Dagsprogram

 • Korsika er en vill skjønnhet som det er lett å forelske seg i!

 • Dag 1: Dag 1: Oslo – Bastia – Akaccio

  Ankomst Korsika og transfer til i Ajaccio, Napoleons fødested.

 • Dag 2: Ajaccio–Cargèse, ca 50km

  Vi sjekker syklene før vi begir oss ut fra Ajaccio, akkurat som den 3. dagen i Tour de France!
  Vi kjenner stemningen og snirkler oss snart oppover til Col de Bastiano hvor vi nyter flott utsikt over Liscia kysten. Videre mot den nydelige «greske» byen Cargèse. I 1676 rømte ca 600 grekere fra invasjon fra tyrkerne og bosatte seg her, derav tilnavnet den «greske landsbyen».

 • Dag 3: Cargèse–Piana–Porto, ca 31km

  Frokost på hotellet før vi igjen er på sykkelen gjennom den karakteristiske greske byen. Langs ruten denne dagen ser vi det flotte innlandet av øya inntil vi når den mye feirede «Calanches de Piana». Dyp røde steinformasjoner former seg langs sjøen. Deretter ned til havnebyen Porto hvor vi overnatter.

 • Dag 4: Dag på egenhånd eller på sykkel til Col de Verghio, ca 60 km t/r

  Denne dagen kan dere disponere som dere ønsker. Slappe av ved hotellet, eller besøke Porto. Dere har mulighet til å besøke Scandola marine naturreservat, UNESCO beskyttet. For de som ønsker nok en sykkeldag er det mulighet til å sykle opp til høyeste punkt i Corsica, Col de Verghio. (1464m) Sykkelruten går gjennom Ota og Evisa som er kastanje hovedstaden på Korsika. Langs veien møter dere vennligsinnede geiter og griser. Ta gjerne en lunsj på en koselig restaurant i landsbyen før dere ruller nedover til Porto

 • Dag 5: Porto–Galeria, ca 50km

  Denne dagen vil du oppleve de nydeligste utsikter! Det første som møter deg er utsikten over kysten av Girolata. Deretter går det oppover mot Col de la Croix og Col de Palmarella og flott utsikt over kysten av Galeria.

 • Dag 6: Galeria–Calvi, ca 35km

  Frokost og klar for det som noen har sagt er den nydeligste kystruten i Europa! Veien kan være humpete enkelte steder, og man sykler forsiktig. Dette også for å få med seg det flotte landskapet. Veien fører oss helt frem til byen Calvi, hvor vi kan nyte ettermiddag og kvelden.

 • Dag 7: Calvi og Belagne, ca 40km

  Frokost før vi sykler inn i Balagne regionen. Vinsmaking på Orsini og deretter videre til den nydelige landsbyen Maggiore hvor dere har pikniklunsj. Balagne blir kalt for «hagen av Korsika», kjent for sin gode olivenolje og fruktbare områder. Her lages også deres egen olje som kalles «niellaghia».

 • Dag 8: Calvi–Bastia-Oslo

  Transfer fra hotellet i Calvi til flyplassen for hjemreise.