Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Pilegrimsvandring 8 dager

Pilegrimsvandring i Spania

Hver dags vandring, i tillegg til alle skjønnhetsinntrykk og møter med lokalbefolkning og andre pilegrimer, fylt med utallige ”delmål”, og veien blir et mål i seg selv.
I 1985 satte UNESCO opp Santiago de Compostela i Nordvest-Spania på listen over spesielt verneverdige internasjonale byer. To år senere erklærte Europarådet pilegrimsveien til Santiago de Compostela som Europas viktigste kulturvei. Dermed fikk en 1200 år gammel ferdselstradisjon endelig sin vel fortjente anerkjennelse. PÅ denne turen vandrer dere den siste delen; fra Sarrìa til Santiago de Compostela. Som vandrende pilegrim får man en helt annen, dypere og mer mangfoldig opplevelse: naturen i all sin variasjon kommer tettere innpå, møtet med kulturen griper dypere og fellesskapet med mennesker fra nær og fjern setter ofte uutslettelige spor. Middelalderens pilegrimer æret ikke bare nasjonalhelgenen og apostelen St. Jakobs gravmæle i Santiago de Compostela. Underveis finnes det utallige helligsteder knyttet til undergjerninger som både St. Jakob og andre helgener utførte. Vi må heller ikke glemme Jomfru Marias betydning for pilegrimene Overalt langs det spanske pilegrimsnettet minner et kors, et lite kapell eller et sted der hun skal ha åpenbart seg om hennes fysiske og åndelige nærvær. 

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo – Sarrìa

Turen starter i den nydelige galiciske byen Sarrìa.

Dag 2: Sarrìa – Portomarin 23 km

I dag skal dere starte med å følge pilegrimsveien gjennom gammel eike- og kastanjeskog. Turen går videre gjennom små tettsteder ute på landsbygda, langs dyrket mark på fredfulle stier og landeveier.

Dagens etappe ender i den lille, hyggelige landsbyen Portomarin.

 

Dag 3: Portomarin – Palais de Rei 26 km

Vandring i idyllisk pinjeskog, langs maisåkre og enger og videre i eik-og valnøtt skog. Dere vil også passere mange sjarmerende små landsbyer med sine landlige preg.

 

Dag 4: Palais de Rei – Arzùa 29 km

Dagens etappe går på bortgjemte stier, langs elvedaler og gammel skog. Dette området er fullt av middelalderslott, romanske kirker og gammel bosetting.

Dag 5: Arzùa – Rua 17 km

Dere vandrer gjennom skog, langs vakre enger og små hager nær de mange små landsbyene i området.

 

Dag 6: Rua – Santiago de Compostela 23 km

Siste etappe på denne pilegrimsvandringen går gjennom eukalyptusskog, før den fortsetter opp til Monte Gozo (”gledens bakke”) og videre inn til Santiago de Compostela – den vakre historiske byen med sin storslåtte og berømte katedral.

 

Dag 7: Santiago de Compostela

Fridag. Foruten katedralen og områdetr rundt denne, består gamlebyen av små butikker, et utvalg restauranter, sjarmerende, små gater og et yrende liv.

 

Dag 8: Santiago de Compostela

Retur til Norge.

Priser og betingelser 2017

Pris for fotturen

Kr 6 600,- pr person

kr 1 400,- i enkeltromstillegg

 

Prisen inkluderer

  • 7 overnattinger med frokost
  • 5 middager
  • Bagasjetransport fra hotell til hotell
  • kart og rutebeskrivelse
  • Telefonassistanse

Ikke inkludert

  • Flyreisen t/r
  • transfer til og fra flyplassen
  • lunsjer
  • 2 middager

 

Transport fra Santiago flyplass til Sarrìa kan bestilles for kr 1 200,- (max 4 personer)

 

 

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart