Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Portugal – Kystvandring

Den ville Alentejokysten – en av de vakreste i verden. Spektakulær utsikt, til tider røff sjø og kontrasten mellom det blå havet og de fargerike klippene. I innlandet venter middelalderslott, små landsbyer og den spennende, historiske byen Evora.

Programmet dag for dag

Dag 1: Evora

Ankomst Lisboa, transfer på egenhånd til Teresas idylliske gård, Monte do serrado de Baixo, rett utenfor Evora. Velkomstdrink, middag og informasjonsmøte.

Dag 2: Evora-Sølvakvedukten, 14km

Fra gården går dere langs Sølvakvedukten, fra 1600-tallet. Ble bygget for å løse vannmangelen i byen. Følg akvedukten nesten helt inn til Evora. På veien går dere forbi små gårder og kjenner duften av aromatiske urter som vokser vilt langs akvedukten. Spaser rundt i byen før dere avslutter dagen på ett av Evoras vakre torg.

Dag 3: Evora-Middelalderslott, 16km

Dagens vandring tar dere til vakre Monsaraz, bygget på toppen av en klippe. Med herlig utsikt og trange smug. Utsikt over Alqueva-innsjøen. Besøk gjerne keramikkverkstedet Sao Pedro do Corval på tilbakeveien.

Dag 4: Evora-Porto Covo-Vila Nova de Milfontes, 10/20km

Transfer til Porto Covo, en fiskerlandsby med sjarmerende arkitektur og en beroligende atmosfære. Rolig vandring langs klippene til stranden ved Malhao, mulig å legge på 10km til Vila Nova de Milfontes, som gir dere flott utsikt over elven.

Dag 5: Vila Nova de Milfontes-Almograve,15km

Start dagen med å krysse elven i båt. Dagen byr på variert landskap, uvanlige geologiske formasjoner, åkre, beitende dyr og vakre,lange strender.

Dag 6: Almograve-Zambujeira, 16/20km

Noen ganger føles det som å vandre i ørkenen. Sanden skifter farge og storker og annet dyreliv holder dere med selskap.

Dag 7: Zambujeira-Odeceixe, 14/18km

Vær forberedt på en overraskelse! Klippene i dag skifter farge til sort og gir en flott kontrast til det blå havet. Små, idylliske strender frister dere til et bad. Ved utgangen av Seixe-elven får dere en flott utsikt.

Dag 8: Frokost og hjemreise

Priser og betingelser 2018

Pris for fotturen:

kr 8 900,- pr person fra 2 personer

kr 8 200,- pr person fra 4 personer

kr 2 000,- i enkeltromstillegg

Tillegg for høysesong 01.-11.07. kr. 400,- pr person

Tillegg for høysesong 12.07-31.08 kr. 950,- pr person

Prisen inkluderer:

  • 7 overnattinger på gjestehus og hoteller
  • 7 frokost
  • 1 middag på Monte Serrado do Baixo
  • Kart og rutebeskrivelse
  • Bagasjetransport
  • Trasfer fra Evoro til Porto Covo

Ikke inkludert

  • Fly og transfer t/r flyplass

Turen kan sykles på ønskede datoer så fremst hotellene har ledig kapasitet. Enkel løype. For mer informasjon om løypekategori – klikk her

Se våre gruppeturer her
Kart