Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Kroatia – båt & sykkel Kvarnerøyene

Øyhopping og sykkeltur i Kroatia på Kvarnerøyene

Krk, Rab, Cres, Molat og Mali Losinj venter dere med krystallklart vann, vakre middelalderbyer og et klima som enhver kan trives i!
Dere seiler fra øy til øy hver dag, og den ene øyjuvelen etter den andre kapper om å skinne for deg! Sykling langs rolige veier, hvor kastanje og fikentrær står som vitner om fruktbare områder. Dere mønstrer på og av i Opatija en by med hyggelig atmosfære fra svunnen tid.

Program dag for dag

Dag 1: Oslo – Zagreb – Opatija

Ankomst Zagreb flyplass og transfer til Opatija. Middag og overnatting på båten i Opatija og seiling til Krk tidlig neste morgen.

Dag 2: Krk – Dobrinj – Vrbnik – Krk, 49 km

Båten seiler til Krk tidlig morgen, og etter frokost gjøres syklene klare for første tur. I dag sykler dere på veier omgitt med kastanje og fikentrær mot landsbyen Dobrinj. Etter Dobrinj vil dere passere dalen med vinmarker før dere når den unike og hyggelige byen Vrbnik. Her blir det vinsmaking hos Nada, før lunsj inntas i restauranten like ved. Byen Vrbnik er kjent som museumsbyen, og er bygd på en 50 meter høy stein. Byen er også kjent for de gode Zlahtina vinene. Etter god lunsj og avslapning sykler vi videre mot Krk hvor det blir overnatting.

Dag 3: Rab – Kastel – Rab – Kamparsko Polje – St. Mara – Rab – 19 km eller 39 km

Vi seiler mot øya Rab. Rab kan vise til gammel historie, koselige butikker og restauranter. Ved ankomst gjøres det klart for sykling langs den vakre kysten av Rab. Kaffestopp ved «kunstkafeen», før dere sykler tilbake til Rab by. Videre innover på øya, for deretter ut til kysten igjen. Vi gjør et badestopp og slapper av en stund før vi sykler inn mot byen igjen. Vakker sti inn mot festningen, og vi bærer syklene opp til gamlebyen og ser oss om. Lunsj i Rab by. De som ønsker å sykle mer blir med på tur til Mera hvor det er nydelige bademuligheter.

Dag 4: Tovarnele – Novalja – Mandre – 37 km.

Etter en kort seilingstur ankommer vi den lille landsbyen Tovarnele på øya Pag. Pag kan vise til et nydelig landskap med variert natur. Øya er også kjent for den berømte Pag osten, og det forundres ikke hvis dere støter på en salgsbod på veien. Turen tar oss gjennom landsbyen Lun med tusen år gamle oliventre og de mange steingjerder som ble bygd for å beskytte mot vind. Det kan være sauer i veien, så vær forsiktig når dere sykler! Vi ankommer så kystbyen Novalja, og det er tid for kaffestopp i denne yrende lille byen. Videre på sykkel og på neste etappe vil dere oppleve det spesielle landskapet og lyset som øya kan vise til. Lunsj og vinsmaking i Kolan, før vi ruller videre mot Mandre og båten. Vi seiler til den lille vakre øya Ilovik hvor roen garantert senker seg.

Dag 5: Ilovik – Mali Losinj – Cikat – Veli Losinj- Mali Losinj, 18km

Ilovik er en liten perle i øyrike. Landsbyen har et lite sentrum men noen få restauranter, butikker samt noen få overnattingssteder. Her slapper man av med bad eller andre sysler i rolige og vakre omgivelser.

Lunsj og muligheter for badestopp på overfarten til Mali Losinj. Vi losser syklene ved ankomst Mali Losinj og sykler til den koselige lille byen Veli Losinj. Tid for kaffestopp mens vi nyter det yrende livet og den vakre vesle byen. Muligheter for badestopp langs veien på veien tilbake mot Mali Losinj med sine mange kafeer og fargerike bygninger. Mulighet for å besøke biologisk hage på ettermiddagen for innføring i urter og planter, samt hilse på eselet Dragan som bor her.

Dag 6: Mali Losinj – Osor – Martinscica, 44 km

Etter frokost starter sykkeldagen mot Osor og øya Cres. Langs kysten av Mali Losinj den dagen, deretter gjennom landsbyen Cusnik. Mulighet for kaffestopp før videre sykling mot Osor. Etter 20 km ankommer vi Osor, og det blir pause på kafeen ved kirken. For de som ønsker kan det være verdt og ta en liten titt i denne vakre lille kunstbyen. Videre fra Osor venter en del bakker før vi når Martinscica på øya Cres. Lunsj her før seiling mot byen Cres. Cres er en vakker by med fargede bygninger, flere butikker og restauranter. Vi nyter ettermiddagen her og muligheter for bading og besøk i byen.

Dag 7: Cres 12 km

Etter frokost sykler vi langs kysten med nydelig utsikt til havet og byen Cres. Kort sykkeltur denne dagen, deretter tid på egenhånd for bading eller besøk i byen. Lunsj på seilingen over til Opatija som tar ca. 2,5 time. I Opatija kan dere ta turen gjennom den vakre parken, og spasere langs strandpromenaden Lungomare. Nyt synet av de flotte bygningene, og ta gjerne et bad i de små badevikene i byen. Ettermiddagen fri på egenhånd og overnatting i Opatija.

Dag 8: Opatija – Zagreb – Oslo

Etter frokost sjekker vi ut fra båten for transfer til Zagreb.

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Priser og betingelser 2018

Pris for båt & sykkel Kvarnerøyene 25.08-01.09.2018

kr 18 500,-

kr 15 900,- uten fly

kr 3 500,- i enkeltromstillegg

leie av El-sykkel kr 1 000,-

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo – Zagreb
 • 7 netter med frokost på båten
 • 5 middager med vin/vann på båten
 • 6 lunsjer med vin/vann
 • Sykkel m/utstyr
 • Vinsmaking
 • Turistskatt
 • Lokal sykkelguide
 • Olivenguide
 • Transfer fra/til flyplass (ca 2t pr. vei)

Ikke inkludert

 • Følgebil
 • 2 middager

NB. Begrenset antall enkeltlugarer.

Muligheter for 3 personer i enkelte lugarer.

NB! Små og enkle lugarer med seng/dusj og wc. Soldekk, bar og restaurant ombord.

Moderat løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

 

Fly

Bagasje

Flyselskapene opererer ofte med ulike bagasjeregler. Se nedenfor hva som gjelder for din tur.

Lufthansa

 • 1 stk. innsjekket bagasje: maks. totalvekt 23 kg
 • 1 stk. håndbagasje maks. 55x40x23 cm
 • Maks. total vekt håndbagasje: 8 kg

 

Kroatia-Kvarnerøyene 25.08-01.09.2018

LH2457  25AUG   OSLO MUNCHEN                0740 0950

LH1712  25AUG    MUNCHEN ZAGREB          1220 1320

LH1715  01SEP      ZAGREB MUNCHEN          1700 1805

LH2456  01SEP      MUNCHEN OSLO               1905 2110

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

 

 

Tilbakemeldinger
Se våre gruppeturer her

Påmelding - Kroatia og Kvarnerøyene

Påmelding Kroatia Kvarner 25.08-01.09.2018 (1 lugar ledig)
Kart

Hovedstad: Zagreb
Språk: Kroatisk
Valuta: Kuna
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 4,5 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Vann fra spring, men helst fra flaske
Religion: Katolisisme
Strøm: 220 V