Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Kreta sykkel & fottur

Sykkel og fottur i Kreta

Den ideelle kombinasjonen – sykkel og fottur – fjell og sjø – frodig natur og rikt utvalg med frukttrær. Øya byr på naturopplevelser, historie og kultur. Med sykkel på svingete småveier, til fots gjennom olivenlunder og eikeskoger. Her nyter vi lyset, landskapet, solskinnet og gjestfriheten.

 

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo – Chania – Anogia

Transfer til lille Anogia (to timer). Middag på lokal restaurant. Vi treffer våre guider og får informasjon om turen.

Dag 2: Fottur: Anogia – Zominthos – Nida – Anogia, ca 15 km, 7 timer, lett terreng

På små veier går vi mot Zominthos, hvor arkeologene siden 1982 har gjort store funn fra den eldgamle, minoiske kulturen. Piknik før vi vandrer over Nida-platået (1400 moh.) Buss tilbake til Anogia.

Dag 3: På sykkel: Anogia – Agridia – Melidoni – Perama – Rethymnon, 40 km

Fra Anogia ruller vi nedover gjennom kulturlandskap og landsbyer til Agridia. Etter lunsjstopp følger vi gamleveien mellom Heraklion og vest-Kreta. Mest kupert er siste halvdel av løypa, og vi unner oss et par hvilepauser på kafé. Sykkelstopp i Perama, transfer til hotellet i Rethymno.

Dag 4: Fottur: Fottur Rethymnon – Myli-dalen ca. 11 km, kupert terreng

Kort transfer ut av byen. Vi vandrer i gamle, romerske fotspor på høyden over Rethymno. Vi tar en titt på Kretas eldste kirke, fra 900-tallet. Videre til Chromonastiri, en perle av en liten landsby. Piknik før vi vandrer på stien ned gjennom «Mølledalen» og transfer tilbake til hotellet. Tid og middag på egen hånd.

Dag 5: På sykkel: Rethymnon – Apostoli – Spili – Plakias, ca 44 km

Transfer til landsbyen Apostoli, hvor vi setter oss på syklene og starter ferden i vakre Amari-dalen; frodig og fruktbar med mange blomstringer i løpet av året. Mot Spili, en liten og koselig by. Her kan vi leske oss med kildevann som strømmer ut fra 19 løvehoder formet av venetianerne for 500 år siden. Gjennom et imponerende juv som kan ta pusten fra enhver, åpenbares utsikten til det østlige Middelhavet. Plakias venter med krystallklart vann og flotte strender.

Dag 6: På sykkel: Plakias – Frangokastello – Plakias, ca 44 km

Herlig dag! Vi starter sykkelturen i Armeni, som var et sentralt sted i den minoiske kulturen for 3500 år siden. Med utsyn til Idafjellet, øyas høyeste, bærer det nedover og oppover i variert landskap. Bar og bademulighet i Polirizos. Med havbris i håret avslutter vi sykkeldagen på idyllisk trasé langs sjøen, delvis på grusvei. Det store festningsverket i Frangokastello fra 1371 vitner om øyas 400-årige historie under Venezia. Transfer til hotellet.

Dag 7: Fottur: Rethymnon – Imbroskløften – Rethymnon, ca 9 km, 3,5 timer, lett tur

Transfer opp til Askifouplatået og turen gjennom den spektakulære Imbroskløften er en flott avslutning. Den snor seg 7 km gjennom et juv med fjellsider som strekker seg opp 300 m og på sitt smaleste er bare 1,60 m bred. På ettermiddagen er det tid til bading eller rusletur i Rethymno. Strandpromenaden leder til den gamle bydelen. På motsatt side av sentrum ligger Fortezza, en stor borg fra venetiansk tid. Felles avslutningsmiddag.

Dag 8: Rethymnon – Chania – Oslo

Avreise og transfer til flyplassen.

Priser og betingelser 2018

Pris for fot og sykkeltur

kr 18 400,-

kr 15 400,- uten fly

kr 2 000,- i enkeltromstillegg

kr 800,- leie av El-sykkel

 

Prisen inkluderer

  • Flyreisen t/r
  • Transfer fra/til flyplassen og i henhold til programmet
  • 7 overnattinger på gode hoteller med frokost
  • 6 piknik/lunsjer med vin/vann
  • 6 middager med vin/vann
  • Følgebil
  • Bagasjetransport
  • Sykkel m/utstyr og hjelm
  • Guider

 

 

Fly

OSLO – KRETA 08.05 – 15.05.2018

DY1898 08MAY OSLO CHANIA 0645 1155

DY1899 15MAY CHANIA OSLO 1240 1545

Forbehold om endringer fra flyselskapets side. Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

 

OSLO – KRETA 06.10-13.10.2018

DY1898  06OCT  OSLO CHANIA  1400 1910
DY1899  13OCT  CHANIA OSLO  2000 2305

Forbehold om endringer fra flyselskapets side. Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Se våre gruppeturer her
Kart