Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Makedonia – Nyhet 2019!

Sykkeltur i Makedonia.

Makedonia er fortsatt et av Europas siste uoppdagede områder, og sentralt plassert på Balkan.  Landet er et kryss mellom øst og vest, kristendom og islam, en smeltedigel av sivilisasjoner, som gjenspeiler seg i dets kultur og livsstil selv i dag. I løpet av dette eventyret på sykkel, vil du oppleve noen av Makedonias gjemte områder som Vodno, Matka, Krusevo, Demir Hisar, Prespa, samt besøke den vakre og livlige byen Ohrid som er UNESCO beskyttet. Under reisen vil du smake på lokal mat som er typisk for hvert områdeog møte hyggelig lokalbefolkning i autentiske landsbyer.  Kombinert med lokale delikatesser, førsteklasses raki og vin fra Ohrid vinregionen ønsker vi deg velkommen til Makedonia!

Programmet dag for dag

Dag 1: Ankomst Skopje

Ankomst og kort transfer til hotellet sentralt i Skopje.  Etter innsjekk arrangeres det guidet spasertur i sentrum. Vi besøker bl.a «Den gamle Bazaar», Skopje fort, og det «nye sentrum».  Velkomstmiddag serveres på lokal restaurant. 

Dag 2: Vodno – Matka – Krusevo – 20 km eller 28 km.

Frokost og tidlig start denne dagen. Transfer til Vodno fjellet hvorfra vi fortsetter til klosteret St. Pantelejmon i landsbyen Nerezi, en av de mest berømte middelalderske klostrene i Makedonia. De som ønsker å sykle mer denne dagen starter tidligere og møter gruppa på Vodno fjellet. Kaffe og snackstopp på Ethno-komplekset “Makedonsk Village” i Nerezi.. Derfra fortsetter vi sykling til Matka-canyon.  En kort båttur langs en vakker innsjøtil grotten Vrelo.  Deretter går vi av båten for pikniklunsj i vakre omgivelser inne i canyonen.
På ettermiddagen blir det transfer til byen Krusevo for middag og overnatting.

Dag 3 Krusevo til Bitola / Heraclea Lyncestis – 54 km

Etter frokost og utsjekking blir det sightseeing i byen Krusevo.
Dagens sykkeltur tar oss rundt Pelagonia-sletten, den største i Makedonia. Vi starter med å sykle fra hotellet i Krusevo, via Demir Hisar, og avslutter i byen Bitola. Syklingen foregår i vakkert landskap, og gjennom hyggelige landsbyer. Kaffestopp i Demir Hisar. Videre til Heraclea Lyncestis, den gamle makedonske byen som ble funnet av Philip II av Makedonia (far til Alexander) i midten av det 4. århundre f.Kr. De fleste av de avdekkede gjenstander som kan ses i Heraclea Lyncestis i dag er fra romersk og tidlig kristen periode.  Deretter setter vi syklene på bussen og busser til Dihovo, en liten landsby som ligger ved foten av Mt Pelister. Her får vi innføring i bienes hemmelige verden av Blagoj og Naco.  Smaksprøver og muligheter for kjøp av lokal honning.  Etterpå blir det tradisjonell hjemmelaget lunsj på gården deres. Alle ingrediensene er organiske og kommer fra familiens egne private hager.

Videre til den hyggelige byen Bitola hvor vi har ettermiddagen på egenhånd. Mulighet for guidet spasertur i det historiske sentrum. Middag på egenhånd,guiden anbefaler gjerne restaurant.

Dag 4: Pelagonija – Prespa –  Brajcino – 50 km

Etter frokost og utsjekking sykler vi fra Bitola til landsbyen Brajcino, som ligger nær den østlige kysten av Prespa-innsjøen. Turen går langs en gammel vei via landsbyene Kazhani, Podmocani og Slivnica, og før vi er fremme i landsbyen Brajcino. Underveis stopper vi i landsbyen Podmocani, hvor vi besøker et unikt etnografisk museum og har kaffepause.  Deretter blir det lunsj i landsbyen Slivnica, hvor det også er mulighet for et bad hvis man ønsker, før man fortsetter til Brajcino. Den hevdes å være det første økoturisme-initiativet i Makedonia oger uberørt og pittoresk, ved kanten av Pelister National Park. Den idylliske beliggenheten er langt unna byens travle liv, og har utsikt over innsjøen Prespa. Tid på egenhånd før gruppa samles til middag på kvelden.

Dag 5: Brajcino/Bitola – Eplegården i Prespa – Stenje – 48 km

I dag sykler vi langs sjøen Prespaog avslutter sykkelturen i fiskelandsbyen Stenje.
Underveis blir det lunsj i eplehagen til enlokal familie i landsbyen Carev Dvor. Vi vil også få smake på de berømte Prespa-eplene og andre forskjellige epleretter.
Deretter på sykkel til fiskerlandsbyen Stenje hvor vi har tid til å kose oss på den lokale stranden, bade eller nyte den vakre utsikten over Pelister nasjonalpark.
Transfer fra Stenje til Ohrid sent på ettermiddagen. Tid til å slappe av før middag finner sted på en liten familie restaurant i gamlebyen, eid og drevet av Kanevche-fiskernes familie som bor ved innsjøen.

Dag 6: Ohrid 

Morgenvandring og sightseeing i gamlebyen i Ohrid.
Samuels fort, Sofia kirken og det gamle teatret vil være noen historiske høydepunkter. Mulighet for båttur på den vakre Ohridsjøen for de som ønsker (ikke inkludert)
Vi vil også besøke lokale håndverkere i Ohrids gamle basar, som stolt viser frem hva de lager. Lunsj på egenhånd og god tid til å utforske byen. Før middag vil vi besøke en liten vinkjeller i gamlebyen, hvor vi vil smake på et utvalg av lokale druesorter, før vi drar til landsbyen Kuratica hvor vi nyter gjestfriheten til den lokale bonden Goran og hans familie.  De arrangerer middag for oss, samt smak av egenprodusert Raki laget av spesielle urter fra denne regionen.  Hvis vi er heldige, underholder Goran oss med litt musikk også.

Dag 7: Langs Ohridsjøen– 30 km

I dag sykler vi langs Ohridsjøen og nyter den flotte utsikten og det vakre landskapet.
Vi gjør et kaffestopp og besøker museum «Bay of Bones».  Videre til klosteret St. Naum som ligger nær grensen til Albania.  Vi tar båt til landsbyen Trpejca hvor lunsj arrangeres på Nikolas restaurant like i vannkanten. Mulighet for å slappe av ved stranden før transfer og retur til Skopje.  Avskjedsmiddag i det bohemske distrikt av Skopje.

Dag 8 Avreise Skopje

Utsjekk og transfer til flyplassen.

Priser og betingelser

Priser for 2019 er ikke klare enda, men meld dere gjerne på med forbehold til pris er satt.

Fly

Bagasje:

Flyselskapene opererer ofte med ulike bagasjeregler. Se nedenfor hva som gjelder for din tur.

Austrian Airlines

  • 1 stk. innsjekket bagasje: maks. totalvekt 23 kg
  • 1 stk. håndbagasje maks. 55x40x23 cm
  • Maks. total vekt håndbagasje: 8 kg

OS 332  16JUN  OSLO WIEN                                       0645 0910

OS 779  16JUN  WIEN SKOPJE                                   1010 1145

OS 810  23JUN  THESSALONIKI WIEN                   1600 1655

OS 331  23JUN  WIEN OSLO                                        2030 2250

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Se våre gruppeturer her
Kart