Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Nord Burgund – Frankrike

Firmatur i Frankrike – Nord Burgund

Burgund; et område med mye stor kunst hvor man lever det gode livet – idyllisk og fredfullt. I løpet av sykkelturen besøker dere flotte klostre, fantastiske slott, middelalderlandsbyer og festningsbelagte byer. Chablis og Auxerrois vinmarker omringer dere. Turen gir anledning til å oppdage noen av Nord Burgunds viktigste skatter og nyte gode lokale spesialiteter.

Programmet dag for dag

Dag 1: Paris – Auxerre

Transfer fra flyplassen i Paris til Auxerre. Vi anbefaler Norwegian til Orly på grunn av kortere transfer. Velkomstdrink og informasjon om programmet for turen. Middag på restaurant og overnatting på hyggelig hotell som ligger rett ved sentrum.

Dag 2: Auxerre – Chablis 37 km

Frokost på hotellet, før dere starter dagen med en guidet rundtur i kunst- og historiebyen, Auxerre. Katedralen i elegant gotiske stil og klosteret St. Abbey, et nesten intakt kloster med graven fra 900-tallet, og en av de eldste veggmalerier oppdaget i Frankrike.

Så starter dagens sykkeletappe fra Auxerre gjennom små franske landsbyer og jordbruksområder. Pikniklunsj med franske lokale spesialiteter ved Cistercienser klosteret i Pontigny, det største og ett av de flotteste klostrene i Frankrike. Munkene her var de første til å perfeksjonere produksjonen av Chablisvinen. Videre gjennom de små vinproduserende landsbyene Villy og Poinchy fram til Chablis. Vi smaker på vinen i en av de lokale vinkjellerne. Dere sjekker inn på hotellet og nyter middagen på en sjarmerende restaurant rett ved hotellet. Mulig å reservere bord på Michelin restaurant mot et tillegg på kr. 500,- pr person.

Dag 3: Chablis – Auxerre 36 km

Dere forlater Chablis gjennom vinmarker og kjente vinproduserende landsbyer. Vinsmaking i en underjordisk grotte, vinkjelleren Cave of Bailly. Her smaker vi på den berømte Cremant de Bourgogne. Etter en deilig pikniklunsj, sykler dere gjennom praktfull natur langs Nivernais kanalen tilbake til Auxerre. Middag på hyggelig restaurant.

Dag 4: Auxerre – Paris

Avreise til flyplassen i Paris.

 

Priser og betingelser

Pris for firmaturen

kr 8 300,- pr person i dobbeltrom fra 10 personer 

kr 1 100,- i enkeltromstillegg

 

Endelig pris vil være avhengig av hotellvalg, ledig kapasitet og valg av restauranter.

 

Prisen inkluderer

  • Transfer til og fra flyplassen Orly i Paris (tillegg for ankomst Charles de Gaulle kr 360 pr person)
  • 3 overnattinger m/frokost, to i Auxerre og en natt i Chablis
  • 2 pikniklunsjer m/vin og vann
  • 3 middager m/vin og vann
  • 3 vinsmakinger
  • Bagasjetransport
  • Sykkel m/utstyr
  • Olivenguide

 

Ikke inkludert

  • Flyreisen

 

 Programmet kan endres etter ønske og Paris kan inkluderes.

 

HELÅRSTURKALENDER
Kart