Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Granada – Spania

Firmatur i Andalucia – Granada

Granada, det siste mauriske kongedømmet i Al-Andalus er flott plassert ved foten av Sierra Nevada. Denne livlige og magiske byen er et ideelt utgangspunkt for å oppdage den omkringliggende landsbygda med små byer og flotte naturområder.

Flamencodanserne holder til i sigøynernes egen bydel, Sacromonte, hvor det hver kveld er smektende opptredener i små, stemningsfulle og grottelignende lokaler. Vi bor på sjarmerende hotell og programmet kan settes sammen slik dere ønsker – GRANADA har mye flott å by på!

Program dag for dag

Dag 1: Ankomst Granada

Ankomst Malaga og transfer til Granada (ca. 1,5 t). Overnatting på sjarmerende Hotell Oniria, eller tilsvarende i Granadas historiske sentrum. Middag på restaurant.

Dag 2: Granada – Purchill – Santa Fe – Granada 40 km

Etter frokost justerer dere sykler og vi ruller ut av Granada. Følger elva Genil et stykke mot La Vega, et fruktbart jordbruksområde, før vi sykler gjennom flere små hyggelige landsbyer, Purchill, Belicena og Jau. Før Santa Fe passerer vi områder der de dyrker tobakk og ser de spesielle låvene hvor de tørker tobakk. Og ikke minst – en flott utsikt over Sierra Nevada! Lunsj på hyggelig restaurant før turen går tilbake til Granada. Middag i gamlebyen.

Dag 3: Granada – Pinos Genil – Granada 29 km

Frokost på hotellet før dere sykler langs elven Genil til den lille landsbyen Pinos Genil. Stopp for forfriskninger før turen går oppover til fjellandsbyen Guejar Sierra. Fin utsikt på toppen før vi ruller ned til hyggelig restaurant ved elven hvor vi spiser lunsj og har mulighet for en dukkert hvis været tillater det. Tilbake til Granada med buss (eller på sykkel – for de som ønsker det). Middag på restaurant i Granada, gjerne med Flamenco show.

Dag 4: Granada – Malaga – ankomst Norge

Guidet besøk i Alhambra ”Al Qual’a al-Hambra” – det røde fortet på Unescos liste – er det eneste fullstendige monumentet etter byens mauriske storhetstid – og beviser i all sin prakt hvor høyt utviklet arabisk arkitektur og kunst virkelig var. Palassene har vegger og tak dekket med sirlige, blondelignende utskjæringer, fargerike keramiske fliser, elegante marmorsøyler og bueganger. Hele atmosfæren er full av eventyrlig 1001-natt-mystikk. Hvert rom, hver sal og atriumhage byr på nye, visuelle opplevelser. Og utsiktene over landskapet omkring synes aldri tilfeldig, men ligner utsøkte naturmalerier. Besøk i Generalifehagene anbefales, vakker utsikt til det gamle mauriske kvartalet Albaicin. Avreise til Malaga for hjemreise.

Programmet kan endres etter ønske og sykkel kan erstattes med vandretur(er) eller utflukt med buss.

Priser og betingelser

Pris for firmaturen 

kr 9 300,- pr person i dobbeltrom fra 15 personer

kr 1 300,- i enkeltromstillegg

 

Endelig pris vil være avhengig av hotellvalg, ledig kapasitet og valg av restauranter.

 

Prisen inkluderer

  • Transfer fra/til flyplassen i Malaga
  • 3 overnattinger på hyggelig hotell i gamlebyen m/frokost
  • Guidet omvisning i Alhambra
  • Sykkel m/hjelm og sideveske
  • 2 middager m/vin og vann
  • 2 lunsjer m/vin og vann
  • Olivenguide

Ikke inkludert

  • Flyreisen

Programmet kan endres etter ønske og sykkel kan erstattes med vandretur(er) eller utflukt med buss.

NB – Billetter til Alhambra må bestilles i god tid.

 

HELÅRSTURKALENDER
Kart