Skip to main content

La Rochelle

Kysten av Charantes er et paradis med sitt milde og solrike klima, og byr på en rik maritim historie og mange severdigheter. Her finner du små landsbyer med et aktivt landbruk som ikke bare leverer varene sine til de lokale markedene, men også til store deler av Frankrike. Vi har valgt den sjarmerende, autentiske havnebyen La Rochelle og området rundt for vår sykkeltur.

 

✓ Husk! Denne turen kan også settes opp til vennegrupper etter din/deres ønsket avreisedato.
Fulltekstsøk

Transport og fly

Her er flytidene til turene våre:

 

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 
Sjekk flytider under «Transport og fly»

Turen uten fly koster minus kr 5.000, -
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.
Ta kontakt for tilbud om dere ønsker å endre dato for flyreisen (f.eks. forlenge reisen).

Prisen inkluderer: 

* Fly t/r Oslo- Bordeaux
* Transfer til og fra flyplass
* 6 netter på 3* hotell med frokost
* 1 natt på 4* hotell med frokost
* 6 x3 retters middag med vin og vann. 37,5 cl vin pr måltid 
  inkludert
* Bagasjetransport
* 6 pikniker med vin og vann
* Sykler med hjelm
* Guider
* Følgebil
* Detaljerte kart

 

Enkeltromstillegg kr 4 500,- 

El-sykkel kr 1 700,- 

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo-Bordeaux-La Rochelle

  La Rochelle er en historisk by som en gang var hovedstad. Opprinnelig en fiskelandsby som ble en meget viktig havn fra det 13. århundre, spesielt da på grunn av handel med salt og vin. Den gamle havnen med sine to tårn symboliserer denne byens rike fortid. Den gamle bydelen er perfekt for en spasertur.

 • Dag 2: La Rochelle - Ille de Rè- La Rochelle58 KM

  Ile de Ré ble en del av fastlandet i 1988, men er fortsatt en øy. Som Atlanterhavets juvel har Ile de Ré bevart all sin sjarm og ekthet. Klassifisert som et beskyttet område, vil den vakre øya overraske oss med sitt godt bevarte landskap og landsbyer med koselige hvite hus, små smug på kryss og tvers der stokkroser florerer. Med mer enn 100km sykkelstier, er hele Ile de Ré tilgjengelig med sykkel. Sykling over myrene på nordenden av øya, mellom Ars en Ré og Loix er unikt. Her ser vi områder der de utvinner salt, og hvor et stort antall saltbønder fremdeles arbeider. Området har også et aktivt dyre- og planteliv. Rett ved Portes en Ré ligger reservatet Lilleau des Niges der det finnes til sammen nesten 300 fuglearter. Pikniklunsj i Saint Martin en Re. Middagen på restaurant i byen.

 • Dag 3: La Rochelle – Baie de l’Aiguillon – La Rochelle 48 km

  Vi møtes kl 09.00 etter frokost og starter dagen med guidet bytur til fots.

  Deretter, videre på sykkel mot sør kysten av La Rochelle. Vi passerer Châtelaillon, det gamle sjarmerende badestedet ved stranden. Châtelaillon blander gammel sjarm og forsiktig modernitet. Hele veien langs promenaden, som grenser til Tamarix, ligger det stilige hus og villaer renovert i stilen 'Belle époque'. De fleste bygningene er fra begynnelsen av forrige århundre. I alt finnes det mer en 750 renoverte boliger, hus og slott ved sjøkanten. Denne typen arkitektur er tradisjonell og fantasifull, eksotisk og full av farger. Piknik underveis og middag på restaurant på kvelden.

 • Dag 4: La Rochelle – Rochefort 51 km

  Mellom land og sjø, Rochefort sur Mer har ingen havutsikt, men den har en havn! Charente har knyttet denne byen til Atlanterhavet, 20km unna, i mer enn tre århundrer. Munningen, i ly av Ile de Ré, Ile d'Oléron og Ile d'Aix gjør det til ett strategisk punkt. Rochefort ble valgt av Colbert til å bli det største militære arsenal i det franske kongedømmet. Her har, i 250 år, mer enn 350 fartøyer blitt bygget, bevæpnet og vedlikeholdt. Piknik underveis.

 • Dag 5: Rochefort-Ile d`Oleron-Royan 43/52km

  Île d'Oléron er den nest største øya i Frankrike med flott natur, deilige strender, enestående gastronomiske produkter og et gunstig klima, et utmerket sted å være. Oléron er stedet for den berømte Marennes-Oléron-østersen. Østersen som produseres er den ovale østersen, den mest populære i Frankrike. Opprinnelig kom den ovale østersen til Frankrike ved en tilfeldighet da et portugisisk skip ble tvunget til å kvitte seg med lasten sin i Biskayabukta på midten av 1800tallet. Vakre, mangefargede østershus, såkalte cabanes, ligger langs vannkanten, båtene ligger og dupper i vann eller hvis vannet har trukket seg tilbake, i sanden. Vi sykler innom østersprodusenter, og det blir selvsagt anledning til å smake. Piknik underveis.

 • Dag 6: Royan-la Palmyre-Royan 46km

  Beliggende ved munningen av Gironde har Royan vært en kystby i nesten to århundrer.

  Bysentrum i Royan skiller seg ut i kraft av sin arkitektur. Langs disse praktfulle strendene strekker seg imponerende 6.000 hektar med furuskog. En super sykkelsti krysser skogen og gir tilgang til strendene helt opp til Fytrårnet Phare de la Coubre. Her får vi også tid til et besøk. Piknik underveis og middag på egen hånd i kveld.

 • Dag 7: Royan-Talmont-Mortagne 43 km

  ør for Royan ved de høye kalkklippene ved enden av den store stranden, ligger Saint Georges de Didonne, en badeby ved munningen av Gironde. Litt lenger sør igjen er det en klippe som heter Vallières, med to fyr som ble bygget i 1900 med utsikt over den lille landsbyens havn. Disse to «fjellene» er fantastiske steder for sykling, med godt vedlikeholdte stier som tilbyr en suveren panoramautsikt over havet og kystlinjen. Piknik underveis. På veien stopper vi også for et besøk i de vakre grottene Les Grottes de Matata. Avslutningsmiddag med gruppa.

 • Dag 8: Avreise

  God tid til å utforske byen på egenhånd før flighten går.

Kart

Kontakt oss