For at vi skal kunne gi deg Olivenopplevelsen, er vi helt avhengig av gode reiseledere og samarbeidspartnere. De er våre representanter på reisene, og er med på å gjøre din opplevelse best mulig. Vi er opptatt av å finne dedikerte og kunnskapsrike reiseledere og guide som liker å være til hjelp. Det har vi funnet. Her er noen av de du kan møte på våre reiser.

DE DU OFTEST MØTER PÅ TUR:

Francesco Pizzardi

Francesco har vært med oss i 11 år. Har 35 år i reiselivsbransjen med seg. Francesco koordinerer med imponerende logistikk alle turene våre på fastlandet, og er ofte på farta sammen med vårt «italienske team». Han kommer opprinnelig fra Terracina, bodd 16 år i Frankrike og de siste 25 i Roma.

Reidar Simonsen

Lektor med hovedfag i engelsk. Undervist ett år på universitet i USA og snakker engelsk, fransk og spansk. Bodd to år i Spania, vært mye på Cuba og hatt flere studieopphold i Frankrike. Mange kjenner han som ”Reidun fra Knibeheia”; hans alter ego som komiker.

Egil Heggen

Har bakgrunn som samfunnsinteressert journalist og jobbet som økonomisk journalist i avisen Valdres inntil nylig. Egil møter andre kulturer med åpent sinn og liker å “backe opp” din reiseglede. Han omtales som en positiv og sosial person. Snakker spansk og engelsk.

Nina Bell Rui Aadna

Er språklærer i videregående og skribent. Har flere lengre utenlandsopphold bak seg, og snakker blant annet fransk og engelsk. Begeistret for mennesker, kunst og kultur – alt det gode i livet.

Heidi Karine Hanssen

Oppvokst i Lavangen, Sør- Troms. Studert språk på vg skole i Nord-Norge og bla. vært  au-pair i Paris i 1 år. Flytta til Oslo for jobb i Stena Line, deretter flyvertinne i Sterling. Bodd i Italia siden 1989 og har hatt div jobber innen turisme.

Ørjan Brattetveit

Journalist med Cuba som sitt store interessefelt. Ørjan besøkte Cuba for første gang i 1993 og bodde fast på Cuba i 7 år frå 1996. I denne perioden jobbet han som frilansjournalist i Havanna og leverte tekst og foto til mange aviser og magasiner i Norden. Ørjan er gift med en cubansk kvinne og har barn som er født på Cuba. Bor nå i Bergen, men reiser ofte til Cuba som reiseleder, journalist eller bare på ferie. Ørjan er fast ansatt i avisen Hordaland, men han har også eget frilansselskap.

Jon Ultvedt

Lektor fra Skien som underviser i spansk og religion. Har bodd og arbeidet som misjonær i Colombia i 5 år og vært mye på reise. Fritiden går med til å være bluesmusiker og bandleder i tillegg til reisevirksomhet.

Odin Langslet

Helsebakgrunn som fysioterapeut med mangeårig praksis fra sykehus og hjelpemiddelsentralsystemet. Flere lange utenlandsopphold bak seg, blant annet i Sveits, Tanzania og Zimbabwe. Liker å holde seg selv og andre i aktivitet. Deltatt i flere utviklingsprosjekter i Afrika og opptatt av kultur og mangfold. Snakker engelsk og tysk flytende.

Suzi Makaj

Oppvokst i Sverige. Har bodd i Italia de siste 15 år. I Firenze. Hennes opprinnelige yrke er skredder og designer av klær. Noe hun fortsatt praktiserer når hun ikke er ute og sykler med Oliven. Tidligere har hun vært dykkeinstruktør i Rødehavet, rundreiseguide i India, og nå altså sykkel- og vandreguide for Oliven I Italia. Foruten aktivitet i naturen, har hun stor lidenskap for maten og vinen og dens underfundige opprinnelse

Hector Pizarro

Er glad i mennesker, natur og reiser. Statsautorisert translatør i norsk og spansk. Jobber primært som teknologiskribent. På 90-tallet var han presseansvarlig ved den chilenske ambassaden i Oslo og senere underviste han i spansk og tverrkulturell kommunikasjon i Høgskolen i Telemark. Snakker spansk, norsk og engelsk. Fritiden går til turer med hundene “Tilly” og “Dexter”. Han bor i Chile.

Valmir Araujo de Lima

Født i Brasilia, den brasilianske hovedstad og oppvokst i sør i Bahia. Der har han bakgrunn i gårdsdrift med økologisk produksjon av tropisk frukt og grønnsaker, reinskogsdrift. Jobbet 7 år på en Norsk høgskole (Gateway College) med idrettskurs på et studiesenter i Brasil. Senere drev han en strandrestaurant, før han flyttet til Norge i 2011 og har bodd her siden. han er opptatt av capoeira, surfing, sykling, flere andre fysisk aktiviteter, opplevelser, god mat, møte med mennesker, natur og miljø. Mottoet hans er “Ut på tur, aldri sur”. Snakker både portugisisk og norsk.

Borghild Tønnessen-Krokan

Bodde på Cuba fra sommeren 2012 til julen 2014. Reiste øya på kryss og tvers og hadde oppdrag for forskningsinstitusjoner og FN. Besøkte Cuba første gang på nittitallet som ung student og frilandsjournalist, og skrev masteroppgave i statsvitenskap om Cuba. Har også mastergrad i media og kommunikasjon fra London School of Economics and Political Science (LSE). Er seniorrådgiver for Colombia og Peru i Regnskogfondet. Oppvokst i Tromsø, bor i Oslo.

Lukasz Kurembski

Lukasz er Polsk og er bosatt i Roma. Han har studert norsk og har utført studier om polsk historie. Ved siden av livet som reiseleder driver han også en restaurant i den Italienske hovedstaden. Han er en ekspertguide til våre turer med hans erfaring kombinert med tilgjengelighet og kunnskap til det norske språk, noe som gjør han til en verdifull følgesvenn verdsatt av våre kunder.

Claudio Forlini

Hans cv snakker for seg selv: en italiener som har brukt fem år i Norge og Bergen som guide. Han har også et års erfaring med reparasjon og salg av sykler. Claudio er nå tilbake i Italia, og viser gjerne alle sine nye norske venner omkring. Hans andre store lidenskap er gitaren. Forlini vil være den ideelle følgesvenn for alle som har sine egne lidenskaper: Italia, Norge, sykkelen, gitaren…