Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Nicaragua-Costa Rica

Sykkeltur i Nicaragua og Costa Rica.

Mellom-Amerika har vi lengtet etter lenge. Endelig fant vi den rette partneren. Landa hadde vi forlengst peilet inn. Her er det trygt, vakkert, interessant og lettsyklet. Nicaragua med en historie, både gammel og ny, som fenger de fleste; Spanske conquistadorer, Sandino, Somoza, Contras og Sandinistene. Perler av kolonibyer som Granada og Leon. Innsjøer, vulkaner og tilnærmet ubesudlet Stillehavskyst. Costa Rica med sin naturrikdom, større velstand og ei kyststripe så inderlig vakker; vel bevart, velholdt og verdsatt av sine egne. Du søker ikke byene i Costa Rica, men landskapet og havet. Skulle rum og sigarer smake etter dagens dont, vet man også å produsere det – i begge land. Alt nytes på våre vakre koloniale hoteller i Nicaragua, og overnattingsstedene i Costa Rica med sin beliggenhet og standard vil du minnes med glede.

Turen 20.11-02.12 2018 er kansellert grunnet den politiske situasjonen i Nicaragua.

Programmet dag for dag

Dag 1: Fly Oslo-Managua, Nicaragua.

Transfer  til Leon. En av de første spanske kolonibyer, vakker i sin arkitektur og sin beliggenhet. Overnatting på Hotel El Convento.

Dag 2: Leon-Hervideros-Momotombovulkanen-Managuasjøen-Leon, 45 km.

Transfer ut til vulkanområdene. I San Jacinto vandrer vi litt rundt blant de små kokegrytene i landsbyen. Landsbyungene forklarer og viser oss gjerne de vulkanske attraksjonene. Deretter sykler vi til Momotombo. Her, ved foten av vulkanen lå det opprinnelige Leon, forlatt i 1609. Videre ned til den nest største innsjøen Xolotlan, med utsikt til vulkanen. Transfer tilbake til Leon for  overnatting.

Dag 3: Leon-Santa Rita-Villa Carlos-Masachapa-Pochomil Viejo, 50 km.

En times transfer til Santa Rita hvor dagens sykkeltur starter. Vi sykler fra innlandet ut mot havet. Fra Santa Rita gjennom vesle Villa Carlos og videre gjennom sukkerlandskap og bølgende åslandskap ut til strender med både rustikk og velpleid turistinfrastruktur. Til Masachapa og Pochomilstranda som er kåret til en av de fineste strendene i Nicaragua. Overstrødd med fin hvit sand og deilig krystallklart vann. Her blir det lunsj og bademuligheter. Deretter ca to timers transfer til Granada og hotell Le Rouge.

Dag 4: Granada.

Ingen sykkel i dag men en fornøyelig buss-sightseeing gjennom flere av de idylliske små landsbyene over Granada; Catarina, Niquinohomo, Masatepe, San Marcos, La Concepcion, Ticuantepe. Det såkalte «La Meseta de los Pueblos» i den vesle regionen Masaya. Området representerer sterke kulturelle manifestasjoner, særlig håndverk og folklore. Her gjør vi flere interessante stopp, ikke minst til keramikeren som jobber 100% førcolombiansk og produserer uvanlig vakker design. Lunsj på lokal restaurant. Masaya vulkanpark og lagune elskes av nicaraguanerne. Nasjonalhelten Augusto Sandino troner i hjembyen Niquinohomo. La Catarina bugner av lokal skaperkraft og frister til handel på det fargerike markedet. Tilbake til Granada for overnatting.

Dag 5: Granada-Jinotepe-Dolores-Diriamba-La Boquita-Huehute- Granada, 45 km.

45 min transfer opp til Jinotepe. Vi starter rolig gjennom de 3 små landsbyene, stopper i Diriamba før vi begynner å rulle 30 km nedover mot Stillehavet. Vi kan gjøre en liten stopp midtveis i La Trinidad før vi når La Boquita, et lite eventyr for bading og strandvandring. Flotte strender og restauranter styrt av de statlige turistmyndigheter. Noen gode timer i sol eller skygge. Strandlunsjen bør smake her. På sykkel de siste km gjennom Caceres til Huehute eller Veracruz hvor veien stopper i havet. Bussen hjem til hotellet i Granada.

Dag 6: Granada-Ochomogo- Playa Pan de Azucar, 45 km.

