Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Korsika

Sykkeltur i Frankrike – Korsika

Denne fascinerende franske øya med en tøtsj av italiensk kan sjarmere alle – uansett alder. Her er korte avstander fra kyst til fjell, fra idylliske sandstrender til stupbratte klipper og dessuten et svært behagelig klima. Korsikanerne er svært stolte av øya si’ og tilbyr det meste for deg som drømmer om variert natur, karakteristisk lokalkultur, historie, kulinariske storhetsøyeblikk, sol og varme.

Programmet dag for dag

Dag 1, Bastia

Individuell ankomst. Om du får anledning, er det verdt å besøke den gamle havna og festningen. Fra gamlebyen er det fantastisk panoramautsikt over havet og omgivelser. Middag anbefales å innta i den svært livlige atmosfæren i havna.

Dag 2, Bastia-Canari 59/79km

Sykkelstart på østsiden av Kapp Korsika, bare et steinkast fra sjøen. Deretter krysses øya for så å løpe ut på vestkysten med sine dramatiske klipper. Ruten preges av fordums klostre, møller og et landskap som også inkluderer små, sjarmerende fiskehavner.

Dag 3,  Canari-Saint-Florent 31/48km

Dagens etappe går sørover mot Saint-Florent. Du passerer landsbyen Patrimonio, berømt i hele Korsika for sine vingårder. Stopp for smaksprøver er selvfølgelig mulig. Ved ankomst Saint-Florent bør borgen i byen besøkes, og en rusletur rundt havnen med sine smågater bør sette deg i stemning.

Dag 4,  Saint-Florent-Monticello 48/69/80km

I hjertet av «ørkenen» des Agriates i dag. Fra grend til grend, krysser du denne flotte «ørkenen» dekket av Maquis-vegetasjon; middelhavslandenes eviggrønne busker og små trær med den særegne og fantastiske lukta når den står i blomst. Tilbake til kysten er du straks ved din neste innkvartering, ikke langt fra Ile Rousse.

Dag 5,  Monticello – Olmi Capella 30/44/57km

Sykkeldag i de vakre landsbyene i Balagne-regionen; små og alle med hver sin særegne sjarm. På rolige veier i fjellområdene, langt unna de travle badestedene – for her har tiden stått stille.

Dag 6, Olmi Capella-Accendi Pipa 48/61/73km

Fortsatt i Balagne-regionen med flere oppdagelser før du følger naturreservatets grense og ankommer elvedalen Golo.

Dag 7, Accendi Pipa-Lucciana 34/53/57km

Siste dagen gir deg to rutevalg; enten gjennom landsbyene i Nebbiu-regionen eller gjennom Castagniccia-regionen, begge kjente for sine mange kapeller og ruvende kastanjeskog. Glente, en fugleart i haukefamilien, er utbredt i dette området – og kanskje følger den deg helt til din siste overnatting?

Dag 8

Frokost og hjemreise. Hvis du/dere hører i resepsjonen på hotellet så kan de kjøre dere til flyplassen i Bastia, det tar ca 5 min.

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

Fra 2 personer

Kr 9 800,- pr person

kr 2 900,- i enkeltromstillegg

kr 1 100,- leie av El-sykkel

kr 700,- pr person i høysesongstillegg juli/august. (Juli og August kan være veldig varmt med mye trafikk på veiene der man sykler,  så hvis man ønsker å sykle her da burde man starte å sykle veldig tidlig på morgenen.)

 

Prisen inkluderer

  • 7 netter på 2 og 3 stjerners hotell med frokost
  • 21 gir hybridsykkel
  • Gps, kart og sideveske
  • Bagasjetransport mellom hoteller
  • Telefonassistanse

Ikke inkludert

  • Fly
  • Transfer t/ f flyplass

 

Kan fly til både Bastia og Ajaccio.

 

Ankomstdag: Lørdag og søndag.

Moderat/ Kupert løype,  for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

På Koriska er det ikke sykkelveier, så man sykler på småveier og større veier der biler også kjører. Det kan være mye trafikk i høysesong, men bilistene er flinke til å ta hensyn.

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart