Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

En smak av Piemonte

Kombiner enestående natur med god mat og utsøkt italiensk vin og lag mat med vår italienske kokk Gino! Opplev Italias berømte og svært vakre vindistrikt Barolo, samt naboområdene for Barbera -og Barbarescovinene.

Vi besøker stolte lokale produsenter, trakteres vel, og får god innføring i tradisjoner og smaker, samt kjennskap til distriktets rike mattradisjoner. Vi besøker regionens mest ettertrakta grappaprodusent; Berta. Senere til trøffelforedler og smaksprøver der. Høydepunktene for mange er bondegårdslunsjene hos våre venner Luigi og Anna. Sammen med familien tryller de fram fra kjøkken og vinkjeller – bli med til Piemonte!

 

Priser og betingelser 2017

Pris for turen

kr 13 700,-

kr 11 200,- uten fly

kr 900,- i enkeltromstillegg

 

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo-Milano
 • Transfer til/fra flyplass
 • 4 overnattinger på hotell m/frokost
 • 4 middager med vin/vann
 • 3 vingårdslunsjer med vin/vann
 • 3 vinsmakinger
 • Matlagningkurs
 • Besøk på destilleri med smaksprøver
 • Besøk på trøffelfrabrikk med smaksprøver
 • Olivenguide

 

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo – Milano – Barolo

Ankomst Milano flyplass og transfer til Hotell Barolo i Barolo. Vinsmaking i hotellets vinkjeller før middag.

Overnatting på Hotel Barolo, http://www.hotelbarolo.it

Dag 2: Barolo – Alba – Sylla Sebaste – Bra – Barolo

Vi kjører til Alba for et kort besøk i byen, før turen går videre til trøffelforedleren Tartuflanghe hvor det blir omvisning og trøffelsmaking. Den markante trøffellukten/smaken preger et vell av produkter vi får testet/mulighet til å kjøpe.

Videre med buss til vinhuset Sylla Sebaste i hjertet av område Barolo, for vinsmaking og lokal variert lunsj med tilhørende viner. Ettermiddagen til fri disposisjon i Barolo. Byen byr på flere vinstuer og hyggelig småbyatmosfære, vinmuseet kan også anbefales. Dagen avsluttes i Bra, her ble Slow Food bevegelsen startet i 1989. Vi spiser middag på restaurant Boccondivino, før vi kjører tilbake til Barolo.

Dag 3: Barolo – Dogliani – Barbaresco – Agliano Terme

Tidlig formiddag går turen til Dogliani for lunsj hos Anna på hennes Casa Matilda. Hjemmelaget og velsmakende på terrassen. Om ettermiddagen fortsetter vi til Barbaresco for vinsmaking og innføring i vindruens liv i området på Cantina Marchesi di Grey. Så fortsetter vi til Alessandro i Agliano Terme. Allessandro er en liten produsent som hegner godt om Barberavinstokkene sine. Kanskje rekker vi en vinsmaking før middag. Middag og overnatting på Allessandros nye hotell.

Overnatting på Hotel Naturalmente, http://www.hotel-naturalmente.it

Dag 4: Agliano Terme – Monbaruzzo – Canelli – Costigliole D’Asti – Agliano Terme

Etter frokost besøker vi destilleriet Berta som produserer Piemontes beste grappa. Stedet er også et vakkert museum som speiler grappaens historie og produksjonsprosess. Så er det tid for bobler – i Canelli, hvor vi besøker Cantina Gancia. Videre til Costigliole D’Asti for piknik hos vår gode venn Luigi og hans familie. Tilbake hos Allesandro skal vi lage italiensk mat sammen med kokken Gino. Etterpå nyter vi selvfølgelig vårt selvlagde måltid.

Dag 5: Agliano Terme – Milano – Oslo

Transfer til flyplassen.

 

Fly

Norwegian

 • 1 stk. innsjekket bagasje: maks. totalvekt 20 kg
 • 1 stk. håndbagasje: maks. 55x40x23 cm
 • 1 liten ekstra eiendel: maks. 25x33x20 cm
 • Maks. total vekt: 10 kg


 

 

Se våre gruppeturer her

Temareise i Italia, Piemonte Mat &Vin

Kart