Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Informasjon (Klikk for å se detaljer)

Løypekategori og sykkelinfo
De fleste rutene våre er enkle å sykle og bør passe for alle som liker denne formen for aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo.
Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Enkle ruter:

Cuba Classic, Cuba Tett På, Nicaragua & Costa Rica, Vietnam & Kambodsja, Sri Lanka, Sardinia (enkel/moderat), Puglia, Toscana kyst, Roma & Lazio, Gardasjøen & Venezia, Comosjøen, Sicilia Vestkyst, Sicilia Østkyst, Ungarn-Balatonsjøen, Berlin-Praha, Katalonia, Mallorca, Costa de la Luz-Andalucia, Portugal-langs kysten, La Rochelle – og øyene i Charente, St. Petersburg, Proseccoruten

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Moderate ruter:

Brasil, Sør Afrika, Sardinia (enkel/moderat), Toscana, Piemonte (moderat/kupert), Kvarnerøyene, Novigrad, La Rioja, Parador til Parador, Andalucia, Algarvekysten, Portugal slotts- og vinruta, Sør Burgund, Provence, Kreta, England – The Cotswolds, England – Oxford Bath, Kroatias Toscana og Irland, Georgia, Sicilia Antimafia, Spanias Grønne Kyst, Korsika.

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste kategori. Her har enkelte dager noen flere og lengre bakker som du tar i ditt eget tempo.

Kuperte ruter:

Piemonte (moderat/kupert), Trentino Mountainbike, Dalmatiaøyene (Tre av sykkeldagene kan vi dele gruppa i tilfelle noen ønsker en lettere rute), Albania,

Disse rutene vil du absolutt ha mest glede av hvis du regelmessig sykler/spinner/jogger, eller driver med annen form for kondisjonsfremmende aktivitet. Uansett alder. Her har noen av dagsetappene lengre stigninger, enkelte bratte bakker og et terreng som er gjennomgående mer kupert.

Om syklene:

Syklene er moderne offroad/hybridsykler. Følgebil har nødvendig utstyr og reservesykler.  På de fleste destinasjoner er en av guidene sykkelteknisk ansvarlig, ellers bruker vi reservesykler og reparerer om kvelden. Standard sykkelhjelm fås utdelt, med mindre du ønsker å ta med egen. Til Cuba, Vietnam, Sør-Afrika, Sri Lanka, Brasil, St. Petersburg, England og Tyskland tar du med egen hjelm.

Syklene har som oftest enten sideveske eller bagasjebrett, og noen ganger frontveske / kartholder. De fleste syklene har flaskeholder. Mange tar med gel/tempursete for ekstra komfort.

Husk å ta med: Regntøy, varm genser, sykkelshorts, solkrem, solbriller.

Vi anbefaler alle å ta med Europeisk helsetrygdekort i de land dette gjelder for.

Reiseforsikring og fullgod ulykkesforsikring er obligatorisk.

Viktig å vite

Pass

Sjekk at passet ditt fortsatt er gyldig, også 6 måneder etter hjemreisedato. Det er den reisendes eget ansvar å sørge for dette.

Bestilling av reise uten fly

Når du bestiller flybillett selv du forsikre deg om at turen blir gjennomført og at den datoen du har fått oppgitt er bekreftet.

Reiseforsikring

Du må selv sørge for å tegne reiseforsikring. Sjekk din reiseforsikring for å forsikre deg om at den har avbestillingsforsikring og tilfredsstillende dekning for utenlandsreiser. Hvis ikke tegn egen reiseforsikring for turen. Selv om enkelte kredittkort har en innebygget reiseforsikring dersom disse benyttes som betalingsmiddel for reiser, kan forsikringen være mangelfull på enkelte områder.

Vilkår for pakkereiser

Vi anbefaler deg å sette deg inn i lovverket som gjelder pakkereiser. Oliven Reiser er medlem av Reisegarantifondet, og retter etter seg etter de lover og regler som gjelder. Les mer om “Vilkår for pakkereiser” her. Vilkårene er utarbeidet av Den Norske Reisebransjeforening (DNR) i samarbeid med Forbrukerombudet (FO). Vilkårene er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser (“Pakkereiseloven”) og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, (“Forskriftene”) og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene.

