Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Pilegrimsvandring 14 dager

Pilegrimsvandring i Spania.

I 1985 satte UNESCO opp Santiago de Compostela i Nordvest-Spania på listen over spesielt verneverdige internasjonale byer. To år senere erklærte Europarådet pilegrimsveien til Santiago de Compostela som Europas viktigste kulturvei. Dermed fikk en 1200 år gammel ferdselstradisjon endelig sin vel fortjente anerkjennelse. PÅ denne turen vandrer dere den siste delen; fra Sarrìa til Santiago de Compostela. Som vandrende pilegrim får man en helt annen, dypere og mer mangfoldig opplevelse: naturen i all sin variasjon kommer tettere innpå, møtet med kulturen griper dypere og fellesskapet med mennesker fra nær og fjern setter ofte uutslettelige spor. Middelalderens pilegrimer æret ikke bare nasjonalhelgenen og apostelen St. Jakobs gravmæle i Santiago de Compostela. Underveis finnes det utallige helligsteder knyttet til undergjerninger som både St. Jakob og andre helgener utførte. Vi må heller ikke glemme Jomfru Marias betydning for pilegrimene Overalt langs det spanske pilegrimsnettet minner et kors, et lite kapell eller et sted der hun skal ha åpenbart seg om hennes fysiske og åndelige nærvær. På denne måten blir hver dags vandring, i tillegg til alle skjønnhetsinntrykk og møter med lokalbefolkning og andre pilegrimer, fylt med utallige ”delmål”, og veien blir et mål i seg selv.

Programmet dag for dag

Dag 1: Ankomst Astorga

Astorga er rik på historiske bygninger og kunstverk og byen har vært en av Spanias viktigste handelssteder helt fra romersk tid.

Dag 2: Astorga – Rabanal del Camino 22 km

Vandring i vakkert landskap gjennom skog, sletteland og små, typiske tettsteder til Rabanal del Camino.

Dag 3: Rabanal del Camino – Molinaseca 27km

Dere vandrer i vekslende landskap med utsikt til snøkledde tinder og frodige lier! Turen går gjennom landsbyen Foncebadon og pilegrimsmonumentet” La Cruz de Ferro”- jernkorset, hvor mange legger igjen en sten fra hjemlandet. Videre gjennom en vakker og frodig dal til den sjarmerende landsbyen Molinaseca.

Dag 4: Molinaseca – Villafranca del Bierzo 29km

Dagens vandring går fra Molinaseca til Villafranca del Bierzo. Underveis passerer dere byen Ponferrada. Her kan man besøke det praktfulle slottet til Tempelridderne som kan dateres helt tilbake til 1300-tallet.

Dag 5: Villafranca del Bierzo – O`Cebreiro 31km

I vakkert og variert landskap til den egenartede landsbyen O`Cebreiro. Her finnes en Mariakirke som er viden berømt for sin tilknytning til mysteriet om Den Hellige Gral.

Dag 6: O`Cebreiro – Tracastela 21km

Vandring i områder med keltisk preg: steingjerder, stråtekte hus og bønder med hus og fjøs i tradisjonell stil. Dagens etappe avsluttes i Triacastela, en vakker liten landsby.

Dag 7: Tracastela – Sarrìa 25km

Dagens vandring byr på fantastisk og vid utsikt til fjell -og jordbruksområder.   San Gil er et lite og fascinerende tettsted dere passerer underveis.

Dag 8: Sarrìa – Portomarin 23 km

I dag skal dere starte med å følge pilegrimsveien gjennom gammel eike- og kastanjeskog. Turen går videre gjennom små tettsteder ute på landsbygda, langs dyrket mark på fredfulle stier og landeveier. Dagens etappe ender i den lille, hyggelige landsbyenPortomarin.

Dag 9: Portomarin – Palais de Rei 26km

Vandring i idyllisk pinjeskog, langs maisåkre og enger og videre i eik-og valnøtt skog. Dere vil også passere mange sjarmerende små landsbyer med sine landlige preg.

Dag 10: Palais de Rei – Arzùa 29km

Dagens etappe går på bortgjemte stier, langs elvedaler og i gammel skog. Dette området er fullt av middelalderslott, romanske kirker og gammel bosetting.

Dag 11: Arzùa – Rua 17km

Dere vandrer gjennom skog, langs vakre enger og små hager nær de mange små landsbyene i området.

Dag 12: Rua – Santiago de Compostela 23km

Siste etappe på denne pilegrimsvandringen går gjennom eukalyptusskog, før den fortsetter opp til Monte Gozo (”gledens bakke”) og videre inn til Santiago de Compostela – den vakre historiske byen med sin storslåtte og berømte katedral.

Dag 13: Santiago de Compostela

Fridag. Foruten katedralen og området rundt denne, består gamlebyen av små butikker, et utvalg restauranter, sjarmerende, små gater og et yrende liv.

Dag 14: Santiago de Compostela

Retur til Norge

Priser og betingelser 2018

Pris for fotturen

Kr 11 100,- pr person

kr  2 300,- i enkeltromstillegg

 

Prisen inkluderer

  • 13 overnattinger med frokost
  • 11 middager
  • Bagasjetransport fra hotell til hotell
  • Kart
  • Rutebeskrivelse

Ikke inkludert

  • Flyreisen t/r,
  • Transfer til og fra flyplassen
  • Lunsjer og 2 middager.

 

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart

Hovedstad: Madrid
Språk: Spansk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 40 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Kan drikkes fra spring, men bruk gjerne flaskevann
Religion: Katolisisme

Strøm: 230 V