Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Piemonte

Sykkeltur i Italia; Piemonte – italias vakreste vindistrikt

Et av Italias rikeste områder med et av landets best bevarte hemmeligheter. Full av historie, vakker kunst, arkitektoniske skatter, et sofistikert kjøkken og en vinkultur man lett setter pris på.Det er hit italienerne selv reiser når de skal nyte det gode liv – i vinens, matens og kjærlighetens paradis. Langhe – Roero – Monferrato – Barolo – Asti – Alba hvor vi skal sykle, er områder med rotfestede landbrukstradisjoner. På de fruktbare høydedragene ligger maleriske landsbyer i et kupert terreng – daglige bakker opp til åsrygger med enestående utsikt. Her finner du Barolo, Barbaresco og Barbera, som mange mener er Italias beste rødviner. Dette suppleres med et kjøkken for de lange måltider med mat laget av kokker som kan faget fra grunnen av sammen med svært hyggelige besøk hos lokale vinbønder. En sykkelreise som anbefales!

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo–Milano–Asti

Transfer til hotellet i Asti. Byen ligger på slettelandet ved elven Tanaro, og i nærområdet produseres Italias mest kjente musserende viner. Byen er fra romersk tid, og har en turbulent historie fra romersk koloni til østerriksk og fransk dominans.

Dag 2: Asti–Govone–Alba–Barolo, 52 km

Vi sykler på gode landeveier nær Tanaroelva. Piknik nær Govone. Videre til den hyggelige byen Alba og derifra til hotellet i Barolo, hvor vi har et lite besøk i «Cantina Brezza», vertens vinkjeller, en av de mest renommerte i Barolo.

Dag 3: Barolo–Monforte–Dogliani–Sylla Sebaste–Barolo, 34 km

På sykkel gjennom noen av de mest prestisjefylte vinmarkene i verden. Det passer godt med en smakfull lunsj i disse områdene. Etter å ha syklet gjennom Dogliano stopper vi på vinhuset «Sylla Sebaste» for mat og vin. Vingården ligger like under La Morra og vi skimter Barolo.

Dag 4: Barolo–Montforte d’Alba–Lequio Beeria–Muntelup Albese–Diano D’Albe–Grinzano Cavour–Alba, 42 km

Le Langhe byr på vakker utsikt mot alpene. Gamle borger dukker opp fra hver åskam og minner oss om århundrelang rivalisering mellom adelskap av forskjellig slag. Her er vi inne i et område med titalls små landsbyer, hver med sitt særpreg enten det er et produkt, et utsiktspunkt eller et slott. Vi nyter piknik i Lequio Berria, før vi sykler videre til Alba som ligger ved foten av åsene i Le Langhe området. Her holdes både trøffel- og vinfestivaler

Dag 5: Alba–Barbaresco–Neive–Castagnole–La Corte, ca. 52 km

Fra Alba ruller vi gjennom Italias kanskje vakreste vinområder. Dette er vinlandskap med utsikt. Stopp på vingården La Ca Nova for test av viner fra området. Videre mot Neive og Castagnole, pikniklunsj underveis. Så til Calamandrana hvor Hotel La Corte ligger fredfullt til.

Dag 6: Calamandrana–Fontanile–Bazzana–Incisa–Cortiglione–Vinchio–Nizza Monferrato–Calamandrana, 42 km

Mot Fontanile og videre til Monbaruzzo og besøk på destilleri «Berta» for omvisning og smak på god grappa. Til Vinchio for piknik. Så gjennom nytt storslått kulturlandskap med små velpleide vinmarker, vingårder og velholdte landsbyer. Vindrua sørger for velstanden, i en region som for få tiår siden sleit med utflytting og fattigdom.

Dag 7: Calamandrana–Nizza Monferrato–Castelnuevo Calcea–Agliano–Costigliole d’Asti–Calamandrana, 52 km

På flate rolige veier til Nizza Monferrato. Videre langs åsryggene med vinmarker så langt øyet kan se. Gjennom små landsbyer før vi ruller videre inn til den vesle vingården vi nyter lunsjen på. På slump fant vi vinbonden Luigi med sin herlige familie. Her blir dere traktert med hverdagsrettene fra kjøkkenet til mor, og Luigi serverer stolt sin vin og grappa. Turen fortsetter tilbake til hotellet i Calamandrana.

Dag 8: Calamandrana–Milano–Oslo.

Transfer til flyplassen.

Priser og betingelser 2018

Pris 2018

Du kan forhåndsreservere til gruppetur allerede i dag. Det er ingen bindende påmelding og vi vil ta kontakt før vi fakturer for å opplyse om prisen. Meld deg på under “datoer og påmeldinger”

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo – Milano
 • Transfer t/r flyplassen Milano
 • 7 overnattinger med frokost
 • 5 middager med vin/vann
 • 4 piknik med vin/vann
 • 2 vingårdslunsjer med vin/vann
 • 2 vinsmakinger
 • 1 grappasmaking
 • Bagasjetransport
 • Følgebil
 • Olivenguide
 • Sykkel med utstyr

Kupert løype, for mer utfyllende info om løypekategorier, – klikk her

 

Fly

Piemonte 01.07-08.07.2018

Vi flyr med SAS t/r;

Bagasjeregler: 1 stk innsjekket bagasje a 23 kg og 1 stk håndbagasja a 8 kg

SK1471        01juli Oslo-København            1510   1620

SK687         01juli København-Milano       1710   1915

SK4718       08juli Milano-Oslo                  2040  2315

Forbehold om endringer fra flyselskapets side.
Ønsker dere tilbud på tilslutninger, eventuelt forlenget opphold ta kontakt med oss.

 

Se våre gruppeturer her

Sykkeltur i Italia - Piemonte

Påmelding Piemonte 01.07-08.07.2018
Kart

Hovedstad: Roma
Språk: Italiensk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 58 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Vann fra spring, men helst fra flaske
Religion: Katolisisme
Strøm: 220 V

Vårt fantastiske team i Italia

Vårt fantastiske team i Italia