Visum

AV VÅRE REISEMÅL ER DET TIL CUBA, KAMBODSJA, SRI LANKA OG RUSSLAND DU TRENGER VISUM.

Vaksinasjon

Til våre kunder i Grenlandsområdet: Informasjon, gode råd og vaksiner får du hos Telemark Vaksinasjonssenter AS.

For resten av landet se her.

Folkehelseinstituttet kan også konsulteres.

 

 

 

 

Våre betingelser

Betingelser ved bestilling, betaling og reise:

Etter bestilling av din reise på www.olivenreiser.no får du/dere tilsendt bekreftelse på bestillingen på oppgitt e-post adresse. Faktura på depositum kr. 2500,- og faktura på restbeløp sendes til samme e-post adresse dersom du ikke velger å betale med kort. Det påløper et administrasjonsgebyr på kr. 75,- på hovedfaktura.

 

Depositumet må betales innen kort tid. Restbeløpet må betales innen 60 dager før avreise. Påmeldingen er bindende. Oliven Reiser forbeholder seg retten til å foreta nødvendige endringer av våre reiseopplegg.

Manglende betaling gir Oliven Reiser AS rett til å heve bestillingen.
Flybillett og ytterligere informasjon sendes ut pr. post før avreise. Ønsker du å slutte deg til turen på reisestedet er det fullt mulig. Vi tar forbehold om endring av turinnhold/avreisetidspunkt/hoteller/reiserute og andre forhold som vi ikke har kontroll på.

Avbestilling: Følgende regler gjelder ved avbestilling: Hvis turen avbestilles mer enn 90 dager før avreise, belastes du med et administrasjonsgebyr på kr. 300. Avbestilles turen mellom 89 og 60 dager før avreise, beholder Oliven Reiser depositumet på kr 2500,- per person. Hvis turen avbestilles mellom 59 og 14 dager før avreise, beholder Oliven Reiser 50 % av reisens totalkostnad. Avbestilles turen 13 dager eller mindre før avreise eller den reisende ikke møter ved avgang eller mangler nødvendige reisedokumenter (flybillett, pass eller lignende) beholder Oliven Reiser hele reisens pris. Allerede betalte flybilletter som vi ikke får refusjon for, må dekkes dersom reisen avbestilles.

Avbestilling ved sykdom: Avbestillingsforsikring inngår ikke i reisens pris. Sjekk om det inngår i din reiseforsikring.

Kansellering av tur: Oliven Reiser forbeholder seg retten til å avlyse turer hvor antall deltakere er for lavt. Avlysning skal skje senest 30 dager før avreise og innbetalt beløp refunderes umiddelbart hvis ikke den reisende velger å slutte seg til en annen avgang. Bare hvis det oppstår hendelser utenfor Oliven Reisers kontroll som gjør det umulig eller utilrådelig å arrangere turen, kan turen avlyses mindre enn 30 dager før avreisedato.

Forsikring: Det er et vilkår på alle våre reiser at kunden anskaffer reiseforsikring for egen regning. Dette gjelder en fullgod syke- og ulykkesforsikring som også skal dekke en eventuell hjemtransport. På turer i Europa er det en fordel å ta med Europeisk Helsetrygdekort. Dette gir deg rett til legebehandling på lik linje med landets innbyggere (gjelder alle EØS land).

Ansvar: Oliven Reiser AS forplikter seg til å gjennomføre et avtalt program med reiserute og innhold i følge utsendt reisebeskrivelse med de forbehold som beskrevet. Informasjon om flytider og flyselskap er foreløpig. Endelig informasjon framgår i reisedokument og på flybillett. Det tas imidlertid forbehold om endringer i programrekkefølgen og endringer av flyavganger, samt lokale forhold utenfor vår kontroll. Oliven Reiser påtar seg intet ansvar for tap eller ulempe som skyldes den reisendes egen forsømmelse. Det er reisendes ansvar å kontakte vaksinasjonskontor for å få eksakte anbefalinger. Den reisende har selv ansvar for å kontrollere at mottatte reisedokumenter er korrekte og at reisebetingelsene er lest. Flybillett og evt. visum er verdipapir som den reisende har ansvar for under hele reisen. Eventuelle kostnader ved å framskaffe ny billett må dekkes av den reisende. Dette gjelder også pass og visum.

