Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Montepulciano

Montepulciano ligger sydøst i Toscana, i Siena-regionen. Byen ligger på en kalksteinshøyde og er omringet av gamle bymurer. Området har lange tradisjoner for produksjon av rødvin av høy kvalitet – som Vino Nobile di Montepulciano. Agriturismo Nobile ligger snaue to kilometer unna det historiske senteret i Montepulciano – fra gården kan du beundre utsikten til byen, Trasimenosjøen og fjellene Umbro-Marche Appenninene. 

Dag for dag

Dag 1: Montepulciano 

Innsjekk på Agriturismo Nobile. Mulighet for transfer til byen med ettermiddagsvandring og middag her. 

 

Dag 2: NobilePienzaNobile, 45 km 

Fra Nobile til San Quirico d’Orcia; en enklave på toppen av en ås, full av palasser, hus i pastellfarger, torg og brosteinsgater. Byen var tidligere et stoppested på pilegrimsruten Via Francigena mellom Roma og Nord-Europa. Anbefaler lunsj her. Videre til Pienza, fødestedet til pave Pius II og vernet av UNESCO for sin flotte renessansearkitektur. Retur Nobile. 

 

Dag 3: NobileTrequandaNobile, 42 km 

Til lille sjarmerende Trequanda, beliggende mellom skog og vinmarker, og på en høyde 462 meter over havet. Byen domineres av Piazza Giribaldi og kan by på flere historiske skatter, som f.eks den romansk kirken. Stikk innom bakeren, kjøp det berømte brødet og nyt med en smakfull ekstra virgin olivenolje. Cinta Senese-skinke og Pecorini-ost er heller ikke å forakte… 

 

Dag 4: NobileTrasimenosjøenNobile, 35 km 

Trasimenosjøen er Italias fjerde største sjø. Området rundt har alltid vært bebodd, og i år 217 f.Kr. utspilte det seg et stort slag på sjøen mellom Hannibals styrker og de romerske styrker, tilhørende Gaio Flamino. Her kan du oppleve uberørt natur, og de fleste byene rundt sjøen byr på en rekke kulturelle og historiske severdigheter. Transfer tilbake til Nobile. 

 

Dag 5: Hjemreise 

Priser og betingelser 2018

Pris på sykkelturen:

Fra 2 personer kr 6 800,- per person 

Enkeltromstillegg kr 1 300,- 

Prisen inkludert:

  • 4 netter på hotell m/ frokost
  • sykkel m/utstyr
  • GPS og rutebeskrivelse
  • telefonassistanse  

Ikke inkludert: Fly, transfer og turistskatt   

Valgfri ankomstdag 

Løypekategori: Moderat 

Se våre gruppeturer her
Kart