Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

En smak av Puglia

En smak av Italia; Puglia

Regionens mat- og vintradisjoner, kunsten og arkitekturen, praktfulle strender og UNESCO – beskytta byer. Vi bor på 2 vakre Masseriaer, d.v.s. gamle, ærverdige og store olivengårder, restaurert til turisme i tillegg til fortsatt gårdsproduksjon. Begge omkranset av olivenlunder nær havet, med nærhet til henholdsvis byene Otranto og Alberobello. Vingårdsbesøk, olivenoljeprodusent, mozzarellaprodusent, samt vandringer i flere besnærende byer. Ikke minst Gallipoli, Otranto og Lecce. Dagene krydres med Syd-Italias smaker av vått og tørt.

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo–Bari

Ankomst Bari og transfer til hotellet Torre del Diamante Masseria.
Spasertur i olivenlundene og olivenoljetest. Bassenget kan friste.

Velkomstmiddag ute med smaker fra Puglia på gårdsrestauranten.

Dag 2: Itria dalen–Ostuni


Buss til Alberobello, hvor lokal guide viser fram Trulli-byen. Likør og mandelseanse. Videre til Locorotondo og Martina Franca; Itria dalen.

Lunsj på Slow-Food restaurant på gammel Masseria.

Hagekos og deretter tilbake til hotellet Torre del Diamante.
Transfer til Ostuni hvor det blir middag i en lokal “birreria”. Vi smaker lokalt øl og lokale produkter. Transfer tilbake til hotellet.

Dag 3: Ostuni–Gallipoli–Leuca–Otranto


Buss til Gallipoli(greske Kallipolis) og ankomst i det historiske sentrum av byen. Vandretur med gode regionale kakesmaker. Transfer til en lokal vingård for vinsmaking med lett lunsj. Langs Salento-kysten til masseria Azienda Montevergine nær Otranto. En gammel gresk by, som sammen med Pyrrhos og Hannibal kjempet mot romersk kolonisering 200 f.kr.

Montevergines beliggenhet med havutsikt og olivenlunder sørger for minneverdig uteservering.

Dag 4: Otranto–Calimera–Lecce–Otranto


Buss til Calimera hvor vi besøker Masseria San Biagio- gården som produserer Mozzarella og Caciocavallo oster. Fiskelunsj langs havet. Videre til Lecce. Sør Italias Firenze. Guidet tur i vakre Lecce og tid til shopping for de som måtte ønske det.

Transfer tilbake til Montevergine for sein ettermiddagshygge. Middag på restaurant i Otranto.

Dag 5: Otranto–Bari–Oslo

Frokost og transfer til flyplassen.

Priser og betingelser 2017

Pris for turen

kr 13 900,-

kr 11 400,- uten fly

kr 1 200,- i enkeltromstillegg

 

Prisen inkluderer

  • Fly t/r Oslo-Bari
  • Transfer t/r flyplass
  • 4 overnattinger m/frokost
  • 3 lunsjer m/vin og vann
  • 4 middager m/vin og vann
  • vinsmakinger
  • oljesmaking
  • Ostesmaking
  • Guidet tur i Alberobello og Lecce
  • Guide
  • Transfer for sightseeing og utflukter

Fly

En smak av Puglia 05.10-09.10: 

Vi flyr med Lufthansa t/r Bari

LH2453  05OCT  OSLO MUNCHEN                1130 1340

EN8220 05OCT  MUNCHEN BARI                 1515 1650

EN8219  09OCT  BARI MUNCHEN                1215 1355

LH2454  09OCT  MUNCHEN OSLO               1545 1750

Se våre gruppeturer her

Kart