Skip to main content

Lanzarote mountainbike på egen hånd

Man sykler på hardpakket grusvei. God norsk sommer hele året, lite regn og vind, sykkelstier og variert landskap, veksling mellom kyst og innland, Småkupert. Ja, det må vel bli sykkelmoro av slikt! Øya skiller seg vesentlig ut fra de andre større kanariske øyer. Ikke minst takket være øyas egen universalkunstner og filantrop Cesar Martinique. Gjennom sitt kunstneriske vidd og sin politiske gjennomslagskraft reddet han øya fra masseturismen; intet bygg skulle bygges høyere enn øyas palmer, som viser seg å være ca 3 etasjer. Og slik har det blitt med få unntak. Turisme, kunst og natur går hånd i hånd takket være hans stilmessige arkitektur.

► Les også vårt blogginnlegg; Sykkeltur på egen hånd - Ja, hvordan fungerer det egentlig?
Fulltekstsøk

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat tur

Man sykler på fin, hardpakket grusvei. Man må gå av sykkelen av og til da det kan være vanskelige partier å sykle på. 

Priser

2023

Prisen for turen fra Kr 14 900,- per person fra 2 personer

* 7 netter på hotell, gjestehus og leiligheter med frokost   (To frokoster ikke inkludert)
* Velkomsmøte     
* Transfer til og fra flyplass
* Ferje til La Graciosa island
* 24 telefon assistanse
 * Baggasjetransfer
* Mountainbike med utstyr
* Gps pr gruppe

Ikke inkludert

 • Fly
 • Middager
 • Lunsj

 

Høysesongstillegg kr 1000 pr person: 

22 desember til 6 januar
10 til 17 april
1 juli til 31 august
 

 

 

Kr 2 600,- i enkeltromstillegg

Kr 1 900,- leie av elsykkel

Transport og fly

Fly er ikke inkludert i reisens grunnpris, men kan bestilles som et tillegg.

FLY:

Man kan fly med Tui som flyr hver lørdag i vinter, ellers fly Lufthansa hver torsdag fra Oslo.

Tui flyr fra Bergen hver mandag. 


Oliven Reiser tilbyr å booke din flyreise fra kr 5 200, -. Vi tar forbehold om ledige billetter.

 

Dagsprogram

 • Du finner roen på denne øya, takket være stillheten, atmosfæren, strendene og de små maleriske landsbyene innhyllet i fred. Og du blir fascinert av hva som gror her, ikke minst vindruene i månelandskapet, som gleder deg både formiddag og aften.

 • Dag 1: Ankomst Lanzarote flyplass-Costa Teguise

  Transfer 30 min til Costa Teguise, nordøst for flyplassen. En badeby med 4000 innbyggere, flotte strender og et av satsingsstedene for familievennlig turisme. Ti minutter med taxi til øyas hovedstad Arrecife, en livlig havneby med hyggelig gågater, sjøpromenade og grønne parker. Absolutt verd et besøk.

 • Dag 2: Costa Teguise-Orzola-La Graciosa35 km

  Nordover langs rolige veier og stier, få kilometer innafor østkysten.

  Første landsby er Guatiza med sine 800 innbyggere, de fleste tilknyttet jordbruk og turisme. Dette er kaktusbyen; et 3 km langt belte nord til vesle Mala med 1400 forskjellige typer kaktus. Fikenkaktus dominerer. Fra 1700 tallet har bl.a. fargestoffet karmin fra planten vært ettertraktet eksportvare. Til bl.a. kosmetikk, næringsmiddelindustrien, dagligvarehandelen, til og med rødfargen i drikken Campari. Cochinilla-museet presenterer dette unike kaktusproduktets historie.
  Deretter til Arrieta ved kysten og sin populære kritthvite strand. En liten tradisjonell fiskerlandsby med mye av sitt særpreg i behold. Her kan du besøke Aloe-Vera museet og lavagrottene Cueva de los Verdes, en av de lengste vulkanske tunneler i verden.
  Du ender opp i vesle Orzola på nordspissen, ved havet; hvitkalket med trange smug, et yndet sted pga sine fiskerestauranter, intime atmosfære og fjernt fra masseturisme.
  20 minutters båttur ut til La Graciosa. Her skal dere bo to netter

 • Dag 3: La Graciosa 30 km

  La Graciosa har 700 innbyggere og uberørt natur. Et obligatorisk dagsbesøk for å glemme verden utenfor, få en uvanlig sykkelopplevelse på stier og grusveier, ta maten, badet og solen på øygruppas vakreste strand. Vesle vakre hvite og blå Caleta de Sebo rammer inn den lokale landsbystranda og tilbyr utsøkte fiskemåltider. Sjarm, farger og naturskjønnhet.

