Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Irland – Clare & Aran Islands – Nyhet

Et lite land med et stort hjerte. Eldgamle landskap som gjør deg målløs, fascinerende og vennlige mennesker, rik historisk arv og livlig musikk. Vi sykler i County Clare og på Aran Islands, vi lærer om irsk kultur, får vi oppleve mektige naturområder; The Cliffs of Moher, Corcomroe Abbey, the Burren, Doolin Cave. Vi sykler også på øya Inish Mor, den største av Aran Islands. Her kan du oppleve det eldgamle fortet Dun Aengus. Turen avsluttes i Irlands hovedstad, Dublin.

 

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo – Dublin – Ennis

Ankomst Dublin og transfer til Ennis. Den travle byen ligger på begge sider av elven Fergus. Byen har et kloster fra Middelalderen og det aller meste om Irsk historie og kultur kan du lære på Clare Museum. Du finner også et godt utvalg av puber og restauranter hvor du kan nyte god mat og godt drikke.

Dag 2: Ennis – Spanish Point, 44km

Etter frokost og utdeling av sykler starter dere på rolige landeveier over flate, grønne beitemarker og ut til vestkysten. Spanish Point er godt kjent blant surfere. Stedet fikk sitt navn etter at flere skip i den spanska armadaen forliste her i 1588 og mange spanjoler omkom.

Dag 3: Spanish Point – Doolin, 43km

Dere forlater dette historiske stedet og sykler mot Lahinch, en by som til stadighet får smake på vinterstormene. Forbi ruinene av Doughslottet fra 1306. Videre til Liscannor, hvor JP Holland ble født. Han var mannen som fant opp ubåten. Videre til dagens høydepunkt, Cliffs of Moher. Klippene stuper mer enn 200m rett ned i havet og er et av Irlands mest kjente steder. I tillegg til spektakulær utsikt er klippene hjemsted for flere ulike dyrearter. Dagen ender  i Doolin hvor dere bor på et hyggelig gjestehus.

Dag 4: Doolin rundtur, 58km

I dag får dere en skikkelig godbit. Oppover langs kalkstein-kysten med det ville Atlanterhavet på siden. Dere sykler forbi Doolin Cave og får kanskje tid til et bad på Fanorestranden om været tillater? Videre til Black Head og Poulnabrune Dolmen (3200 f.Kr) Dolmen er et gravsted for en lokal høvding. Videre til landsbyen Lisdoonvarna og tilbake til Doolin. Byen som for mange er selve hovedstaden for irsk folkemusikk. Hver kveld er det mulighet å oppleve live musikk på en av de hyggelige pubene i nærheten av hotellet.

Dag 5: Aran Island – Inishmore, 28km

Tidlig om morgen sykler dere til havnen i Doolin og tar den lokale fergen over til Inishmore, den største av Aran Islands. Øya er kjent for sterk irsk kultur og her finner du mange som fremdeles har gælisk som førstespråk. På rolige veier gjennom grønne marker og steingjerder, vi stopper ved forhistoriske fort, strender og kanskje dukker det opp en sel i havet. Dette er et magisk lite samfunn hvor du får følelsen av at tiden står stille. Ferge tilbake til Doolin.

Dag 6: Doolin – Kinvara, 46km

På sykkel ut av Doolin for siste gang. I dag sykler dere inn i innlandet og til hjertet av Burren National Park. Gjennom daler med rikt blomster- og dyreliv som bare finnes i denne delen av landat. Blir ofte kalt for Irlands fruktbare stein, men ta en nærmere titt og dere finner de vakreste blomster. Lokalbefolkningen ønsker dere velkommen med åpne armer, så slå gjerne av en prat.

 Dag 7: Kinvara – Dublin (sykkelfri dag)

Frokost på hotellet og transfer til Dublin. Sightseeing i denne byen med fascinerende museer, deilige restauranter og godt utvalg av livlig publiv. Selv om byen har gjennomgått både katastrofer og triumfer fortsetter «The Dubs» å vise oss det gode livet. Gjennom musikk, kunst og litteratur.

Dag 8: Dublin – Oslo

Frokost og transfer til flyplassen for hjemreisen.

Priser og betingelser 2017

Pris for sykkelturen 11.06–18.06

kr 18 600,-

kr 16 600,- uten fly

kr 2 800,- i enkeltromstillegg

 

Pris 10.09–17.09

kr 18 900,-

kr 16 900,- uten fly

 

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo–Dublin
 • Transfer fra /til flyplass
 • 7 overnattinger på gjestehus og hoteller med frokost
 • 5 lunsjer
 • 5 middager
 • Fergebillett
 • Følgebil
 • Bagasjetransport
 • Sykkel m/utstyr
 • Guider

Ikke inkludert

 • Hjelm
 • Drikke til maten

 

Løypekategori: Medium

Mulighet for leie av EL-sykkel

 

 

Fly

 

Norwegian

 • 1 stk. innsjekket bagasje: maks. totalvekt 20 kg
 • 1 stk. håndbagasje: maks. 55x40x23 cm
 • 1 liten ekstra eiendel: maks. 25x33x20 cm
 • Maks. total vekt: 10 kg

Irland – Clare & Aran Islands 10.09-17.09.2017

Vi flyr med Norwegian t/r.

DY1362  10SEP  OSLDUB        0745 0905

DY1363  17SEP  DUBOSL         0935 1245

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Se våre gruppeturer her

Kart