Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Puglia

Sykkeltur i Italia; Puglia.

Fruktbar jord og strategisk beliggenhet gjør Puglia til en spennende mosaikk av Middelhavets historie, arkitektur, kultur og tradisjoner. Dette gjenspeiler seg i smakfulle gleder ved matbordet. Puglias enkle og sunne kosthold vil tiltale deg. 80% av Europas pasta produseres i regionen. Mesteparten av italiensk fisk kommer også herfra. Her produseres mer vin enn i hele Tyskland og mer olivenolje enn i de 19 andre italienske regionene til sammen. Og området er svært sykkelvennlig. Vi sykler langs havet og overnatter på hoteller i vakre byer som Ostuni, Alberobello, Gallipoli, Otranto og Lecce

Programmet dag for dag

Dag 1: Oslo – Bari

Ankomst Bari og transfer til Alberobello. Byen har enestående arkitektur og er beskyttet av UNESCO. Trulliene, de hvitvaskede sylindriske ”husene” med sine grå, steinbelagte og konformede tak, er fortsatt et lokalt mysterium. Vi smaker på lokale produkter før middag i byen.

Overnatting på Hotell Ramapendula.

Dag 2: Alberobello –  Ostuni 46 km

I dag drar vi først vestover og siden sydøstover mot Adriaterhavskysten. Langs landeveier omgitt av svært gamle oliventrær. Terrenget er relativt flatt med noen få bakker, særlig på slutten av dagen. Vi stopper for pikniklunsj, før vi ankommer Martina Franca. Gamlebyen har en tiltalende blanding av barokk- og rokokkoarkitektur. Også her finner vi de spesielle Trullihusene. Cafe Barocco, Piazza kan være en hyggelig stopp. Så mot middelalderbyen Ostuni, en hvit by som ligger på 3 åstopper. Svært vakker om kvelden når middelalderborgene lyses opp. Med sine trange brosteinsbelagte gater og bratte trapper opp mot den eldste bydelen på toppen av åskammen minner den mer om en arabisk by. En av de flotteste byene i Sør-Italia synes vi. Etter å ha installert oss på Hotell Ostuni Palace spiser vi middag på restaurant.

Overnatting på Hotel Ostuni Palace.

Dag 3: Ostuni – Manduria – San Pietro in Bevagna – Avetrana 58 eller 70 km

Vi begir oss ut på landsbygda igjen. Første stopp på Piazza Marconi i S. Michele Salentino. Videre til vesle Oria med sitt middelalderslott fra 1227 som totalt dominerer stedet. Vi sykler videre til Manduria hvor vi stopper vi på Piazza Garibaldi for å smake på typiske Primitivoviner fra området samt lunsj. Enoteca del Primitivo. Deretter ut mot ved havet, eller direkte til Masseria Bosco.  Her kan vi nyte svømmebassenget i nydelige omgivelser blant tusenvis av oliventrær.  Middag på Masseria.

Overnatting på Masseria Bosco.

Dag 4: Avetrana – Porto Cesareo – Santa Caterina – Gallipoli   57 km

Vi sykler ut mot det Joniske hav og Tarantobukta. Vi skal gjennom småbyer langs kysten som Porto Cesario, Torre St. Isidoro og Santa Caterina. Stopp ved et av tårna langs kysten, som alle representerte en rekke av forsvarsverk mot tyrkisk invasjonsfare. Pikniklunch før vi fortsetter langs kystveien retning Gallipoli. Vi har tid til en barstopp i Santa Catarina og en dukkert for de som ønsker det. Deretter Gallipoli, denne idylliske gamlebyen som i virkeligheten er ei øy knyttet til fastlandet via en bro. Opprinnelig var det grekerne som grunnla ”Kali-polis” (den vakre byen). Gamlebyen bestående av krokete smågater langs hvite husfasader innbyr til en spasertur. Middag på egen hånd i kveld.

Overnatting på Hotel 33 Baroni.

Dag 5: Gallipoli – Torre S. Giovanni – Santa Maria di Leuca     52 km

Vi skal ned på enden av hælen til Santa Maria di Leuca, hvor grensa mellom det Joniske hav og Adriaterhavet går. Vi sykler på asfalt langs havet gjennom flere små landsbyer. I nærheten av Torre San Giovanni diskes det opp med piknik på stranda. Bading og avslapping. Rett før vi kommer fram til sydspissen svinger vi opp åsen for bedre utsikt over havet. Så ned til havet igjen til byen Leuca som ligger i ly mellom to odder. Dermed har vi krysset hælen på langs -og litt på tvers. Middag på Hotel Approdo.

Overnatting på Hotel Approdo.

