Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Hellas

Sykkeltur på Kreta.

Kreta sjarmerer oss i senk med sin sjelden frodige natur og deilige klima. I møtet med kreterne og deres genuine gjestfrihet, vil du føle deg som den viktigste personen på øya. Vi beveger oss mellom syd- og nordkysten, fra landsby til landsby i faunarik fjellheim, gjennom et kystnært øylandskap osende av tradisjoner og stolthet. Daglige transfer sørger for å holde sykkelløypa moderat, gir oss de beste strekka og muligheten til å ta dukkerten morgen og kveld.

Programmet dag for dag

Dag 1:  Chania/ Rethymnon – Anogia

Turen starter i vesle Anogia. Kretas høyestliggende som også går under navnet «enkenes by»; dette fordi tyskerne utraderte hele byens mannlige befolkning.  I Anogia finner du at kretiske tradisjoner står sterkt, særlig musikken. Overnatting her.

Dag 2: Anogia – Agridia – Melidoni – Perama   38km

Fra Anogia videre på to hjul i frodig natur, gjennom olivenlunder og flere små landsbyer til Agridia. Dere følger gamleveien videre som er den eneste forbindelsen mellom Heraklion og vest-Kreta i fordums tider. Mot Melidoni og den berømte grotten passerer dere enda flere autentiske små landsbyer. Sykkelstopp i Perama, 15 min transfer til hotellet ved kysten.

Dag 3: Adele/Rethymnon – Margarites – Adele/Rethymnon 39km

30 min transfer til klosteret i Arkadi, det mest berømte på Kreta grunnet sin viktige rolle under opprøret mot den tyrkiske hær i 1866.  På sykkel bølger veien videre gjennom frodige beitemarker, over høylandssletter med utsyn til fjellpasset Kolukonas og til lille autentiske Margarites; Kretas keramikklandsby nr. 1. Gode handlemuligheter! Videre langs smale fine veier, oppover og nedover bærer det til Xani Alexandro. De siste kilometerne oppover. Deretter transfer 15 min tilbake til hotellet og en dukkert i sjøen.

Dag 4: Adele /Rethymnon– Spili – Plakias 42km

En 40 min transfer til sykkelstart brytes opp av stopp ved Praghma-dammen, Rethymnons vannreservoar. I landsbyen Apostoli  starter sykkeldagen i vakre Amari-dalen; Irrende grønn, frodig og fruktbar med utallige blomstringer i løpet av året. Mot Spili, landsbyen med 28 brønner formet som løvehoder med friskt kildevann fra fjellene. Mulighet for stopp ved svært lokal bar hvor raki skjenkes fra plastdunker og kaffe lages på det bittelille åpne kjøkkenet. Fra Spili videre i dalen og snart åpenbarer utsikten til det Libyske hav seg. Deilig kystvei det siste stykket til Plakias, hvor dere møter på krystallklart vann og flotte strender. Kort transfer til hotellet.

Dag 5: Plakias – Frangokastello – Plakias   44km

Herlig dag! Etter 30 min transfer begynner sykkelturen i Armeni med idylliske beiteområder og grønnkledde åkerlapper, avbrutt av kneisende sypresser og utsyn til Ida-fjellet, øyas høyeste. Nedover og oppover i dalføret før traseen fortsetter parallelt med havet. Bar og bad! Fra Polirizos til Frangokastello med sjøsprøyt i ansiktet og havbris i håret. Det store venetianske festningsverket i Frangokastello fra 1371, vitner om øyas dramatiske historie og behovet for forsvarsverk mot pirater og rebeller. Transfer til hotell i Plakias.

Dag 6: Plakias – Georgioupolis – Rethymnon   53km

Transfer 60 min til sykkelstart. På sykkel fra Argyroupolis, i antikken kalt Lappa, nedover i romantiske omgivelser langs rolige veier med vannkilder og fossefall. Dere  tar en avstikker til Kournas og Kretas eneste ferskvannsinnsjø, Lake Kournas, for barstopp og vakker utsikt, og ruller deretter nedover mot nordkysten og Georgioupolis. Mulighet for bad. Mot Rethymnon, gjennom små landsbyer, småkupert terreng før dere ender opp i Atsipopoulo og kort transfer til hotellet i Rethymnon.

Dag 7: Rethymnon

Dagen til fri disposisjon. Sykler tilgjengelig, ruteforslag og kart, flotte badestrender ligger i gangavstand og gode shoppingmuligheter er tett på! Rethymnon er øyas tredje største by, en lang strandpromenade strekker seg helt inn til den gamle bydelen og den venetianske havnen. Her finner dere de beste restaurantene. Gangavstand til Fortezza for den historieinteresserte; fortet som ble bygget for å beskytte byen står her den dag i dag.

Dag 8: Rethymnon – Chania

Avreise hjem til Norge.

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

kr 8 300,- pr. person fra 2 personer

kr 2 100,- i enkeltromstillegg

El-sykkel på forespørsel.

Sykkelløypa er den samme som på gruppeturen.

 

Prisen inkluderer

  • 7 overnattinger med frokost på hyggelige hoteller
  • Transfer på sykkeldagene
  • Sykkel m/utstyr og hjelm
  • Bagasjetransport
  • Telefonassistanse
  • Kart, rutebeskrivelse og lappesaker

Ikke Inkludert

  • Flyreisen t/r
  • Transfer til og fra flyplassen
  • Lunsjer og middager

 

Valgfri ankomstdag

Kontakt oss på telefon eller send forespørsel på e-post.

Moderat løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

Forslag til transport

SAS og Norwegian har direktefly til Kreta fra flere byer i Norge.

ANKOMST

Fly til Chania:

Privat transfer til første hotell i Anogia, ca 123 km – ca 2 timer. Pris: 120,- Euro for 2- 4 personer, 150,- Euro for mer enn 4 personer.

 Fly til Heraklion:

Privat transfer til første hotell i Anogia, ca 40 km – 50 min. Pris på forespørsel

AVREISE

Fra hotellet i Rethymno til Chania flyplass: Privat transfer 70,- Euro for 2 – 4 personer, 90,- Euro for mer enn 4 personer.

 

Her er nyttig informasjon om buss: http://www.cretetravel.com/travel_tips/crete-bus-schedules-chania-rethymno/

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart