Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Granada – Cordoba

Byene Granada og Cordoba ligger begge i Andalucia, preget av sin arabiske kulturinnflytelse fra maurerne som regjerte her for mange hundre år siden. Vi skal oppleve begge! Det er her vi finner de vakre hvite landsbyene og det tradisjonelle landsbylivet med god vin og rik tapaskultur. Tettere kommer du ikke inn på Spanias sjel innenfor ett og samme område sies det.

Vi starter reisen i Granada, kjent for Alhambra, det fantastiske, mauriske palasset datert tilbake til 1300-tallet. Men byen har også et livlig og svært hyggelig sentrum med et rikt utvalg av barer, restauranter og butikker.

Sykkelturen ender i Cordoba, kjent for den store, praktfulle moské-katedralen La Mezquita, beliggende i hjertet av Cordobas historiske bydel. Gamlebyen ble i 1984 oppført på Unescos verdensarvliste. Byen er typisk andalusisk med hvitkalkede hus med dører og vinduer rammet inn i gult, full av historie og vakre plasser – i et virvar av smale og enda smalere smug på kryss og tvers.

Program dag for dag

Dag 1: Oslo – Malaga – Granada

Ankomst Malaga. Transfer til Granada for overnatting.

 

Dag 2: Granada

Vi starter turen med å besøke vakre Alhambra, et symbol på estetikken og skaperkraften under det mauriske kongedømmet bygget for 600 år siden. Lunsj på egen hånd. Guidet kveldstur i den gamle bydelen Albaycin. Her spiser vi middag og avslutter dagen med et autentisk Flamencoshow!

 

Dag 3: Granada — Tòzar — Alcalà, 26km

Transfer til Tozar. Herfra sykler vi til den lille sjarmerende landsbyen Limones og videre i bølgende landskap til Fuente del Rey. Dagens etappe ender i Alcalâ Real for middag og overnatting. Vi skal også besøke festningen”La Mota” med sitt imponerende tårn og gamle katedral.

 

Dag 4: Alcalà la Real — Alcaudete, 29km

På sykkel i kupert landskap til Castillo Locubin. Deretter nedover til elven San Juan som vi følger frem til Alcaudete hvor vi skal overnatte. Felles middag.

 

Dag 5: Alcaudete — Luque — Zuheros, 30km

I dag skal vi følge Via Verde langs innsjøen Salt Lake. Her er det mulig å se flamingoer. Vi sykler til den nedlagte jernbanestasjonen i Luque hvor vi spiser lunsj i en gammel trevogn. Deretter til en av de vakre, hvite landsbyene som kjennetegner Andalucia. Bratt oppstigning til landsbyen Zuheros for middag og overnatting.

 

Dag 6: Zuheros — Baena — Castro del Rio, 38km

På sykkel til Baena for å smake på typisk,lokal frokost; brød med tomat og olivenolje. Videre til Castro del Rio, nok en hvit landsby kjent for sin olivenolje og lokalt håndverk laget av oliventre. Middag og overnatting i et gammelt kloster gjort om til hotell.

 

Dag 7: Castro del Rio — Cordoba

Transfer til Cordoba hvor vi skal overnatte. Mulig å sykle for de som ønsker det (43 km kupert etappe). Lunsj på egen hånd. Deretter blir det guidet tur til den fantastiske moskeen med sin katolske katedral på innsiden! Avskjedsmiddag på restaurant i byen.

 

Dag 8: Cordoba — Oslo

Transfer til flyplassen i Malaga for avreise til Norge.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

kr 19 900,-

kr 16 900,- uten fly

kr 1 700,- i enkeltromstillegg

kr 1 100,- leie av El-sykkel

 

 

Prisen inkluderer:

 • Fly t/r Oslo – Malaga
 • Transfer fra/til flyplass
 • 7 netter på gode hoteller med frokost
 • 4 piknik/lunsjer med vin/vann
 • 7 middager med vin/vann
 • Guider
 • Inngansbillett  og guiding i Alhambra
 • Flamencoshow
 • Bagasjetransport
 • Sykkel med utstyr og følgebil

 

Fly

Bagasje

Flyselskapene oprerer ofte med ulike bagasjeregler. Se nedenfor hva som gjelder for din tur.

En gruppereise med SAS gir mange fordeler:  

 • 1 Bagasje à 23 kg
 • 1 håndbagasje à 8kg inkludert i prisen (ekstra bagasjekvote kan kjøpes)
 • EuroBonuspoeng
 • Gratis kaffe og te

Granada Gordoba 22.09 – 29.09.2018

Vi flyr med SAS tur/retur:

SK6353  22sept   Oslo-Malaga  10:45 – 14:55
SK4680 29sept  Malaga-Oslo  20:55 – 00:55

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

 

Se våre gruppeturer her
Kart