Aktiviteter - Kultur - Vin - Natur - Livsglede

– EN REISE MED HJERTE OG SANSER

 

Puglia

Sykkeltur i Italia- Puglia

I Puglia, lengst sørøst på den italienske “støvel”, sykler du i en spennende mosaikk av Middelhavets historie, arkitektur, kultur og tradisjoner.
Dette er en enkel sykkelreise med mange gode opplevelser underveis. Langs havet og i byer som blant annet Ostuni, Gallipolli og Lecce, vil du oppdage resultatene av Puglias strategiske beliggenhet; nemlig den fruktbare jorden som gir smakfulle gleder ved matbordet og i glassene. Regionen står for det meste av olivenolje- og pastaproduksjon i Italia, og er også en svært viktig vinprodusent.
På reise i Puglia – med sin kyst mot Adriaterhavet og Joniske hav – anbefaler vi sterkt å pakke badebuksa lett tilgjengelig i sykkelveska!

 

 

 

Priser og betingelser 2018

Pris for sykkelturen

kr 9 900,- pr person fra 2 personer

kr 9 200,- pr person fra 4 personer

kr 1 400,- i enkeltromstillegg

kr 1 100,- leie av El-sykkel

 

Transfer max 8 pers:

Bari-Alberobello kr 1 300,-

Lecce-Bari kr 2 300,-

 

Prisen inkluderer

 • Velkomstbriefing på hotellet av den lokale Olivenrepresentanten(ruta, praktisk info, rutebeskrivelse og kart, samt sykkel med utstyr).
 • 7 overnattinger på gode mellomklassehotell med frokost
 • Bagasjetransport
 • Sykkel, 21-27 gir med sideveske.
 • Rutebeskrivelse med info om severdigheter/mulige besøk
 • 1 GPS og Km teller pr gruppe
 • 24 timers telefonassistanse

 

Ikke inkludert

 • Transfer fra/til flyplass
 • Turistskatt til hotellene
 • Hjelm
 • Fly

4 enkle sykkeldager og 2 moderate dager, for mer utfyllende info om løypekategorier – klikk her

Turen anbefales fra april til oktober.

I høysesong juli, august og begynnelsen av september kan det være mye trafikk på veiene. I sør Italia er det lite sykkelstier, så her sykler man mest på vanlige veier.

 

 

 

 

 

Programmet dag for dag

Dag 1, Alberobello

Alberobello ligger i et enestående arkitektonisk, UNESCO-beskyttet område. De sylindriske, hvitvaskede trulli med sine grå, steinbelagte og konformede tak er fortsatt noe av et lokalt mysterium.

Dag 2, Alberobello – Locorontodo – Martina Franca – Ostuni 59km.

I dag drar dere først mot vest, siden sydøst mot Adriaterhavskysten og langs landeveier omgitt av stolte, gamle oliventrær. Terrenget er enkelt med noen få bakker, særlig på slutten av dagen. Dere kan stoppe i Locorontodo for lunsj og gi dere tid til å se den lille vakre byen. Så mot middelalderbyen Ostuni; beliggende på tre åstopper og svært vakker på kveldstid når middelalderborgene lyses opp. Med sine smale brosteinsbelagte gater og bratte trapper opp mot den eldste bydelen på toppen av åskammen, minner denne mer om en arabisk by. Overnatting på hotell Ostuni Palace.

Dag 3, Ostuni – S. Michele Salentino – Oria – Manduria – S.Pietro in Bevagna 56 flate km.

Dere begir dere ut på landsbygda igjen og kommer først til S. Michele Salentino. Videre til vesle Oria med sitt middelalderslott fra 1227 som dominerer stedet. Så mot Manduria og deretter til hotellet i San Pietro in Bevagna, ute ved havet.

Dag 4, San Pietro in Bevagna – Porto Cesareo – S.Caterina – Gallipoli 58 km.

Sykkelruta går i dag ut mot det Joniske hav og Tarantobukta, gjennom småbyer som Porto Cesario, Torre St. Isidoro og Santa Caterina. Ta en stopp ved et av tårna langs kysten, som alle representerte en rekke av flere forsvarsverk mot tyrkisk invasjonsfare. I Porto Cesario kan dere f.eks spise pizzalunsj på den lokale pizzeriaen «Da Tonino». Derfra langs kystveien retning Gallipoli. Dere har tid til en barstopp i Santa Catarina og en dukkert hvis ønskelig. Gallipoli med den idylliske gamlebyen, i virkeligheten ei øy tilknyttet fastlandet med bro, ble opprinnelig grunnlagt av grekerne og kalt «Kali-polis» (Den vakre byen). En spasertur i byen anbefales!

