Oliven Reiser har 8 dedikerte ansatte, og vi holder hus i den tradisjonsrike handelsbyen, Skien. Når vi ikke har piknik, jobber Camilla, Tonje, Christine, Marit, Vibeke, Helge, Thomas og enda en Thomas for at dere skal få en best mulig opplevelse på tur med oss.

Hva er Olivenopplevelsen? Jo, Olivenopplevelsen…

…skal være noe unikt. Vårt mål er å gi deg noe som du ikke ville fått oppleve uten oss. Noe liten eller stort.

…skal være personlig. Vi vil du skal kjenne på den ekte gjestfriheten. Både hos oss og dit du kommer. Fra alle de som vil ta deg imot og vise deg det de er stolte av.

…skal være kvalitet. I hvert ledd. Fra du bestiller, til du sykler eller vandrer, til du spiser, til du drikker, til du sover, til du sitter tilbake med de gode minnene.

…skal være bærekraftig. Vi tar vare på miljøet og gir tilbake til de mennesker som deler sin verden med oss. Lokale produsenter og lokalsamfunn er våre viktigste samarbeidspartnere, og vi tar vare på hverandre.

…skal være ekte og annerledes

Les mer om våre reiseledere

INFORMASJON

Oliven Reiser AS

Holbergsgate 14

3717 Skien

Tel. +47 35 50 27 30

[email protected]

Pass

Sjekk at passet ditt fortsatt er gyldig, også 6 måneder etter hjemreisedato. Det er den reisendes eget ansvar å sørge for dette.

Bestilling av reise uten fly

Når du bestiller flybillett selv må du forsikre deg om at turen blir gjennomført og at den datoen du har fått oppgitt er bekreftet.

Reiseforsikring

Du må selv sørge for å tegne reiseforsikring. Sjekk din reiseforsikring for å forsikre deg om at den har avbestillingsforsikring og tilfredsstillende dekning for utenlandsreiser. Hvis ikke tegn egen reiseforsikring for turen. Selv om enkelte kredittkort har en innebygget reiseforsikring dersom disse benyttes som betalingsmiddel for reiser, kan forsikringen være mangelfull på enkelte områder.

Vilkår for pakkereiser

Vi anbefaler deg å sette deg inn i lovverket som gjelder pakkereiser. Oliven Reiser er medlem av Reisegarantifondet, og retter etter seg etter de lover og regler som gjelder. Les mer om “Vilkår for pakkereiser” her. Vilkårene er utarbeidet av Den Norske Reisebransjeforening (DNR) i samarbeid med Forbrukerombudet (FO). Vilkårene er utformet i.h.t. Lov om Pakkereiser (“Pakkereiseloven”) og Barne- og Familiedepartementets forskrifter til loven, (“Forskriftene”) og supplerer bestemmelsene i loven og forskriftene.

Visum

Av våre reisemål er det til Cuba, Kambodsja, Sri Lanka og Russland du trenger visum.

Vaksinasjon

Til våre kunder i Grenlandsområdet: Informasjon, gode råd og vaksiner får du hos Telemark Vaksinasjonssenter AS.

For resten av landet se her.

Folkehelseinstituttet kan også konsulteres.

De fleste rutene våre er enkle å sykle og bør passe for alle som liker denne formen for aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo.
Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.
Enkle ruter

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Moderate ruter

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste kategori. Her har enkelte dager noen flere og lengre bakker som du tar i ditt eget tempo.

Kuperte ruter

Disse rutene vil du absolutt ha mest glede av hvis du regelmessig sykler/spinner/jogger, eller driver med annen form for kondisjonsfremmende aktivitet. Uansett alder. Her har noen av dagsetappene lengre stigninger, enkelte bratte bakker og et terreng som er gjennomgående mer kupert.

Syklene er moderne offroad/hybridsykler. Følgebil har nødvendig utstyr og reservesykler.  På de fleste destinasjoner er en av guidene sykkelteknisk ansvarlig, ellers bruker vi reservesykler og reparerer om kvelden. Standard sykkelhjelm fås utdelt, med mindre du ønsker å ta med egen. På våre oversjøiske turer samt Tyskland og England, tar du med egen hjelm.

Syklene har som oftest enten sideveske eller bagasjebrett, og noen ganger frontveske / kartholder. De fleste syklene har flaskeholder. Mange tar med gel/tempursete for ekstra komfort.

Husk å ta med: Regntøy, varm genser, sykkelshorts, solkrem, solbriller.

Vi anbefaler alle å ta med Europeisk helsetrygdekort i de land dette gjelder for.

Reiseforsikring og fullgod ulykkesforsikring er obligatorisk.