Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Novigrad

Sykkeltur i Kroatia; Novigrad.

Vi bor på Hotel Castrum Novum hele uken, og blir kjent med den hyggelige fiskelandsbyen Novigrad. Hotellet ligger rett i vannkanten, og foran ruver de kraftfulle Velebit fjellene. Novigrad, okkupert og ødelagt av Serberne under siste krig på 90 tallet, fremstår idag som en idyllisk liten by.  Novigraderne møter deg gjestfritt med sin hilsen på kroatisk «dobor dan!». Paklenica, Plitvice, Krka, Kornati er nasjonalparker som ligger nær Novigrad. Det gjør også den livlige byen Zadar og den nydelige øya Pag.

 

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo – Split – Novigrad

Ankomst Split flyplass og transfer til Novigrad. Vi stopper først ved utsiktspunktet over byen for en hyggelig velkomst og litt informasjon. Deretter sjekker vi inn på hotellet hvor det blir det tid til å slappe av og nyte den fantastiske utsikten over bukten og fjellet Velebit. Om kvelden spiser vi middag på hotellet og får informasjon om programmet for uken.

Dag 2: Novigrad – Paljuv – Smilcic – Pridraga – Novigrad ca. 25 km

Frokost på hotellet før vi møter sykkelguiden. Justering av sykler før vi starter turen gjennom Novigrad, opp bakken sørøstover gjennom hyggelige landsbyer. I Pridraga får vi servert lunsj hos en lokal familie og etterpå sykler vi mot den berømte olivengården til lege Ivicas Vlatkovic. Han har vunnet det det går an å vinne av nasjonale og internasjonale konkurranser for sin olivenolje. Vi smaker på oljen før vi sykler tilbake mot Novigrad hvor vi besøker festningen Fortica fra 1300 tallet. Historien sier at navnet Novigrad stammer fra Castrum Novum. I denne castrum (festningstårn)ble den ungarske (opprinnelig bosnisk) dronning Elisabeth Kotromanic holdt fanget. Middag på tavernaen Pece i Vinjerac, ca. 20 minutter å kjøre fra Novigrad.

Dag 3: Velebit naturpark og Krupa; Obrovac – Krupa elven – Muskovci, ca. 40km

Frokost før vi møter guiden og kjører til utgangspunktet. Vi starter sykkeldagen på en høyde over byen Obrovac. Deretter til landsbyen Golubic hvor vi spaserer ned til elven Krupa (ca. 1 t. gange). Så på sykkel ned til dalen hvor vi besøker klosteret som ble bygget i 1317 av munker fra Bosnia med donasjon fra den serbiske kongen Milutin. Klosteret ligger på sørsiden av Velebitfjellet, halveis mellom byene Obrovac og Knin, og er det eldste ortodokse klosteret i Kroatia. Her finner vi vakre fresker, samt en verdifull samling av ikoner. Lett pikniklunsj ved klosteret før vi fortsetter på sykkel til landsbyene Zegar og Muskovci. Fra Muskovci kjører vi tilbake til Novigrad. Middag på hotellet.

Dag 4: Dagen til fri disposisjon 

Denne dagen kan dere disponere som dere ønsker. Slapp av på hotellet eller bli med på en av de guidede turene som vil bli foreslått. Vi gjør oppmerksom på at utflukter/guidede turer denne dagen ikke er inkludert i prisen. Kun frokost inkludert denne dagen.

Dag 5: Novigrad – Smilcic – Korlet – Zagrad – Nadin – Novigrad, ca. 35 km

Vi møter guiden etter frokost og starter dagens sykkeltur fra hotellet. På små veier og gjennom jordbrukslandskap med fjellene i bakgrunnen sykler vi til Skaulj vingård for vinsmaking og lunsj. www.vinarija-skaulj.hr

Landsbyen Nadin er det stedet hvor det produseres mest økologisk i Kroatia. Totalt er det 300 hektar med økologisk vinproduksjon i Kroatia, og 100 av dem er i Zadarområdet, derav 80 i Nadin. Skaulj vingård har vunnet en rekke priser og er en meget anerkjent økologisk vinprodusent. Hver flaske har ECO sertifikat fordi de er produsert i samsvar med de strengeste normer for økologisk produksjon. Valgfritt om man vil sykle eller kjøre med tilbake til hotellet.