Ansvar: Den reisende står ansvarlig for å holde arrangøren orientert om en eventuell adresseforandring slik at informasjon og reisedokument kommer fram i tide. Den reisende plikter også å opptre på en slik måte at det ikke er til sjenanse for andre eller skaper sikkerhetsmessige eller andre problemer for de medreisende eller Oliven Reiser. Grovt brudd på disse bestemmelsene gir Oliven Reiser rett til å vurdere hjemsendelse på den reisendes regning. Under sykkelturer må den reisende selv ta ansvar for bruk av sykkelhjelm, for å følge trafikkregler og for et moderat inntak av alkohol. Vårt maksimale ansvar for bagasje under transport ved sykkelturer begrenser seg til NOK 5000 pr. person.

Den reisende står økonomisk ansvarlig for selvforskyldt skade på og tyveri av sykkel og el-sykkel. Dette gjelder også skade på hotellinventar. M.a.o. er kunden ansvarlig for ødeleggelser og tap etc etter vanlige erstatningsrettslige regler.

Flyreiser: Under flyreisen flyr den reisende i henhold til betingelsene i flyselskapets befordringsansvar. Dette gjelder også problemer og ulemper som kan oppstå på grunn av forsinkelser ved ankomst til reisens startpunkt eller ved hjemreise og transport av bagasje.

Ved klage: Hvis den reisende finner mangler ved produktet, må det straks informeres om dette til Oliven Reisers representant på det aktuelle reisemålet eller Oliven Reiser i Norge. Hvis manglene ikke rettes opp på en tilfredsstillende måte, kan den reisende ha krav på prisavslag, under forutsetning av at den reisende informerer om dette under reisen. Retten til kompensasjon gjelder ikke hvis det kan dokumenteres at mangelen ikke skyldes Oliven Reiser, noen av våre stedlige samarbeidspartnere eller at ingen kunne avverge hendelsen. Hvis det oppstår uenighet mellom den reisende og Oliven Reiser, kan den reisende bringe saken inn for Reklamasjonsnemda for Pakkereiser innen fire uker etter at svar fra Oliven Reiser foreligger.

Priser: Prisene baserer seg på valutakurser september 2017. Hvis valutakurser, flypriser eller avgifter/skatter endrer seg vesentlig fra denne dato, forbeholder vi oss retten til å endre prisene.
Flyskatter og oljetillegg kan endre seg utenfor vår kontroll, og kunden plikter å betale disse da de pålegges av myndigheter og flyselskap.

Vi tar forbehold om trykkfeil i katalog, reisedokumenter og på nettside.

Oliven Reiser AS er medlem av Reisegarantifondet.

Kontakt oss

Oliven Reiser AS

Holbergsgate 14

3717 Skien

Tel. +47 35 50 27 30

info@olivenreiser.no

Oliven Reiser holder til i Skien og vår visjon er å utvikle spennende reiser hvor kultur, aktivitet, livsglede og naturopplevelser står i fokus. Samtidig er vi opptatt av å gjennomføre våre reiser i henhold til turbeskrivelser og kundens forventninger.

En av de viktigste jobbene vi gjør er å finne flinke reiseleder og gode samarbeidspartnere. Oliven Reiser har i skrivende stund 8 ansatte og ved henvendelse til vårt kontor vil du møte Randi, Tonje, Tove, Marit, Camilla, Christine eller Helge.

Helge – Oliven Reisers grunnlegger og administrerende direktør, jobber i hovedsak med forretningsutvikling og kvalitetssikring av våre turer i felten.

Oliven Reiser AS er medlem av Reisegarantifondet

Se våre gruppeturer her