Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Georgia

Der Europa møter Asia finner vi det lille vakre landet Georgia, en spennende destinasjon for den eventyrlystne, med høye fjell, små landsbyer og hektisk storbyliv. Vi besøker den livlige hovedstaden Tblisi, solrike Kakheti og vakre Kazhbegi. Georgia har en turbulent historie, mer enn de fleste land.  Med sin strategiske beliggenhet på Silkeveien, mellom Europa og Asia og med grenser til fem land, har nesten alt som finnes av riker vært og okkupert landet. Både romere, persere, arabere, mongoler, tyrkere og russere har satt sitt preg.  Mange husker nok også krigen mot Russland for omtrent syv år tilbake. Det lille landet mot den store bjørnen i øst. Vel er georgiere konservative og dypt religiøse. Men det hindrer dem ikke i å elske det gode liv og alt det har å tilby. Så hevder også mange at det er i Georgia man har funnet restene etter de aller første vinproduserende sivilisasjonene, 8000 år tilbake.

Les flott artikkel om Georgia fra Aftenposten.

 

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo–Tblisi

Transfer til hotellet like ved gamlebyen i Tblisi.

Overnatting på Hotel Mercure.

Dag 2: Tblisi–Det gamle og moderne by sentrum

Vi drar på oppdagelsesferd i hovedstaden Tblisi og får høre historien om dette lille landet som har blitt satt på de hardeste prøver. Gamle kirker, synagoger, moskeer og berømte sulfurbad er uforglemmelige spor fra Duma, Pushkin og Lermontov. Lunsj på vinbar før vi spaserer på Rustaveli Avenue, og ser de forskjellige arkitekturstiler– fra barokk til moderne stil.

Overnatting på Hotel Mercure.

Dag 3: Tblisi–Sagarejo–David Gareja–Telavi, 36 km

Frokost og transfer til Sagarejo.  Vi starter sykkeldagen på rolige veier mot østlige Georgia–Kakheti regionen, vuggen til vinområdene og noen av de beste vinene i Georgia. Lunsj i landsbyen Udabno, og eneste spisestedet i dette øde området. Deretter på landeveier til Davit Gareja, hvor vi besøker klosteret der munker bor og lever sitt liv.  De som ønsker kan bli med på vandretur til toppen av fjellet.  Grottebesøk med religiøse freskemotiver og utsyn over Azerbadsjan. Transfer til Telavi hvor vi spiser hjemmelaget mat og overnatter i et gjestehus.

Overnatting i et familie-gjestehus.

Dag 4: Telavi–Alaverdi–Lopota Lake Resort, 34 km

Frokost og besøk på det lokale markedet i Telavi.  Sykkel på rolige veier og gjennom landsbyer gir oss et innblikk i Georgiernes liv.  Stopp i Alaverdi og deretter videre til en tradisjonell Georgisk vingård.  Her blir vi kjent med en 8000 år gammel Kakhetisk tradisjon.  På sykkel til Lopota Lake et idyllisk sted for avslapning og overnatting.

Overnatting på Lopota Resort.

Dag 5: Lopota Lake–Tblisi–Nasjonalpark–Tblisi, ca 24 km

Transfer tilbake til Tblisi og lunsj på Georgisk restaurant.   Transfer til nasjonalparken like utenfor Tblisi, hvor vi sykler gjennom skog og enger i flotte naturomgivelser denne ettermiddagen. Kvelden på egenhånd i Tblisi.

Overnatting på Hotel Mercure.

Dag 6: Tblisi–Jvari–Ananuri–Khazbegi–Gergeti Trinity, ca 12-14 km vandring

Transfer til den vakre fjellregionen Khazbegi.  Fjellkjeden i Kaukasus har Mt Elbrus, 5642m som det høyeste fjell, Khazbegi er 5047m. På vei til Khazbegi stopper vi for lunsj i Gudauri. Ved ankomst Khazbegi legger vi ut på en ca 2 timers vandretur opp til Gergeti Trinity kirken, 2170 m.o.h.  Nydelig utsikt mot fjellet Khazbegi, kyr og munker har sitt bosted her.

