Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Klassiske Toscana

Sykkeltur i Italia – Toscana

Dette er i hjertet av Toscana. På sykkelferie i landlige områder mellom Lucca – Pisa og Firenze.
På rolige landeveier ute på den vakre toscanske landsbygda. Enkelt sykkellandskap. Du starter i vest; Lucca eller Pisa, krysser elva Arno et par ganger for så å ende i Firenze. I mellomtiden har du bodd i små byer som Montecatini og San Miniato, samt ei natt ute på landet. Her foreslår vi ei uke. Har du ikke det til disposisjon, kan turen enkelt reduseres med noen overnattinger.

 

Programmet dag for dag

Dag 1: Ankomst Lucca

Ankomst på egenhånd til Lucca. Innsjekk på hotellet dere skal bo to netter.

Dag 2: Lucca-Pisa 32 eller 58 km

Syklende ut av Lucca med den vakre bymuren i ryggen og videre til vesle Nozzano Castello. Langs foten av Pisani-fjellene til San Giuliano Terme. Inn til Pisa, som for 1000 år siden lå atskillig nærmere havet og var en ledende sjømakt i Europa. Inn mot sentrumshotellet vårt ved elva Arno i gamlebyen passerer du flere historiske monumenter, blant annet Piazza dei Miracoli hvor katedralen, dåpskapellet og det skjeve tårnet (klokketårnet) ligger. De fleste konstruksjonene på området er laget av hvit marmor fra det berømte steinbruddet i Carrara. Kombinert med blå himmel og grønt gress gir dette et fabelaktig inntrykk..Pisa er en undervurdert by; vakker, mindre travel og med en god eim av det ekte italienske. Gå ikke glipp av Piazza dei Cavalieri – hele plassen er et kunstverk. Dere kan velge å sykle eller ta toget tilbake til Lucca.

Dag 3: Lucca-Montecatini Terme 48 km

Langs vinveien på ekte toscansk landsbygd mot vakre Montecarlo. Herfra zoomer du inn vin- og olivenlandskapet under og rundt deg. Vinbodegaer (Fattoria del Teso f.eks.) kan besøkes. Videre på rolige småveier til Montecatini, midt mellom Pisa og Firenze. En småby med 20000 innbyggere, yrende restaurantliv og kjent for sine kurbad.

Dag 4: Montecatini Terme-San Miniato 47 km

Sykkelreisen denne dagen starter Sydover gjennom våtmarksområdet Padule di Fucecchio med sin rike fuglefauna. Et yndet sted for fuglekikkere fra hele verden. Du krysser elva Arno og sykler langs den gamle pilegrimsveien Via Francigena som i middelalderen ledet til Roma og de hellige gravene til apostlene Peter og Paulus.

San Miniato er dagens mål, beliggende på 3 åstopper rett ved Arno. Med en uvanlig rik historie pga. sin åpenbare beliggenhet sentralt i Toscana; tett ved elveferdselen på Arno, handelsveiene mellom bystatene Firenze og Pisa, samt kontakten med pilegrimer og handelsreisende langs Via Francigana.

Dag 5: San Miniato-Vinci-Poggio alla Malva 45 km

Gjennom landskapet som formet renessansegeniet Leonardo Da Vinci. Mot Vinci i lett bølgende toscansk landskap. Leonardo Da Vinci-museet bør besøkes. Ned til slettelandskapet ved elva Arno og østover gjennom Empoli og videre til området mellom Montelupo Fiorentino og Signa, hvor du bor landlig til før Firenze neste dag.

Dag 6:Poggio alla Malva-Firenze 22 km

Idet du nærmer deg Firenze, svinger du opp til Piazzale Michelangelo. Her får du det komplette utsiktspunkt og kan ta inn hele denne sagnomsuste kulturhovedstaden. Kort sykkeldag slik at du får oppleve byen Firenze. Overnatting her i to netter.

Dag 7: Firenze 18 km + 20 km

I dag kan dere velge om dere ønsker å utforske Firenze på sykkel eller til til fots.

Dag 8: Firenze

Avreise. Tog til Pisa eller flyplassen i Firenze.

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

Fra 2 personer

kr 9 900,- pr person

kr 2 600,- i enkeltromstillegg

kr 1200,- leie av El-sykkel

Transfer opp til 8 personer fra Pisa-Lucca koster kr 900,-

Transfer opp til 8 personer fra Firenze-Pisa koster kr 1800,-

 

Prisen inkluderer

  • 7 netter på 3- og 4-stjerners hotell med frokost
  • 24 gir hybridsykkel
  • GPS, kart og sideveske
  • Bagasjetransport mellom hoteller
  • Telefonassistanse

 

Ikke inkludert

  • Fly
  • Transfer
  • Turistskatt
  • Middag,lunsj
Forslag til transport

Lettest er å fly til Pisa.

Fra flyplassen til første hotell er det ca 40 min med taxi. Andre transportmuligheter kan dere se her.

 

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart

Hovedstad: Roma
Språk: Italiensk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 58 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Vann fra spring, men helst fra flaske
Religion: Katolisisme
Strøm: 220 V