 • Dag 4: La Graciosa -Caleta de Famara 43 km

  Dette er ukas «fjelltur». 650 høydemeter og et vakkert skue om vinteren; grønnkledd pyntet med et hav av palmer. I tillegg de vakreste landsbyene på øya. En svært så variert sykkeldag.
  Midt i Palmenes dal når vi søvnige Harria med sine 1000 innbyggere. En liten eventyrby, ja alene ankomstveien gjennom svingete fjellveier er enestående og eventyraktig. Casa Museo anbefales, tidligere hjemmet til den verdensberømte kunstneren Cesar Manrique. Midt Famaramassivet entrer du lille Los Valles, grunnlagt etter vulkanbruddet i 1730-36. Herfra fortsetter man å «ri» på åsryggen med utsikt over dalen, inntil Teguise tar deg imot. Midt på øya ligger denne perlen; med et fredet historisk sentrum og koloniale palasser, hovedstad inntil 1852.
  Herfra svinger vi ut mot havet til dagens mål; Caleta de Famara med 700 fastboende. Feriestedet for øybeboerne først og fremst. 5 km strand, lett bris og fersk fisk. Langt fra masseturismen.

 • Dag 5: Caleta de Famera-Yaiza 45 km

  Dette er dagen for lavalandskap, vulkanhistorie og spektakulær vindruedyrking. Unikt i sitt omfang og metode. Først til landsbyen Soo hvor bøndene gjennom tørrdyrking (fordampningsforsinkende metode) produserer mengder av løk, vannmelon og gresskar. Interessant! Så ruller du ut i nasjonalparken Timanfaya, et uforglemmelig landskap som blei dannet da 1/3 av øya blei rammet av det store utbruddet i tidsrommet 1730-36. Idet du passerer Mancha Blanca åpner ildfjellene, vulkankjeglene, de bizarre fjellformasjonene og de enorme lavadalene sin scene for deg. Uforandret siden 1736.
  I Geriadalen, som vi krysser på vei mot Yaiza, dyrkes lavadruene til øyas populære vin. Lavasteinene magasinerer nattlig fuktighet og steinmurer beskytter mot vind. Og dermed smakfulle røde og hvite i glasset. Vinmuseet Museo del vino Grifo i Masdache er verdt et besøk, samt et bodegabesøk på samme gården. El Grifo er Kanariøyenes eldste og Spanias tiende eldste vingård, fra 1775. Fortsatt håndplukker de druer på vinstokker fra 1800-tallet. Dalen har et utvalg av vingårder å besøke. Dagens mål Yaiza ønsker deg velkommen.

 • Dag 6: Yaiza-Yaiza 30 km

  Yaiza er en malerisk liten perle, beliggende mellom to fjellrygger. Det ekte og tradisjonelle Lanzarote. En mønsterby reint arkitektonisk; hvite og grønne hus, palmestrødde smågater og en fredelig atmosfære, samt det enestående landskapet rundt. To år er den kåret til Spanias vakreste landsby. Dagens rundtur tar for seg sørvestkysten. Først ut til Salinas de Janubio, hvor vulkanutbruddet i 1730 har formet en lagune velegnet til saltutvinning. I dag markedføres saltet som Flor del Sal og er Kanariøyenes største.
  Videre til Los Hervideros, et yndet sted for fotografer å ta inn naturens kraft; hvor hav møter lavaklippene. Få km lenger nord ligger lille sjarmerende El Golfo, en liten lagunelandsby hvor mange tar sin hvil og et godt fiskemåltid. Stedet trekker også folk til sin grønne vulkanlagune Charco de los Clicos. Noen stigninger gjennom innlandet opp til hotellet i Yaiza for natt nr 2.

 • Dag 7: Yaiza-Costa Tegiuse 40 km

  Ut til østkysten for å sykle den mest befolkede delen av øya opp til startstedet Costa Teguise. På rolige veier og mest sykkelstier uten trafikk. Vi passerer fredelige Playa Quemada med sin svarte sand og et par tapasbarer. Et par km seinere gjennom luksusstedet Puerto Calero med sin yachthavn og luksusvillaer og tallrike restauranter ved havna. En stor kontrast til det du har sett så langt. Deretter gjennom det mest kjente og eldste feriestedet; Puerto del Carmen. På 60-tallet var dette fiskerlandsbyen La Tinosa, som det står noe igjen av i havna. I dag en by med ferieleiligheter og mindre hoteller, som rommer tusenvis av turister.
  Videre til hovedstaden Arrecife, hvor nesten halvparten av øyas innbyggere bor (ca 60000). Dette er ingen turistby, men en by med et kanarisk hverdagsliv. Opprinnelig fra 1400-tallet, en tidligere fiskelandsby og hovedstad fra 1852 med ei populær bystrand, strandpromenade og lun havn, samt gågate med tallrike vannhull og restauranter. 10 km til siste hotellet i Costa Teguise.

 • Dag 8: Transfer flyplass.

  Avreise. Buss til Lanzarote flyplass.
  Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien