Skip to main content

Oliven Reiser + Safran Tours = Bon voyage!

Noen forhold tar slutt, og noen forhold blir til! Det har vi sikkert alle erfart, og da er det ekstra gledelig å kunne opplyse om vår nye samarbeidspartner i Frankrike – nemlig Safran Tours. Thomas og Christine (fra kontoret) hilste på Safran på Cycle Summit i Danmark, høsten 2019. Om det ikke var kjærlighet ved første blikk, var det ikke langt unna. Når vi senere på året ble invitert ned til denne familiebedriften, 114 km. sør for Lyon, var vi raske med å takke JA.

   

Safran er en reisearrangør som spesialiserer seg på oppdagelsesferier som knytter sammen mat, natur og kultur. Målet til Safran er å utvikle en form for turisme som respekterer mennesker og deres miljø. Langt fra den konvensjonelle turistindustrien tilbyr de kundene (og oss) en smak av det virkelige livet på de stedene de besøker og menneskene de treffer underveis. Og dette bør de være flinke på – de bor jo der!

Safran ble opprettet i 1993 og flyttet inn i en tidligere papirfabrikk i landsbyen Mirabel et Blacons i hjertet av Drôme-dalen. Lokalene deres ligger i et område mellom kalksteinsklippene i Vercors naturpark og kystlinjen i Cévennes. Dette er et område med frodige enger, lavendelfelt, vakker skog og Provences forbløffende lys.

Safran Tours ble satt opp rundt enkle verdier, med respekt for mennesker og deres omgivelser og miljø.

 

Grunnleggeren Hervé og hans sønn Yvann, holder tradisjonene ved like.

"For 25 år siden lanserte jeg Safran, men i dag føles det fortsatt som om eventyret nettopp har begynt!"

Fra starten var målet til Hervé å skape en ny type turopplevelse. En som korresponderte med både de menneskelige og miljømessige behov. Han jobbet spesielt mot høytidene utenom sesongen, noe som inspirerte til deres valg av navn – nemlig Safran. Safran, er en krokusblomst som blomstrer fra høst til vår. For Hervé og Yvann liker at de besøkende kommer seg litt utenfor allfarvei, fremfor de storslagne, vrimlende sightseeingattraksjonene i Frankrike.

Opplev ferien din i egen rytme, og bestem hva du vil se og gjøre! Det er selve essensen av en ferie.

 

Så gikk tankene videre, hvorfor ikke utvide rammene? Som på en «vanlig» turferie der bagasjen din blir tatt hånd om, kunne de levere de samme tjenestene til syklister- og vandrere. De tok et bredere synspunkt, og innså at hver vakre region i Frankrike hadde muligheter for dette konseptet. Som på hver bakketopp, langt borte, er det en ny horisont. Mulighetene virker uendelige -sier Hervé.

"Pappa ga meg en smakebit på hva som er ekte og autentisk i det å oppdage noe nytt. Og det er nettopp det Safran handler om – for det er en utfordring for fremtiden det å holde det slik, i en verden hvor ting går så fort og ofte kan virke litt overfladisk!" 
 

I motsetning til de store gigantene i turistindustrien er Safran fortsatt et lite, men sammensveiset og vennlige firma. Størrelsen stopper dem ikke fra å være en effektiv og profesjonell samarbeidspartner! På kontoret er de syv svært hyggelige personer som gleder seg stort til å jobbe med oss i Oliven Reiser – og ikke minst, til å ta i mot norske syklister på ferie. 


Skrevet og redigert av: Thomas Solbakken, Hervé og Yvann 
Deler av tekst oversatt fra safrantours.com

Fulltekstsøk
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Holbergsgate 14
3717 Skien
Norway