Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Kreta

Sykkeltur på Kreta

Kreta sjarmerer med sin frodige natur og deilig klima. I møtet med kreternes gjestfrihet føler du deg alltid velkommen. Vi beveger oss mellom syd- og nordkysten, i fjell og kulturlandskap, svinger innom landsbyer med stolte tradisjoner, gjennom skog og daler. Daglige transfer bringer oss til de beste sykkelstrekka med beskjeden biltrafikk, samt muligheten for å ta dukkerten morgen og kveld.

 

 

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo – Chania – Anogia

Transfer til vesle Anogia, Kretas høyestliggende som også går under navnet «enkenes by»; dette fordi tyskerne utraderte hele byens mannlige befolkning. Middag og overnatting.

Dag 2: Anogia – Agridia – Perama – Rethymnon   48km

Transfer opp på det karrige Nilda platået (1400moh) ved foten av Ida-fjellet (2456m.o.h). Fra høydene over Anogia ruller vi nedover i frodig natur gjennom olivenlunder og små landsbyer til Agridia. Lunsjstopp. Videre følger vi gamleveien, som var eneste forbindelse mellom Heraklion og vest-Kreta i fordums tider. Sykkelstopp i Perama og transfer til hotellet i Réthymnon.

Dag 3: Rethymnon – Margarites – Rethymnon 38km

30min transfer og lett sykling til klosteret i Arkadi. Det har en særstilling på Kreta grunnet sin viktige rolle under opprøret mot den tyrkiske hær i 1866. Videre i lett kupert terreng til lille Margarites; Kretas keramikklandsby nr. 1. Gode handlemuligheter! Pikniklunsj her. Dagens sykkeltur avsluttes med et par motbakker. Transfer tilbake til hotellet.

Dag 4: Rethymnon – Apostoli – Spili – Plakias 44km

En 40min transfer til sykkelstart brytes opp av stopp ved Praghma-dammen, Rethymnons vannreservoar. I landsbyen Apostoli, setter vi oss på syklene og starter ferden i vakre Amari-dalen; frodig og fruktbar med mange blomstringer i løpet av året. Mot Spili, en liten, koselig by. Her kan vi leske oss med kildevann som strømmer ut fra 19 løvehoder som ble formet av venetianerne for 500 år siden. Stopp ved svært lokal bar hvor raki skjenkes fra plastdunker og nydelig kaffe lages på det bittelille åpne kjøkkenet. Gjennom et imponerende juv som kan ta pusten fra enhver, åpenbares utsikten til det østlige Middelhavet. Plakias venter med krystallklart vann og flotte strender.

 

Dag 5: Plakias – Armeni – Frangokastello – Plakias   44km

Herlig dag! Vi starter sykkelturen i Armeni, som var et sentralt sted i den minoiske kulturen for 3500 år siden. Med utsyn til Idafjellet, øyas høyeste, bærer det nedover og oppover i variert landskap. Bar og bademulighet i Polirizos. Med havbris i håret avslutter vi sykkeldagen på idyllisk trasé langs sjøen, delvis på grusvei. Det store festningsverket i Frangokastello fra 1371 vitner om øyas 400-årige historie under Venezia. Transfer til hotellet.

 

Dag 6: Plakias – Georgioupolis – Rethymnon   53km

Transfer 40 min. På sykkel fra Myriokefala. Liten stopp i Argiroupoli, som kan friste med avokado og småkaker. Så går det nedover langs skrenter med fossefall. Vi tar en avstikker til Kretas eneste, naturlige ferskvannsinnsjø, Lake Kournas, og fortsetter mot nordkysten. Gjennom små landsbyer i kupert terreng før vi ender i Atsipopoulo. Transfer til hotellet i Rethymnon med kort vei til stranden.

Dag 7: Rethymnon

Dagen til fri disposisjon. Badestrender og gode shoppingmuligheter er tett på! Réthymnon er øyas tredje største by. Strandpromenaden leder oss til den gamle bydelen. Her finner du stort utvalg av restauranter og butikker. På motsatt side av sentrum ligger Fortezza, en stor borg fra venetiansk tid. Lunsj på egenhånd. Felles avslutningsmiddag.

Dag 8:  Chania – Oslo

Frokost på hotellet. Transfer til flyplassen.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Priser og betingelser

Priser for 2019 kommer!

Meld deg gjerne på i dag med forbehold, frem til prisen er satt.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen t/r
 • Transfer fra/til flyplassen og i henhold til programmet
 • 7 overnattinger med frokost på gode hotell
 • 5 pikniklunsjer og 6 middager med vin/vann
 • følgebil
 • bagasjetransport
 • sykkel m/utstyr og hjelm
 • guider

 

Moderat løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

 

NB: Grunnet hotellsituasjonen på Kreta gjør vi oppmerksom på at endring av hotell kan forekomme på kort varsel.

Fly

Bagasje

Flyselskapene oprerer ofte med ulike bagasjeregler. Se nedenfor hva som gjelder for din tur.

Norwegian

 • 1 stk. innsjekket bagasje: maks. totalvekt 20 kg
 • 1 stk. håndbagasje: maks. 55x40x23 cm
 • 1 liten ekstra eiendel: maks. 25x33x20 cm
 • Maks. total vekt: 10 kg

 

Kreta 27.04-04.05.2019

Vi flyr tur/retur med Norwegian.
DY1898  27APR     Oslo/Gardermoen – Kreta/Chania  1400 1910

DY1899  04MAY    Kreta/Chania – Oslo/Gardermoen  2000 2305

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

 

 

 

 

 

 

Se våre gruppeturer her

Sykkeltur på Kreta

Påmelding Kreta 27.04-04.05.2019
Kart