Vi slapper av før vi drar til Zadar og spiser middag på restaurant Giardin.

Dag 6: Krka nasjonalpark: Kistanje – Devarske – Ivosevci – Bogatic ca. 40 km

I dag kjører vi til sykkelstart etter frokost. Avreise fra hotellet kl. 9.00.

Nasjonalparken Krka er 42 kvadratkilometer stor og kjent for elven Krka med sine fossefall og sjøer. Et populært område for turgåere. Vi starter sykkelturen i Devrske, og stopper i Ivosevci for å se Majnolovacki dask og Burjum, restene etter den romerske militærleiren og akvedukten, før vi fortsetter sykkelturen til landsbyen Bogatic.

Vi besøker familien Galic og spiser lunsj i hyggelig omgivelser. Noen hundre meter fra gården til familien Galic ligger grotten Ozidana Pecina, på toppen av kanyon Roski dask. Et forhistorisk område hvor arkeologisk forskning har funnet spor etter neolittiske kulturer og kulturer fra tidlig bronsealder. Vi besøker området og de som ønsker kan gå de 600 trappene ned til elven og fossefallene.

Transfer til Novigrad, en liten hyggelig kystby i Dalmatia.

Sen ettermiddag kjører vi tilbake til Novigrad med bil. Tid til et bad før middag på hotellet.

Dag 7: Pag: Miskovci – Povljana – Gorica –  Simuni – Mandre – Kolan, ca. 40 km

I dag går turen til den vakre øya Pag etter frokost. Vi møtes kl. 09.00 for å kjøre til Miskovci hvor sykkelturen starter. På rolige veier blant beitende sauer og fuglereservater til landsbyene Povljan, Velo Malo Blato, Gorica og videre til Pag by.

Vi besøker byen og museet for salt. Piknik før vi kjører til Simuni for neste sykkeletappe. Nå går turen til småbyene Mandre og til Kolan. På Gligora ostefabrikk får vi guidet besøk og ostesmaking.   Den berømte Pagosten «Paski Sir» er produsert utelukkende fra sauer som beiter på øya Pag. Paski Sir er et beskyttet produkt og har mottatt en rekke priser og utmerkelser. Vi kjører tilbake til Novigrad hvor vi har litt ledig tid til for eksempel et bad før middag.

Dag 8: Novigrad – Split

Frokost før vi sjekker ut fra hotellet for transfer til Split.

Priser og betingelser 2017

Pris for sykkelturen

kr 15 900,-

kr 13 900,- uten fly

kr 1 500,- i enkeltromstillegg

kr 1 100,- leie av El-sykkel

 

Prisen inkluderer

  • Fly t/r Oslo-Split
  • Transfer fra/til flyplass
  • 7 overnattinger m/frokost på Hotel Castrum Novum
  • 6 middager med vin/vann
  • 5 piknik/lunsjer med vin/vann
  • 1 vinsmaking
  • 1 ostesmaking Gligora Dairy
  • Guide
  • Følgebil
  • Sykkel m/hjelm

Moderat løype, for mer informasjon om løpekategorier – klikk her

Mulighet for leie av EL-sykkel mot et tillegg i pris

Fly

Norwegian

  • 1 stk. innsjekket bagasje: maks. totalvekt 20 kg
  • 1 stk. håndbagasje: maks. 55x40x23 cm
  • 1 liten ekstra eiendel: maks. 25x33x20 cm
  • Maks. total vekt: 10 kg

Novigrad 09.09-16.09.2017

Vi flyr med Norwegian t/r.

DY1990 09SEP OSLSPU    0710 1000

DY1991 16SEP  SPUOSL   1040 1330

 

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

Se våre gruppeturer her

Kart

Hovedstad: Zagreb
Språk: Kroatisk
Valuta: Kuna
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 4,5 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Vann fra spring, men helst fra flaske
Religion: Katolisisme
Strøm: 220 V