Fra Granada ca 45 min transfer til sykkelstart, og derfra inn i det mest autentiske landskapet du kan forestille deg. Vi ruller gjennom små jordbrukssamfunn som lever sine liv så fjernt fra vår hverdag som overhodet mulig. Ufattelig mange inntrykk og ikke minst motiver for kameraet. Vakkert, rikt, fattig, overveldende og minnerikt. Vi nærmer oss kysten, bader, lunsjer og busser videre inn i Costa Rica. på Playa Pan de Azucar i provinsen Guanacaste nordvest i Costa Rica, sjekker vi inn på hotell ved havet. Turkisgrønt hav, tropisk vegetasjon og småbukter av hvite strender.

Dag 7:  Playa Pan de Azucar- Tamarindo – Playa Pan de Azucar, 50 km.

Sydover langs Nicoyahalvøya i variert landskap mot Tamarindo. På og uten asfalt. Først til Flamingostrendene, en av Mellom-Amerikas vakreste kystdestinasjoner. Med de hvite strendene, blåfargen i havet, vegetasjonen og muligheten for all slags aktiviteter valgte sogar Liz Taylor stedet for en av sine boliger.

Dag 8: Playa  Pan de Azucar – Junquillal – Playa Carillo, 45 km.

Vi starter dagen med en drøy times transfer til Santa Barbara. Vi sykler fra innlandet ut mot havet. På sykkel gjennom vakker natur, på landsbygda og gjennom små landsbyer.  Lunsj i vesle Veintisiete de Abril. Gjennom Rio Seco til havet og Playa Junquillal. Videre til hotell La Leyenda i transferbussen. Hotellet som ligger i irrgrønne omgivelser over stranda preges av stillhet, komfort og velbehag. Stranda Playa Carillo er sjeldent vakker. Mellom stranda og hotellet ligger bittelille Carillo by.

Dag 9: Playa Carillo- Nicoya-Buenavista- Playa Carillo, 50km.

Du har valget; om du vil nyte dagen på stranda og ved hotellets herlige basseng, eller sykle fra innenlandsbyen Nicoya via Belen ut til Garza-stranda for strandlunsj og bad. En blanding av asfaltveier og landsens småveier. Ettermiddagen på stranda og kort busstur til hotellet.

Dag 10: Playa Carillo – Nasjonalparken vulkan Arenal- Muelle San Carlos

Med buss til det mest kjente vulkanområdet på Costa Rica; nasjonalparken Arenal Vulacano og byen La Fortuna. Et par timers vandring nær vulkanen og lagunen under. Et fruktbart område med spennende flora og fauna . Apekatter og tucaner er vanlige syn her. Deretter ei runde i La Fortuna, byen som har blitt en turistmagnet takket være utbruddet i 1968. Før det var den kun kjent for sitt varierte jordbruk. Transfer til hotellet i Muelle de San Carlos.

Dag 11: Muelle San Carlos- San Jose

Vi ender i hovedstaden San Jose i dag. Først tar vi med oss landets mest kjente tilgjengelige vulkankrater Poas, rett nord for sentrum, etterpå Doka kaffeplantasje like i nærheten. Poas er et mektig symbol på de geotermiske kreftene som formet Costa Rica. Vi får et svært godt inntrykk av dette fra scenen over det levende krateret. Lunsj underveis. Langs åssiden av krateret gror kaffebønnene villig og Doka inviterer til omvisning, kjøp og smak på plantasjen. Videre til hotell Palma Real for  overnatting.

Dag 12:

Etter frokost blir det guidet tur i San Jose hvor vi blant annet skal besøke Gullmuseet. Lunsj underveis og transfer til flyplass.

Dag 13:

Ankomst Norge

 

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

kr 34 900,-

kr 3 800,- i enkeltromstillegg

 

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo- Managua ( Nicaragua)
 • Fly San Jose ( Costa Rica) – Oslo
 • 11 overnattinger på gode mellomklassehotell med frokost.
 • Godt og vel halvpensjon.
 • Olivenguide og engelsktalende guide
 • Sykkelmekaniker med egen buss
 • Innganger/omvisninger som i program
 • Følgebuss under hele turen
 • Frakt av bagasje
 • Sykkel med sideveske

Ikke inkludert

 • Hjelm
 • Drikke til maten
 • Evt. flyplassavgift Costa Rica (29USD)
 • Tips

 

Ta kontakt med det lokale vaksinekontoret for råd om vaksine.

Se også her: http://vaksine1.no/

Fly

 

 

 

Se våre gruppeturer her
Kart