Overnatting i et familie-gjestehus.

Dag 7: Khazbegi–Sno Valley–Karkucha-Juta, 15 km eller 30 km

Frokost før vi starter dagen med sykling i Sno dalen.  På landeveier omkranset av høye fjell, gjennom små landsbyer i et typisk jordbruksområde.  Hester og kyr langs veien hilser vi på. Til den nesten forlatte landsbyen, Karkucha, med gamle Georgiske hus beliggende i fjellsiden.  Smale veier tar oss opp til Juta (2200m), hvor vi har utsyn mot det vakre fjellet Chiukhi massif (3842m).  Lunsj og avslapning i fjellcampen, før vi igjen vender nesen mot Khazbegi og gjestehuset.

Overnatting i et familie-gjestehus.

Dag 8: Khazbegi–Chateau Mukhrani–Tblisi

Etter aktive dager med sykling og vandring i Kaukasusfjellene returnerer vi til Tblisi.

På ruten tilbake besøker vi Royal Chateau Mukhrani. Chateauet er en del av prins Ivane Mukhranbatonis eiendom.  Guidet tur gjennom hage og fabrikk hvor vi vil bli fortalt om gamle og moderne tradisjoner innen vinproduksjon.  Vi blir også med og lager en typisk Georgisk rett og smaker på vinene. Avskjedsmiddag i Tblisi.

Overnatting på Hotel Mercure.

Dag 9: Tblisi–Oslo

Transfer til flyplassen og farvel til våre venner i Georgia.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Priser og betingelser

Pris for sykkelturene 20.06-28.06.2019 kommer snart

Kr

Kr  uten fly

Enkeltromstillegg kr

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo–Tblisi
 • Transfer t/r flyplass
 • 8 overnattinger på hotell/gjestehus med frokost
 • 7 lunsjer deriblant vingårdsbesøk m/vinsmaking
 • Chateau Mukhrani m/vinsmaking og matlaging
 • 4 middag
 • 1 glass drikke til måltidene
 • Bagasjetransport
 • Sightseeing
 • Sykkel
 • Følgebil
 • Guider

Ikke inkludert

 • Hjelm
 • Drikke utover 1 glass til måltidene
 • Tips


Løypekategori: Moderat

 

Fly

Georgia 20.06-28.06.2019

BT 154 G 20JUN  OSLO RIGA              1925 2210

BT 724 G 20JUN  RIGA TBLISI           2305 0325+1

BT 725 G 28JUN  TBILISI RIGA         0410 0640

BT 151 G 28JUN  RIGA OSLO             0745 0840

Georgia

 

Bagasjeinfo:

Dere kan ha med 1 stk håndbagasje (max 55x40x20) + 1 personlig ting som dameveske, dataveske, taxfreeposer, kamerabag, paraply, (max 100x50x80).

Innsjekket bagasje: 1 stk koffert, max 20 kg.

 

Guider

Olivenguide, Egil Heggen:

Har bakgrunn som samfunnsinteressert journalist og jobbet som økonomisk journalist i avisen Valdres inntil nylig. Egil møter andre kulturer med åpent sinn og liker å “backe opp” din reiseglede.
Han omtales som en positiv og sosial person. Snakker spansk
og engelsk. Egil er vanligvis guide på Cuba, Vietnam & Kambodsja, Kroatia, Georgia og St.Petersburg.
Han vil være Oliven guide på både Georgia 21.06-28.06 og 10.08-18.08.
Vår lokalguide, Tamar Bagashvili:
Dyktig samarbeidspartner og et levende leksikon i Georgisk historie og kultur. Oliven-kunder fra tidligere turer omtaler henne med superlativer! I tillegg til å drive sitt eget reiselivsselskap er hun freelance forfatter og kunstner. I 2017 publiserte hun en artikkel om Georgia i National Geographic. Se artikkel her
Se våre gruppeturer her
Kart