Dag 5, Gallipoli – Torre S. Giovanni – Santa Maria di Leuca 53 km.

I dag skal dere ned til Santa Maria di Leuca, hvor grensa mellom det Joniske hav og Adriaterhavet går. Det sykles på asfalt langs havet og gjennom flere små landsbyer. I nærheten av Torre San Giovanni er det mulighet for bading og avslapping. Like før dere ankommer Italias absolutte sydspiss, svinger dere opp i åsen for bedre utsikt over havet. Deretter ned til havet og byen Leuca, beliggende i ly mellom to odder.

Dag 6, Santa Maria di Leuca – Marina di Tricase – S. Cesarea – Otranto 52 km.

Langs Adriaterhavet, på kystveier langs den ugjestmilde, men dramatisk vakre klippekysten. Sykkeldagen byr på enkelte bakker og svært behagelig utsikt. Stopp gjerne i vesle Tricase Porto for forfriskninger. Så mot Torre Miggiano og bademuligheter i Porto Miggiano.  På denne strekningen er du virkelig fjernt fra det turistifiserte Italia, og i noen av landsbyene her snakkes det fortsatt gresk. Videre gjennom Cesare Terme; byen er kjent for sitt kildevann som springer ut av klippeveggen og rett i havet, og ligger bare åtte mil fra Albania og ti mil fra Korfu. Etterhvert når dere Otranto, grunnlagt i antikken. Byen er Italias østligste punkt og har en historie preget av tyrkernes totale nedslakting av befolkningen i 1480. Levninger ligger for eksempel utstilt i byens romerske katedral. Katedralen er for øvrig også kjent for å ha Sør-Italias vakreste gulvmosaikk, datert år 1160.

Dag 7, Otranto – Torre Dell’Orso – S. Foca – Acaia – Lecce 48 km.

Langs kysten opp mot Lecce. Etter ca 10 km er det mulighet for strandstopp og morgenbad. Videre mot Foca, også her byr bademulighetene seg fram.  Deretter ukas siste etappe inn til Lecce. Sving gjerne innom gamlebyen for å orientere dere litt. Lecce er en av Puglias mest populære byer, den omtales gjerne som Sør-Italias Firenze og er barokkbyen i Italia. Dere bor på Hotel President inne i bykjernen.

Dag 8, Lecce

Forslag til transport

Fra Bari flyplass: Flybuss til Bari jernbanestasjon, derfra direkte lokaltog FSE(Ferrovie Sud Est) til Alberobello. Ca 1.5 time gjennom olivenlunder, landlig landskap og trulliområder.

Fra Brindisi flyplass: Lokal buss fra flyplassen til Brindisi jernbane og tog derfra til Alberobello. Ca 2 timer med 2 togbytter i henholdsvis Francavilla Fontana og Martina Franca.

NB! Om dere ankommer på en søndag kan det være litt færre togavganger, så sjekk dette før dere reiser.

 

(se www.trenitalia.it, tog Lecce-Bari/Brindisi):

Fra Lecce til Bari: Første tog ca 06.00. Deretter regelmessige avganger, reisetid: 1.20 time.

Fra Lecce til Brindisi(samme avgangstider som til Bari), reisetid ca 20 min.

Privat transfer kan arrangeres på forespørsel.

Flymuligheter:

 • Air Baltic flyr fra Oslo via Riga til Bari.
 • SAS eller Norwegian direkte til Roma, deretter Roma –Bari/Brindisi med Ryan Air eller Alitalia.
 • Ryan Air til Bergamo+Ryan  Air fra Bergamo til Bari

Ryan Air og spesielt Alitalia har mange daglige avganger fra Roma til Bari/Brindisi.

 

Forespørsel

Se oversikten under og fyll ut skjema så sjekker vi ledig kapasitet for dere.

Eller send oss en mail med destinasjon og datoer så sjekker vi det opp. Send til info@olivenreiser.no

Trykk her: Forespørsel sykkeltur u/guide

Etter at du har sendt inn en forespørsel må vi kontakte hotellene for å se om de har ledig kapasitet på valgte dato. Bestill derfor ikke en evt. flyreise før du har fått en endelig bekreftelse på e-post fra oss, noe som kan ta opp til 3-4 virkedager.

Se våre gruppeturer her
Kart

Hovedstad: Roma
Språk: Italiensk
Valuta: Euro
Kredittkort: De fleste kredittkort og reisesjekker
Folkemengde: ca. 58 mill
Vaksine: Nei
Visum: Nei
Vann: Vann fra spring, men helst fra flaske
Religion: Katolisisme
Strøm: 220 V