Skip to main content

Landlige Skien

Vi klinker til igjen, vi - med et aldri så lite arrangement, men denne gangen i samarbeid med Mersmak i Skien! Helge (og resten av oliven-kontoret) har fått kroniske reise-abstinenser og savner å sykle i flott natur, forbi sjarmerende gårder, blomstrende hager og vakre omgivelser. 

Så hvorfor ikke gjøre det her i landlige Skien? Helge er jo lokalpatriot av rang og jaggu er det mange kriker og kroker i gode gamle Gjerpen som er undervurdert og verdt en dagsetappe på sykkel.

Vi starter ved Kapitelberget og ruller ned i Gjerpensdalen for så å vende styret nordover gjennom vår grønne dal og forbi Sneltvedt. Langs Børsesjø mimrer vi om svømmetimer fra 50-tallet, Åge Samuelsen-dåp med gitarspill, hesteveddeløp, skøytetider og fuglereservat m.m.

Vi skal holde oss ute i den gamle landkommunen på lite trafikkerte veier hele dagen og trår oss til Slettevannet med flere stopp underveis. Herfra snur vi syklene sørover med innlagt besøk på gamle ærverdige Tufte Søndre for orientering om gårdens kjøtt- og skinnproduksjon. Så svinger vi over Venstøphøgda og Ibsen Venstøp - gjennom tunet på gamle Altenburggården- og når Århus Gård for avsluttende Oliven-piknik (i kjent stil) i hagen her.

Så hiv deg på hjul - og bli med på en landlig sykkeltur i vakre Skien!

► Les også vårt blogginnlegg; En aktiv ferie er fortsatt mulig i år
Fulltekstsøk

Dagsprogram

  • Start: Kl. 09.00

    Vi starter ved Kapitelberget - over Løbergmyrene midt i Gjerpensdalen, inn på Sneltvedtveien som går over i Børsesjøveien med gårdsbesøk hos Jorunn Kjær og hennes kunstgalleri Blikk. Her blir det morgenforfriskninger som hører en lørdagsjuni til. Videre holder oss i østhellinga av Gjerpensdalen og som ender i Siljanveien.

  • Nordover midt på Semsmyrene (nordsiden av Børsesjø) opp langs Fjelldalsveien-Doksrødveien og nordover Holmsveien.

  • Vi sykler Holmsvei langs golfbanen til Foss gård og videre til Jønnevald.

  • Ned fra Jønnevald, Midtveis i Åshammerbakken inn på skogsbilvei til Slettevannet for eventuelt litt bading, litt drikke og snacks.

  • Ved veis ende: Ca. 17.00

    Fra Slettevannet inn på Stulenveien sydover via Luksefjellveien til Venstøp, Ibsen Venstøp til Århus gård for avslutningspiknik.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien