Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Piemonte

Sykkeltur i Italia; Piemonte – italias vakreste vindistrikt

Et av Italias rikeste områder med et av landets best bevarte hemmeligheter. Full av historie, vakker kunst, arkitektoniske skatter, et sofistikert kjøkken og en vinkultur man lett setter pris på. Det er hit italienerne selv reiser når de skal nyte det gode liv – i vinens, matens og kjærlighetens paradis. Langhe – Roero – Monferrato – Barolo – Asti – Alba hvor dere skal sykle, er områder med rotfestede landbrukstradisjoner. På de fruktbare høydedragene ligger maleriske landsbyer i et kupert terreng – daglige bakker opp til åsrygger med enestående utsikt. Her finner du Barolo, Barbaresco og Barbera, som mange mener er Italias beste rødviner. Dette suppleres med et kjøkken for de lange måltider med mat laget av kokker som kan faget fra grunnen av sammen med svært hyggelige besøk hos lokale vinbønder. En sykkelreise som anbefales!

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

kr 10 200,- pr person fra 2 personer

kr 9 500,- pr person fra 4 personer

kr 1 900,- i enkeltromstillegg

kr 1 200,- leie av El-sykkel

 

Prisen inkluderer

  • 7 netter på hotell med frokost
  • Sykler med utstyr
  • Rutebeskrivelse, kart og sideveske
  • En GPS pr gruppe, muligheter for å få lastet ned GPS filer på mobilen
  • Bagasjetransport mellom hoteller
  • Telefonassistanse
  • Velkomstmøte

 

Ikke inkludert

  • Fly
  • Transfer t/ f flyplass

 

Kupert løype, for mer utfyllende info om løypekategorier, – klikk her

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Programmet dag for dag

Dag 1: Asti

Anbefaler tog til Asti, togstasjonen ligger gåavstand til hotellet.

Dag 2: Asti- Barolo, 52km, 457 høydemeter

Dere sykler på gode landeveier nær Tanaroelva. Videre til den hyggelige byen Alba og derifra til hotellet i Barolo, hvor dere kan ha et lite besøk i «Cantina Brezza», vertens vinkjeller, en av de mest renommerte i Barolo.

Dag 3: Barolo – Monforte – Dogliani – Sylla Sebaste – Barolo, 35 km, 631 høydemeter

 

På sykkel gjennom noen av de mest prestisjefylte vinmarkene i verden. Etter å ha syklet gjennom Dogliano kan dere stoppe på vinhuset «Sylla Sebaste» for mat og vin, dette er å anbefale. Vingården ligger like under La Morra og dere skimter Barolo.

Dag 4: Barolo – Montforte d’Alba – Lequio Beeria – Muntelup Albese – Diano D’Albe – Grinzano Cavour – Alba, 42 km, 753 høydemeter

Le Langhe byr på vakker utsikt mot alpene. Gamle borger dukker opp fra hver åskam og minner oss om århundrelang rivalisering mellom adelskap av forskjellig slag. Her er dere inne i et område med titalls små landsbyer, hver med sitt særpreg enten det er et produkt, et utsiktspunkt eller et slott. Dere sykler videre til Alba som ligger ved foten av åsene i Le Langhe området. Her holdes både trøffel- og vinfestivaler

Dag 5: Alba – Barbaresco – Neive – Castagnole – La Corte, ca. 35 km, 589 høydemeter

Fra Alba ruller dere gjennom Italias kanskje vakreste vinområder. Dette er vinlandskap med utsikt. Stopp kan gjøres på vingården La Ca Nova for test av viner fra området. Videre mot Neive og Castagnole, så til Agliano Terme.

Dag 6: La Corte -Nizza Monferrato- Vinchio – La Corte, 45 km, 491 høydemeter

Mot Fontanile og videre til Monbaruzzo og dere kan besøke destilleriet «Berta»  her kan dere få omvisning og smak på god grappa. Så gjennom nytt storslått kulturlandskap med små velpleide vinmarker, vingårder og velholdte landsbyer. Vindrua sørger for velstanden, i en region som for få tiår siden sleit med utflytting og fattigdom.

Dag 7: La Corte – Montegrosso D Asti – Isola – Asti, 33 km, 473 høydemeter

På flate rolige veier og langs åsryggene med vinmarker så langt øyet kan se. Gjennom små landsbyer. Så kommer dere tilbake til Asti. Byen ligger på slettelandet ved elven Tanaro, og i nærområdet produseres Italias mest kjente musserende viner. Byen er fra romersk tid, og har en turbulent historie fra romersk koloni til østerriksk og fransk dominans.

Dag 8: Asti

Sykkelturen er over for denne gang. Gå avstand fra hotellet i Asti til togstasjonen.

Se våre gruppeturer her
Kart