Dag 6: Santa Maria di Leuca – Marina di Tricase – S. Cesarea – Otranto 44 km

Vi sykler langs Adriaterhavet på kystveier langs den ugjestmilde revne klippekysten. Dagen har noen bakker og svært behagelig utsikt. Vi stopper gjerne i vesle Tricase Porto for forfriskninger. Videre mot Torre Miggiano for piknik. Bademuligheter i Porto Miggiano og piknik ved tårnet ut mot havet. På dette strekket føler du deg virkelig fjernt fra det turistifiserte Italia. I noen av landsbyene her snakkes det fortsatt gresk. Videre gjennom Cesare Terme, bare 8 mil fra Albania og 10 fra Korfu. Byen er kjent for sitt kildevann som springer ut av klippeveggen og rett i havet. Etter hvert når vi Otranto, grunnlagt i antikken. Byen er Italias østligste punkt. Mye av historien dreier seg om tyrkernes totale nedslakting av befolkningen i 1480. En del av levningene ligger utstilt i den romerske katedralen. Den har Sør-Italias vakreste gulvmosaikk, fra 1160, som i sitt hovedtema skildrer ”Livets tre”. Det er fra 1160. Vi overnatter på hotell Resort Mulino a Vento i Uggiano La Chiesa.  Middag på hotellet.

Overnatting på Hotel Restort Mulino a Vento.

Dag 7: Otranto – S. Foca – Lecce 61 km

Langs kysten opp mot Lecce. Etter ca 10 km kan vi stoppe ved ei lita strand for morgenbad og kafebesøk i S. Andrea. Vi besøker en olivenmølle for å lære litt om dette årtusengamle produktet; guiding og smak. Videre mot Foca. Vi rigger til piknik ved klippene her. Her kan det bades før maten, som settes opp ved Bar Sol Levante. Videre på ukas siste etappe inn til Lecce, hvor dere har ettermiddagen til disposisjon. Vi svinger en tur innom gamlebyen for å orientere oss litt. Dette er en av Puglias mest populære byer som kalles for Syd-Italias Firenze, og er barokkbyen i Italia. Vi bor inne i bykjernen. Felles middag på Pub Joyces i Lecce eller tilsvarende.

Overnatting på Hotel President.

Dag 8: Lecce – Bari – Oslo

Transfer til Bari flyplass.

Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

 

 

 

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen 11.09-18.09

kr 18 900,-

kr 16 400,- uten fly

kr 1 700,- enkeltromstillegg

kr 1 100,- leie av El-sykkel

 

 

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo – Bari
 • Transfer fra Bari til Alberobello og retur fra Lecce til Bari
 • 7 overnattinger på gode hoteller m/frokost
 • 6 middager med vin/vann
 • 6 piknik/lunsj med vin/vann
 • 2 vinsmakinger
 • Oljesmaking
 • Sykkel med hjelm og sideveske
 • Følgebil
 • Bagasjetransport
 • Guider

Enkel løype, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

Fly

Bagasjeinfo

Flyselskapene oprerer ofte med ulike bagasjeregler. Se nedenfor hva som gjelder for din tur.

 

Puglia  11.09-18.09.2018

LH2453  11SEP  OSLO MUNCHEN             1140 1350

EN8220 11SEP  MUNCHEN BARI               1525 1700

EN8219  18SEP  BARI MUNCHEN              1215 1355

LH2454  18SEP  MUNCHEN OSLO             1550 1755

Bagasjeregler

Dere kan ha med 1 x 23 kg innsjekket bagasje

+ 1 stk håndbagasje max str.:  55 x 40 x 23 cm, max vekt: 8 KG,

I tillegg kan dere ha med dere følgende :

– 1 stk (dameveske feks, laptopveske, eller skulderbag, max str.  40 x 30 x 20 cm

Gjennomgående tilslutningsbilletter:

Ved bestilling av gjennomgående tilslutningsbilletter, er dere ved tidsendringer fra flyselskapene, samt eventuelle kanselleringer/forsinkelser garantert at flyselskapet er ansvarlige for å ordne flyreisen videre. Ved kjøp av tilslutningsbillett på egenhånd er dere selv ansvarlige ved eventuelle forsinkelser/kanselleringer. Ved gjennomgående tilslutningsbilletter blir bagasjen sjekket inn fra avreise sted, f.eks Bergen og helt frem til endelig destinasjon.  Ved ankomst Norge skal bagasje tollklareres, og dere må dermed sjekke inn bagasje for videre reise med fly. Velger dere å kjøpe tilslutningsbilletter på egenhånd, må dere sjekke inn bagasje på nytt både på utreise og retur.

Se våre gruppeturer her

Sykkeltur i Puglia 2018

Puglia 11.09-18.09.2018 - (FULL)
Kart

Hovedstad: Roma
Språk: Italiensk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 58 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Vann fra spring, men helst fra flaske
Religion: Katolisisme
Strøm: 220 V

Vårt fantastiske team i Italia

Vårt fantastiske team i Italia