når du ser utsmykkingen av de praktfulle bygningene, broene og torgene. Overnatting i Concordia Sagittaria eller i Portogruaro.

.

Dag 4: Concordia Sagittaria/Portoguaro – Grado /Aquileia,  85 km eller ca 65 km + ferje eller 45 km + tog og ferje

Hotellkapasitet bestemmer om det blir til Aquileia eller Grado. Grado er ønsket alternativ. Hele distansen Portogruaro til Grado er 85 km. Til Aquileia 77 km. Men det er 2 kortere alternativer: Du kan ta båt fra Marano Lagunare (væravhengig) til nær Aquileia og for å korte turen enda litt, kan du først ta tog fra Portogruaro til Latisana.

I tillegg til strendene langs Adriaterhavet, vil dagens etappe by på mange oppdagelser; ruinene av tidligere romerske byer, gamle kirker og øde landskap langs lagunen. Besøk i  lille Aquileia, en gang en stor og rik by i Romerriket. På UNESCOs liste over verdens kutur- og naturarv. Utgravningene av den romerske byen som kan ses i friluftsområdet og i to museer. Grado med sitt middelaldersentrum, ligger på en øy forbundet med fastlandet ytterst på Laguna di Grado.

Dag 5: Grado /Aquileia – Trieste, ca 70-80 km eller 40 km + tog Monfalcone-Trieste

Du fortsetter gjennom innlandet mot Trieste før du når sjøen og den unike kystlinjen hvor klippene stuper ned i dypblått vann og hvite fjell strekker seg mot himmelen. Kystveien følges gjennom forførende landsbyer som Duino, Sistiana, Miramare og Barcola. Du bør ta deg tid til å besøke det romantiske slottet Miramare over Grignano-bukten. Her ligger det midt i en vakker park med et mangfold av mer enn 2000 plantearter. Over Trieste-bukten ligger byen med samme navn, en gang en yrende og viktig havn under habsburgernes imperium. Her har italiensk, slavisk, jødisk, germansk og ja selv gresk kultur blandet seg. Overnatting her.

Dag 6: Trieste – Piran/Portorož ca 35 km + båt (Trieste-Muggia) eller ca 65 km

Etter bare noen få kilometer i dag, tar vi farvel med Italia. I Slovenia fortsetter ruten hovedsakelig på sykkelveier gjennom kjente badebyer som Koper (Capodistria) og Izola (Isola d ‘ Istria), til Piran (Pirano) eller til Portorož (Portorose); et spa-resort på den slovenske rivieraen.
Muligheten for et litt lengre alternativ i går gjennom den vakre Rosandra-dalen; et nasjonalparkområde langs Rosandra-elven mellom Trieste og grensen til Slovenia.

Dag 7: Portorož/Piran – Poreč ca 70 km

Sykling forbi saltgruvene Sečovlje hvor det på enorme flater og gjennom naturlig fordampning utvinnes havsalt. Herfra krysser du over grensen til Kroatia. Et stykke går ruten gjennom den kroatiske delen av Istria, den største halvøya ved Adriaterhavet. Her møter du et lett kupert terreng på vei til Porec. Dette er den viktigste byen på vestkysten av Istria. Den middelalderske gamlebyen er som et postkort med sine vakre hus og trange, brosteinsbelagte gater, små torg og hyggelige butikker. Den bysantinske St. Euphrasius-basilikaen fra 500-tallet står oppført på UNESCO`s verdensarvliste.

Dag 8: Avreise

Mulig med båttur fra Porec til Venezia. 2.5 time. Avgang kl 08.00. Fra båten kan du lene deg tilbake, nyte og se igjen den gjennomførte sykkeldistansen på vei til Venezia. Det er også mulig med fly fra Pula.

 

 

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

Kr 8 900,-

Kr 9 500,- fra 16.06 til 16.09

kr 1 200,- i enkeltromstillegg

kr 1 000,- leie av El-sykkel

 

Turen kan sykles med ankomst lørdager fra 07.04 til 06.10. Fra mai til september kan ankomstdagen også være onsdager, forutsatt at hotellene har ledig kapasitet. Fra 5 personer kan turen starte alle ukedager. Ingen mulighet for turer 28.07 til 24.08.2017

Enkel løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

 

Prisen inkluderer

  • 7 overnattinger på gode hoteller – 3 *** og 4 **** med frokost
  • Personlig turinformasjon ved ankomst
  • Bagasjetransport fra hotell til hotell
  • Transfer med båt dag 4
  • Kart og utførlige rutebeskrivelse på engelsk
  • 21gir sykler med veske
  • Servicetelefon

 

Ikke inkludert

  • Fly og transfer
  • Hjelm (kan leies på forespørsel, kr 150,-)
  • city tax

 

Generell informasjon:
Karakteristika for ruten
Turen fra Venezia til Istria er flat inntil kort før Trieste, deretter svakt kupert til Porec .
Høydepunkter og steder av interesse langs ruten:
– Venezia og de omkringliggende øyene
– Badestedene ved Cavallino, Caorle, Jesolo og Grado
– Strendene ved Adriaterhavet
– Den viktige elvehavnen Portogruaro – den maritime kraften i Venezia
– Aquileia; en stor og viktig by i romertiden
– Landskapet rundt elva Isonzo (Soca )
– Slottene Miramare og Duino
– Havnebyen Trieste
– Portoroz
– Istria
– Båtturen fra Porec til Venezia (ikke inkludert i prisen)

 

Syklene:
21-gears kvinne- eller mannssykkel
7-gears unisex sykkel med brems på pedal (på forespørsel, begrenset tilgjengelighet)
Elektrisk sykkel (unisex sykkel, på forespørsel, begrenset tilgjengelighet). Tillegg kr 850,-

Forlenge oppholdet: Vi kan hjelpe med hotellbestilling i/nær Venezia og i Porec.

Forslag til transport

Ankomst:

Norwegian har direktefly til Venezia (Marco Polo flyplassen) bl.a på lørdager.

Buss fra Marco Polo airport til hotellet i Mestre – ca 9 km – 13 min.

Avreise:

Direktefly fra Pula til Oslo med Norwegian og SAS. Buss fra Porec til Pula tar ca 1 time/ taxi 40 min.

Båt fra Porec til Venezia, avgang kl 08.00 og tar 2,5 timer. Hver dag i høysesongen. Pris ca 60,- Euro. Billetter bør kjøpes på forhånd www.directferries.no.

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart

Hovedstad: Roma
Språk: Italiensk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 58 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Vann fra spring, men helst fra flaske
Religion: Katolisisme
Strøm: 220 V